Как да изберем зъбен душ: ръководство за покупка на Waterpik

Total
0
Shares

Зъбните душове не са най-известните продукти за лична хигиена. Ето защо може да се окаже предизвикателство да сте наясно откъде да започнете и какво да вземете предвид, ако искате да добавите още една стъпка към своята рутина на поддръжка на оралната хигиена и да изпробвате нов уред.

Най-общо казано, зъбният душ е уред, който изплаква и почиства пространствата между зъбите, устната кухина и масажира венците с вибрираща водна струя под налягане. Можете да прочетете повече за устройството на този уред в статията “Какво е зъбен душ?”

В последно време се появиха различни видове зъбни душове. И само Вашите уникални предпочитания и финансово положение могат да решат коя е най-добрата иригаторна система за Вас.

Ето защо преди да започнете да избирате от възможните варианти, е добре да направите пълен списък на изискванията си. Положителният аспект е, че намирането на устройство ще бъде толкова по-лесно, колкото по-конкретни сте относно това, което предпочитате. Как да изберем зъбен душ? Винаги има работещ подход, който Ви позволява да изберете подходящото устройство, независимо от Вашите изисквания и финансово състояние.

За да направите решението си много по-лесно, използвайте ръководството за закупуване на Waterpik със списък на основните характеристики на този тип устройства.

Различни видове:
Безжични и кабелни модели

Най-важното, което трябва да се вземе предвид, е дали искате устройство с кабел или безжично устройство. При равни други условия изборът се основава изцяло на личните предпочитания и навици на използване. Всяко от тях има различни предимства и недостатъци.

  • Удобство

Ключовите предимства на безжичния зъбен душ са неговата мобилност и удобство при употреба. Дори ако се движите из апартамента си, докато го използвате, или ако пътувате, той обикновено заема по-малко място в багажа Ви. С акумулаторния модел потребителят е напълно непривързан към нито едно място, което следва да бъде оборудвано с електрически контакт.

  • Живот на батерията

Животът на батерията е важен фактор, който трябва да се вземе предвид при избора на преносим акумулаторен модел. Някои водоструйки могат да работят до седмица с едно зареждане, други изискват само бързо презареждане на всеки няколко дни.

Освен това имайте предвид, че устройствата, захранвани с батерии, Ви позволяват да ги използвате непрекъснато при обстоятелства, при които не може да се използва устройство за презареждане.

  • Мощност на водната струя

Някои зъбни душове с кабел могат да бъдат малко по-силни от акумулаторните алтернативи, но невинаги. Всичко зависи от конкретния модел, който предпочитате. Нивата на мощност за стационарните зъбни душове трябва да бъдат поне 550 kPa, а за преносимите – поне 520 kPa.

  • Капацитет

В сравнение с моделите с кабел, акумулаторното устройство има вграден резервоар за вода и значително по-малък базов модул/станция. Въпреки това може да се наложи да пълните резервоара преди или дори по време на всяка употреба. Моделите с кабел са по-малко преносими, но имат много по-голям резервоар, който някои хора предпочитат, защото е сигурно, че ще издържи за цялото време на работа.

Обикновено обемът на резервоара при преносимите модели е по-малък, отколкото при кабелните модели. За стационарно устройство средният обем е 500 – 600 ml, а за безжичен модел – около 200 – 250 ml.

Честота на пулсациите на струята

Честотата на пулсациите оказва влияние както върху качеството на устройството, така и върху това колко добре извършва хигиенната операция. За идеален брой се смятат 1200 удара в минута.

Режими на работа
Функциите и настройките на кзъбните душове варират от задължителни до не чак толкова необходими. В някои случаи получавате просто устройство с една настройка и един режим, което обикновено е подходящо за повечето потребители. Усъвършенстваните модели могат да имат всевъзможни уникални функции, регулируеми настройки, нива на мощност и др.

Основното предимство на обновените модели е тяхната многофункционалност. По-големият брой функции обаче обикновено се придружава от по-висока цена. Ето защо потребителите, които искат да намалят разходите си до минимум, могат да вземат предвид по-базовите уреди на пазара, които в много случаи все още могат да свършат работа.

Системата за превключване на режимите, използвана от иригационните системи, също е различна. Преминаването към друг режим става постепенно при стационарните модели, докато при преносимите модели то се извършва поетапно.

