Наградата “Red Dot Award” за 2023 г. се присъжда на AENO Premium Eco Smart Heater за изключителбия дизайн и иновативност на този интелигентния продукт

Total
0
Shares

AENO Premium Eco Smart Heater бе отличен с престижната награда “Red Dot Award”: Дизайн на продукта в две категории – Отоплителна и Климатична техника, и Интелигентен продукт, за изключителния дизайн, високото качество и иновативност в областта на отоплението на дома.

AENO Premium Eco Smart Heater е съвременен нагревател, който съчетава енергоефективно отопление със напреднали функции за свързване. Снабден с Wi-Fi и Bluetooth връзка, устройството може лесно да се контролира чрез мобилно приложение, позволявайки на потребителите да задават графици, да регулират температурите и да наблюдават разхода на енергия в реално време.

“Изключително сме доволни от възможността да получим това отличие от журито на “Red Dot Award” “, сподели Сергей Костевич, изпълнителен директор на ASBIS. “Нашата цел винаги е била да предложим елегантен дизайн и интелигентни и устойчиви решения, които съчетават напреднала технология. AENO Premium Eco Smart Heater е истински пионер на пазара за отопление, като предлага на потребителите стилна, ефективна и екологосъобразена алтернатива на традиционните нагреватели. Тази награда е свидетелство за усилията и предаността на нашия екип и се радваме да продължаваме да превъзхождаме границите на възможностите в областта на отоплението. Гордеем се с AENO, че предлага този иновативен продукт на нашите клиенти.”

Наградата “Red Dot Award” в категория дизайн на продукти е най-престижното състезание за дизайн в света, при което панел от международни експерти оценява хиляди уреди въз основа на критерии като иновация, функционалност и естетика. Печеленето на наградата е свидетелство за посветеността на AENO към отличие и иновация в областта на отоплението в дома.

AENO отговаря на засиленото търсене от страна на интериорни дизайнери и потребители за минималистичен дизайн и вградени домакински уреди. Минималистичният дизайн се вписва във всяко интериорно пространство благодарение на ултратънкия панел (под 11 мм) и естествените материали, използвани за направата му. Ултратънкият закален стъклен панел може да бъде невидим или да бъде основен акцент в интериора на стаята. Потребителят може да го инсталира по удобен за него начин и да го впише в интериора: на пода, на стената или под тавана. Върху нагревателя има само един бутон, което прави панела толкова минималистичен. Всички опции за интелигентно управление са достъпни чрез мобилно приложение. Нагревателят изглежда страхотно от всяка гледна точка!

“Изключително сме развълнувани да получим това признание за AENO Premium Eco Smart Heater”, каза Сергей Федоренко, дизайнер на продукта на наградения AENO Premium Eco Smart heater. “Вдъхновението за новия интелигентен дизайн на нагревателя произлиза от нуждите на пазара и клиентите. Има търсене за прост, но елегантен дизайн, който лесно може да стане част от интериора на всеки апартамент, офис или къща. Premium Eco Smart Heater AENO комбинира интелигентна функционалност, енергоспестяваща технология за отопление и минималистичен дизайн”.

AENO Premium Eco Smart Heater е наличен за закупуване в повече от 20 страни в Европа чрез търговските вериги, домашни центрове и чрез дистрибуционната мрежа на ASBIS. ASBIS е водещ дистрибутор и производител на IT и потребителска електроника в региона на ЕБИА.

С иновативния си дизайн, енергоефективната си работа и съвременните възможности за свързване, AENO Premium Eco Smart Heater ще подобри пазара за домашно отопление и ще предостави на потребителите по-интелигентен и устойчив начин за отопление на домовете им.

Относно AENO & AENO Premium Eco Smart Heater

AENO е млада и динамична марка за интелигентни домакински уреди, създадена от международен екип от висококвалифицирани инженери. AENO се грижи за клиентите си и се стреми постоянно да подобрява функционалността на продуктите и да разширява възможностите им. За да увеличи стойността и качеството, да оптимизира логистиката на доставките за търговските вериги и крайните потребители, линията за производство на премиум екологичен интелигентен нагревател функционира в Европа, в Полша. AENO е част от портфолиото на марката ASBIS Enterprises PLC, водещ дистрибутор на IT продукти в региона на ЕБИА.

Проектът за разработка на интелигентен нагревател започва през 2020 г. Международният екип от инженери от Украйна и Полша работи по създаването на модела. Устройството се произвежда в модерен производствен център в Полша, като производството започва през май 2022 г. През септември 2022 г. бе обявено пускането на продукта на европейския пазар. Premium Eco Smart Heater AENO бе представен на изложението за потребителска електроника и домакински уреди IFA Berlin – 2022. Моделът е наличен за закупуване в 23 страни: Германия, Швейцария, Великобритания, Чехия, Полша, Балтийски страни, Унгария, Хърватска, Румъния, България и много други.

Мисията на AENO е да направи интелигентните технологии по-достъпни, като се справя със събитията от ежедневието и намалява товара на домакинската работа. Семейството от продукти включва: пречистватели на въздух, овлажнители, интелигентни нагреватели, прахосмукачки роботи, вертикални прахосмукачки, парочистаяките, уреди за гладене на дрехи, котлони, електрически грилове, блендери, електрически фурни, су-вид, вакуумни запечатващи машини, електрически четки за зъби и др.

Относно наградите “Red Dot Award”

Наградата “Red Dot Award” е едно от най-големите дизайнерски състезания в света, което получава около 20 000 заявки годишно в три дисциплини: Дизайн на продукт, Дизайн на марки и комуникация и Дизайн концепция. От 1995 г. насам най-добрите продукти от всеки година са били отличени с наградата “Red Dot Award”: Дизайн на продукт.

През 2023 година бяха представени и оценени продукти в 51 конкурсни категории. Тази година участниците бяха от 60 държави. Жури от 43 члена се събра, за да направи оценката. Те стигнаха до своето заключение относно това, кои от участниците за продуктов дизайн отговарят на критериите за награда “Red Dot Award”: Най-доброто от най-добрите, като взеха предвид четирите принципа на добрия дизайн и взаимодействието им със социокултурния характер, специфичната техническа област и дизайнерската експертиза.

Тържествената церемония на годишните награди ще се състои на 19 юни в Музея на дизайна “Red Dot Award” в Есен, Германия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Инфрачервена отоплителна технология: естествено отопление, икономия на енергия, без топлинни загуби

Инфрачервеното отопление действа подобно на слънчевата светлина: то леко загрява Вас, подовете, стените и другите предмети в дома Ви. Основните предимства на инфрачервените отоплителни уреди са бързото нагряване и комфортната…
View Post

Нагреватели AENO: Уютен комфорт за нашите космати приятели

Зимните вечери са идеални за срещи със семейството, което несъмнено включва не само роднините ни, но и скъпите ни домашни любимци. Това е моментът, в който да им отделим допълнително…
View Post

Изкуството да затопляте краката, а не главата си

Едно от най-често срещаните оплаквания от традиционните конвекторни отоплителни уреди е неприятното, нездравословно прегряване на главите ни, докато краката остават студени. Въздухът е топъл, но диванът, столът и леглото са…
View Post

Топли мебели, а не въздух: Отоплителните уреди AENO революционизират домашния комфорт

Когато мислим за отопление на жилищното пространство, традиционният подход включва повишаване на температурата на околната среда в цялото помещение. Представяме си уютен дом, в който топлият въздух ни обгръща, създавайки…
View Post