Jak vybrat ústní sprchu: průvodce nákupem

Total
0
Shares

Ústní sprchy nepatří mezi nejznámější výrobky osobní hygieny. Proto může být náročné uvědomit si, kde začít a co při rozhodování zohlednit, pokud se snažíte do svého denního rozvrhu zařadit další rituál domácí péče o zuby a vyzkoušet novou pomůcku.

Ústní sprcha je obecně pomůcka, která vypláchne a vyčistí prostory mezi zuby, ústní dutinu a masíruje dásně vibrujícím proudem vody pod tlakem. Více informací o těchto pomůckách si můžete přečíst v článku Co je ústní sprcha?

V poslední době jsou na trhu různé typy ústních sprch. A pouze vaše jedinečné preference a finanční situace mohou rozhodnout o tom, jaká ústní sprcha je pro vás ta nejlepší.

Proto je před zahájením výběru alternativ dobré vytvořit si kompletní seznam vašich požadavků. Nalezení pomůcky bude tím jednodušší, čím konkrétněji budete vědět, čemu dáváte přednost. Jak tedy vybrat ústní sprchu? Vždy existuje způsob, který vám umožní vybrat správný přístroj s ohledem na vaše požadavky a finanční situaci.

Aby bylo vaše rozhodování mnohem snazší, využijte průvodce nákupem se seznamem klíčových funkcí tohoto přístroje.

Různé typy:
kabelové vs. bezdrátové modely

Jedním z nejzřetelnějších bodů, které je třeba vzít v úvahu, je, zda chcete kabelové nebo bezdrátové zařízení. Při zachování ostatních faktorů je volba zcela závislá na osobních preferencích a zvyklostech při používání. Každé z nich má odlišné výhody a nevýhody.

  • Komfort

Klíčovou výhodou bezdrátové ústní sprchy je její mobilita a pohodlné používání. I když se při jejím používání pohybujete po bytě nebo cestujete, jednoduše vám v zavazadle zabere méně místa. S bezdrátovým modelem není uživatel zcela odkázán na místo, které by mělo být vybaveno elektrickou zásuvkou.

  • Životnost baterie

Životnost baterie je důležitým faktorem, který je třeba zvážit při výběru přenosného bezdrátového modelu. Některé ústní sprchy mohou na jedno nabití fungovat až týden, jiné vyžadují pouze rychlé dobití každých několik dní.

Kromě toho mějte na paměti, že zařízení napájená bateriemi můžete používat nepřetržitě v případech, kdy nelze použít dobíjecí gadget.

  • Výkon vodního proudu

Některé kabelové ústní sprchy mohou být o něco silnější než akumulátorové alternativy, ale ne vždy. Vše však záleží na konkrétním modelu, kterému dáváte přednost. U kabelových ústních sprch musí být výkon alespoň 550 kPa a u bezdrátových alespoň 520 kPa.

  • Kapacita

Ve srovnání s modely s kabelem má bezdrátový přístroj vestavěnou nádržku na vodu a výrazně menší základní jednotku/stanici. Může se tak stát, že před každým použitím nebo i během něj bude nutné nádržku doplnit. Kabelové modely nejsou přenosné, ale jsou spojeny s mnohem větší nádržkou, což někteří lidé upřednostňují, protože je zajištěno, že vydrží po celou dobu provozu.

Objem nádrže u přenosných modelů je zpravidla menší než u kabelových modelů. U kabelového modelu je průměrná kapacita 500 – 600 ml, u bezdrátového modelu asi 200 – 250 ml.

Frekvence pulzace trysek

Frekvence pulzace má vliv na kvalitu přístroje i na to, jak dobře je provedena hygiena. Za ideální počet se považuje 1200 tepů za minutu.

Provozní režimy
Funkce a nastavení ústních sprch jsou různé, od základních až po ty, které tolik nevyužijete. V některých případech vám stačí jednoduchý model s jedním nastavením a jedním režimem, který většině uživatelů obvykle vyhovuje. Pokročilé modely mohou mít nejrůznější unikátní funkce, možnosti nastavení, úrovně výkonu atd.

Hlavní výhodou vylepšených modelů je jejich multifunkčnost. Více funkcí je však obvykle spojeno s vyšší cenou. Proto jedinci, kteří chtějí snížit výdaje na minimum, mohou vzít v úvahu základnější přístroje na trhu, které v mnoha případech stále mohou splnit svou funkci.

Systém přepínání režimů, který ústní sprchy používají, se také liší.

