Jak vybrat fén na vlasy

Total
0
Shares

V záplavě spotřebičů osobní péče prošel skromný fén na vlasy pozoruhodnou proměnou. Tento přístroj, který formuje eleganci, vlastně lze přirovnat k čiré magii. Jen se nad tím zamyslete: bez námahy vytvoříte naprosto úžasný a nezapomenutelný styl pro odpolední pracovní schůzku nebo večerní firemní večírek.

Fény na vlasy si prošly proměnou od prvních nejstarších základních modelů až po sofistikované přístroje, které jsou k dostání dnes. Svými parametry dnes splňují podmínky pro nejnáročnější typy vlasů a požadavky uživatelů.

Takže stejně jako váš úsměv, tak i váš účes doplněný vhodným outfitem, dělá zázraky. Proto se pojďme podívat blíže na historii fénů na vlasy a jejich technické vlastnosti a parametry.

Přemýšlíte-li, jak vybrat dobrý fén na vlasy, pojďme se podívat na několik zásadních faktorů, které jsou pro dobrý výběr rozhodující.

Pochopení základů: definice fénu na vlasy

Moderní fén na vlasy je ve své podstatě ruční elektronické zařízení určené k vypouštění horkého nebo chladného vzduchu, které urychluje odpařování vody z mokrých vlasů. (Pomiňme etapu enormně velkých přístrojů z 90. let 19. století, připomínajících vysavač nad hlavou).

Dnes se tyto fény změnily na ruční přístroje, které generují horký nebo chladný vzduch a urychlují odpařování vody z mokrých vlasů. To vše se děje téměř bez vašeho úsilí.

Nezapomínejte, že dnešní fén na vlasy nejenže pomáhá při rychlém vysušení vlasů, ale také pomáhá při jejich stylingu.

Kdysi jednoduchý přístroj na vysoušení vlasů se vyvinul v multidimenzionální nástroj na foukání a styling. Díky svému výkonu a správnému proudění vzduchu tak dokáže dokonale vytvarovat vlasy a dodat lesk vaší celkové image.

Správný typ fénů na vlasy: několik cenných tipů, které byste neměli ignorovat

Typ fénu na vlasy je zásadním faktorem ovlivňujícím jeho výkon a výsledek. Jak již bylo řečeno, objevte výhody jednotlivých materiálů pro různé textury vlasů.

  • Iontové a turmalínové fény
    Tyto fény na vlasy jsou konstruovány tak, aby si dobře poradily s krepatěním a zvýšily lesk vlasů. Pro osobnosti s rovnou strukturou vlasů produktivně šíří záporné ionty štěpením molekul vody.
    Pokud máte kudrnaté vlasy, využijte tento bonus a snižte krepatění vašich kudrlin. Iontové fény na vlasy poskytují hladký design vlasů s omezeným vystavením teplu.
  • Keramické a porcelánové fény
    Tento typ fénu na vlasy upřednostňuje rovnoměrnou cirkulaci tepla. Jejich šetrný a rovnoměrný ohřev zabraňuje poškození vlasů a představuje úžasnou harmonii efektivního vysoušení a zdravých tenkých vlasů. Keramika navíc zajišťuje plynulé a rovnoměrné šíření tepla po povrchu vlasů, což brání vzniku zbytečných horkých míst. Je to skvělá volba pro jemné vlasy, která poskytuje šetrný přístup k vysoušení vlasů. Je také účinný pro ty, kteří hledají vyvážené vysušování, aniž by to ohrozilo pohodu vašich vlasů.
  • Titanové fény
    Titanové fény na vlasy, uznávané pro svou nízkou hmotnost a produktivitu, jsou ideální pro osoby s hustými a hrubými kadeřemi. Díky své účinné schopnosti ohřevu titanu zajišťuje rychlé sušení.
    Díky této úžasné vlastnosti jsou titanové fény na vlasy vhodné pro ty, kteří potřebují rychle vysušit silnější textury vlasů.
  • Infračervené fény
    Posledním typem jsou infračervené fény na vlasy, které používají nejmodernější metody, které pronikají přímo do vlasového kořínku. To z nich činí mnohostrannou volbu pro různé struktury vlasů, ale hlavně je tento fén na vlasy ideální pro tenké vlasy a jemné kadeře, které vysuší zevnitř.

Rozumný příkon a hmotnost

Tento faktor je důležitý, protože množství wattů, které fén má, přímo ovlivňuje jeho vysoušecí výkon, ale kromě toho i kvalitu a dobu vysoušení.
Pokud tedy máte jemné nebo normální vlasy, je naprosto vhodné pořídit si vysoušeč s příkonem 1500 wattů a více.

Naproti tomu jedinci s hustými, obtížně vysoušenými vlasy by mohli dobře využít fény s příkonem 1800 až 2000 wattů, což znamená větší spotřebu energie, vyšší výkon a účinnost. Vybrat správný příkon fénu zaručuje dosažení dobrého výsledku bez použití nepřiměřeného tepla, což podporuje celkové zdraví vlasů.

Závěrem je třeba zvážit i váhu fénu na vlasy, protože je velmi pohodlná manipulace s fénem, který neváží více než 0,45 kg, jako jsou například titanové fény.

Doplňková výbava

Když už mluvíme o parametrech, moderní fény jsou k dostání s různou doplňkovou výbavou, která vám umožní přizpůsobit výsledek vašim zálibám a prioritám. Skvělý styling tak lehce zvládnete na společenský večer nebo jiné příležitosti.

Nízké teploty jsou vhodné pro jemné vlasy a zabraňují tak zbytečnému poškození struktury vlasů.
Střední teplo ochrání vaše vlasy, čímž se dosáhne rovnováhy mezi účinností a šetrným ošetřením.
Vysoká teplota vyhovuje hrubým a silným vlasům a zajišťuje důkladné vysoušení.

Na výběr máte nástavce pro minimalizaci krepatění, difuzéry pro kudrnaté vlasy, koncentrátory pro rovnání a kartáče nebo nástavce, které silně zvyšují všestrannost vysoušeče.

Zvažte náklady

Když shrneme všechny výše uvedené vlastnosti fénů na vlasy, jak si tedy vybrat?

Investujte do fénu na vlasy, který se hodí pro váš typ vlasů a potřeby stylingu. Jen tak udržíte své vlasy zdravé a krásné.
Existuje mnoho cenově výhodných fénů na vlasy, které jsou snadno dostupné v každém internetovém obchodě, včetně příslušenství za méně než 700 Kč.

Naopak dražší fény na vlasy často zahrnují špičkové technologie, materiály s dlouhou životností a doplňkové funkce, což vám vyrovná náklady na jeho pořízení.

Kreslení čáry

Pečlivě zvažte všechny argumenty při výběru nového fénu na vlasy.

Nezapomeňte, že kvalitní fén na vlasy nemusí být příliš drahý. Nákup dobrého fénu na vlasy – disponujícího výše uvedenými funkcemi, snadno pořídíte v kamenném obchodě nebo prostřednictví eshopu.

Při výběru věnujte pozornost druhu materiálu fénu, jeho výkonu, doplňkovému příslušenství a v neposlední řadě ceně. Objevte špičkové fény AENO. Zajistíte si nejen fantastický vzhled a image, ale i zvýšíte sebevědomí na schůzkách při uzavírání těch nejvýhodnějších smluv.

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like