Подвижни глави

Що се отнася до подобренията на приставките, има няколко фактора, които трябва да вземете предвид. На първо място, зъбните душове без сменяеми глави са предимно еднократно оборудване. Второ, в зависимост от устройството, което обмисляте, е добре да помислите и за цената на сменяемите глави. Някои сменяеми глави са евтини, но други са скъпи.

Важно е също така да вземете предвид гамата от предлагани глави за смяна, някои от които са специално създадени за определени нужди, като например грижа за венците, чувствителни зъби, удобство за деца и т.н. Възможността за споделяне на едно и също устройство с множество потребители е едно от най-големите предимства на инвестицията в устройство, което поддържа сменяеми приставки.

Възможна е смяна и закупуване на сменяеми приставки. Те се предлагат по следните форми:

  • Класическият джет накрайник е основен накрайник, предназначен за почистване на здрави зъби и венци.
  • Ортодонтският накрайник е необходим за отстраняване на плаката под брекетите и под линията на венците. Можете да използвате нормален накрайник за почистването на ортодонтски апарати, но ортодонтският е по-практичен.
  • Пародонталният накрайник насочва струята над линията на венците и в пародонталните джобове. Той има фин, мек гумен корпус. С него не може да се използва максимална мощност, защото може рязко да излети или да се скъса.
  • Специалният накрайник Plaque Seeker Tip за импланти, брекети, коронки и мостове – с 3 снопчета косъмчета за лесно почистване на конструкциите.
  • Накрайникът за почистване на езика премахва плаката от езика и бузите, като по този начин намалява причината за лош дъх.
  • Накрайникът за нос се използва за промиване на носната кухина по време на лечение или профилактика на ринит и синузит.

Главите за пародонтални, ортодонтски и специални четки трябва да се сменят на всеки три месеца, докато стандартните глави могат да се сменят приблизително на всеки шест месеца. Задължително е всеки човек и член на семейството да има свой собствен комплект.

Още по-голяма ефективност
Когато сте определили как да изберете Waterpik, можете да помислите как да гарантирате, че той ще работи още по-пълноценно. Чрез добавяне на специални иригаторни балсами, които съдържат съставки с антибактериални и противовъзпалителни характеристики, използването на зъбния душ може да се подобри и да стане по-ефективно.

Нуждите на потребителя определят течността, която да се използва. Някои вещества работят за подобряване на зъбния емайл, докато други успешно лекуват възпалителни заболявания на венците.

Как да изберем балсам за зъбен душ

Важно е да запомните, че не трябва да наливате твърда течаща вода в уреда – тя може да съдържа вредни за емайла примеси, а също така може да доведе до повреда на устройството с течение на времето.

Съставът и употребата на течността трябва да се вземат предвид, преди да се избере такава за зъбен душ. Различните проблеми могат да бъдат решени с разтвори в зависимост от активните съставки:

  • Флуоридните разтвори укрепват емайла;
  • Антисептични и съдържащи растителни екстракти за терапевтични и профилактични цели;
  • Ароматизирани с мента, метол или евкалипт за освежаване на дъха;
  • Био антиоксиданти и антикариесни добавки за лечение на пародонтални заболявания.

На хората с алергии и висока чувствителност към каквито и да било вещества се препоръчва да избират хипоалергенни балсами, които да добавят към водата в зъните душове.

Напомняне

Не забравяйте, че използването на зъбен душ е допълнителна форма на грижа за устната кухина; той не може да се използва вместо четка за зъби. След обичайното четкане на зъбите, два пъти дневно трябва да се използва и зъбният душ.

Използването на четка за зъби е необходимо за отлична устна хигиена. Зъбният душ е втори хигиенен елемент; той може да замени конците за зъби, но не и четката и пастата за зъби. Четката за зъби е задължителна част от ежедневието Ви. За да направите грижата за зъбите най-ефективна, можете да изберете електрически интелигентен модел с различни режими. Можете да изберете подходящия вариант в линията продукти за лична хигиена на марката AENO на следния линк: https://aeno.com/bg/category/wellbeing

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Идеи за подаръци за Свети Валентин 2023 г. за нея и за него

Денят на влюбените е идеален повод да изразите любовта си към любимите хора. За да намерите подарък, който ще ви изненада и впечатли, е добре да се подготовите предварително. Според…
View Post

Иригация на зъбите: Ползите от оралната иригация

Зъбният душ е чудесен допълнителен инструмент за личната хигиена и здравето на устната кухина. Използването на иригатор ще подобри денталния Ви арсенал за избягване на кариеси и ежедневна орална грижа.…
View Post