Odnímatelné hlavice

Pokud jde o náhradní hlavice, je třeba zvážit několik faktorů. Za prvé, ústní sprchy bez vyměnitelných hlavic jsou většinou jednorázové. Zadruhé, v závislosti na modelu, o kterém uvažujete, je také dobré přemýšlet o ceně vyměnitelných hlavic. Některé výměnné hlavice jsou levné, jiné drahé.

Důležité je tedy zvážit, zda chceme, aby měl model možnost výměnných hlavic. Některé mohou být speciálně vyrobeny pro určité potřeby, jako je péče o dásně, citlivé zuby, šetrnost k dětským zubům apod. Mít možnost sdílet stejný model s více uživateli je nejlepší řešení v poměru k ceně. Potom pro vás tedy může být nejlepší investicí model, který podporuje výměnné hlavice.

K dodání jsou v různých variantách:

  • Klasická tryska je základní tryska určená k čištění zdravých zubů a dásní.
  • Ortodontická tryska je potřebná k odstranění plaku zpod rovnátek a pod linií dásní. Pro tyto úkony můžete použít běžnou trysku, ale ortodontická je praktičtější.
  • Periodontální tryska směřuje proud vody nad linii dásní a do parodontálních míst. Má jemnou, měkkou gumovou špičku. Nelze s ní použít maximální výkon – mohla by se poničit nebo utrnout.
  • Speciální tryska Plaque Seeker Tip pro implantáty, rovnátka, korunky a můstky – se 3 chomáčky štětin pro snadné čištění.
  • Čistič jazyka odstraňuje plak z jazyka a tváří, čímž snižuje příčinu zápachu z úst.
  • Nosní koncovka se používá k výplachu nosní dutiny při léčbě nebo prevenci rýmy a zánětu vedlejších nosních dutin.

Parodontologické, ortodontické a specifické hlavice kartáčků je třeba měnit každé tři měsíce, zatímco standardní hlavice lze měnit přibližně každých šest měsíců. Vždy mějte na paměti, že každá osoba a každý člen rodiny by měl mít svou vlastní sadu.

Ještě větší účinnost
Když jste zjistili, jak vybrat ústní sprchu, můžete se zamyslet nad tím, jak zajistit, aby pro vaše ústa fungovala ještě užitečněji. Přidáním speciálních roztoků, které obsahují složky s antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi, lze používání ústních sprch zlepšit a zefektivnit.

Individuální potřeby uživatele určují, jaký použít. Některé z nich působí na zlepšení zubní skloviny, zatímco jiné jsou úspěšné při léčbě zánětlivých onemocnění dásní.

Jak vybrat roztok pro ústní sprchu

Je důležité mít na paměti, že do ústní sprchy byste neměli nalévat tvrdou tekoucí vodu – může obsahovat nečistoty škodlivé pro zubní sklovinu a také může časem vést k selhání přístroje.

Před výběrem roztoku pro ústní sprchu je třeba zvážit jeho složení a použití. Roztoky mohou řešit různé problémy v závislosti na účinných látkách:

  • Fluoridové roztoky posilují sklovinu;
  • Antiseptické a obsahující rostlinné výtažky pro terapeutické a profylaktické účely;
  • S příchutí máty, metolu nebo eukalyptu pro osvěžení dechu;
  • Bio antioxidanty a přísady proti zubnímu kazu pro léčbu parodontózy.

Lidem s alergiemi a vysokou citlivostí na jakékoli látky se doporučuje vybírat hypoalergenní roztoky.

Připomínka

Je třeba mít na paměti, že používání ústní sprchy je doplňkovou formou péče o ústní dutinu; nelze ji používat místo zubního kartáčku. Ústní sprchu tedy používáme dvakrát denně po obvyklém čištění zubů.

Používání zubního kartáčku je pro dokonalou ústní hygienu nezbytné. Ústní sprcha je druhým hygienickým prostředkem; může nahradit zubní nit, ale nikoli kartáček a zubní pastu. Zubní kartáček je nezbytnou součástí každodenní rutiny. Aby byla péče o zuby co nejefektivnější, můžete si vybrat elektrický chytrý model s různými režimy. Správnou variantu si můžete vybrat v řadě výrobků osobní hygieny značky AENO na odkazu: https://aeno.com/cz/category/wellbeing

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like

Výhody ústních sprch

Ústní sprcha je skvělým doplňkovým nástrojem pro osobní hygienu a zdraví ústní dutiny. Používání ústní sprchy posílí váš zubní arzenál, a přejdete tak vzniku zubního kazu. Pravidelné používání ústní sprchy…
View Post