Инфрачервена отоплителна технология: естествено отопление, икономия на енергия, без топлинни загуби

Total
0
Shares

Инфрачервеното отопление действа подобно на слънчевата светлина: то леко загрява Вас, подовете, стените и другите предмети в дома Ви. Основните предимства на инфрачервените отоплителни уреди са бързото нагряване и комфортната температура, генерирана в помещението, а резултатът – по-висока енергийна ефективност и спестяване на пари, особено през зимния сезон.

По този начин инфрачервеното отопление осигурява по-голям комфорт и икономия на енергия при ограничени топлинни загуби. Намаляването на топлинните загуби може да достигне 45-50% при използването на инфрачервени отоплителни уреди в сравнение с традиционните методи на отопление като климатици, водни помпи и газово отопление.

Най-усъвършенстваните модели могат да имат възможност за дистанционно управление чрез мобилно приложение – например AENO Premium Eco Smart Heater.

Потребителят може да зададе конкретен график, в който иска да затопли стаите, или докато се прибира вкъщи, да включи отоплителя чрез съответното приложение. Освен това, за да бъде по-енергийно ефективно, потребителят може да настрои температурата на инфрачервения отоплителен панел между 60 и 120 градуса, в зависимост от нуждите му, като по този начин консумацията на енергия бива между 160 W/h и 700 W/h.

Освен това инфрачервеното отопление е най-екологичният и естествен метод за отопление. В резултат на това обектите в помещението съхраняват, провеждат и препредават топлината обратно в пространството.

Технологията за инфрачервено нагряване позволява целенасочено нагряване на обекти чрез насочване на инфрачервени лъчи към избрани места. Топлинното излъчване под формата на вълни, както и светлинното излъчване, не се поглъщат от въздуха, така че цялата енергия от устройството достига до целевите повърхности. Поради факта, че такъв нагревател загрява предимно предмети и повърхности, човек се чувства комфортно дори при по-ниски температури на въздуха.

За технологията за инфрачервено отопление. Как работи тя?

Инфрачервената топлина е част от електромагнитния спектър. Дължината на вълната, определяна като инфрачервено излъчване, е частта от спектъра, която е малко след видимата червена светлина. При инфрачервения тип отопление се използват всички видове пренос на топлина – излъчване, конвекция, топлопроводимост и поглъщане.

Инфрачервеното излъчване пренася топлинната енергия под формата на вълни от нагревателната повърхност на устройството към съответната по-студена повърхност директно, без загуби на топлина във въздуха. Този процес изключително много зависи от способността на обектите да поглъщат и предават топлина. Повечето материали, използвани на закрито (бетон, метали, вода), имат висока способност да поглъщат топлина и да я излъчват обратно в помещението, като по този начин се превръщат в източник на топлина.

Инфрачервеният нагревател разпространява топлина към обекти, които след това предават топлина. По този начин въздухът се нагрява от конвективната енергия на тези нагрети обекти. Това позволява на потребителя да изразходва по-малко енергия и да отоплява по-бързо в сравнение с други методи на отопление, като например маслени и конвекционни нагреватели.

Инфрачервените отоплители работят тихо и без активно изтласкване на прах, за разлика от вентилаторните отоплители или климатиците, което прави живота на хората с алергии по-спокоен. Те са лесни за инсталация, настройка и поддръжка.

Инфрачервената технология за отопление осигурява максимална енергийна ефективност – 100%, без загуби на топлина. При използването на интелигентния отоплителен уред Premium Eco Smart AENO разходите намаляват благодарение на инфрачервената технология за отопление и възможността за регулиране на графика и температурата в приложението чрез смартфон, както и на възможността за поддържане на зададената температура (когато отоплителният уред загрява помещението до желаното ниво и се изключва за известно време), дължащо се на интелигентната технология на уреда. По този начин отоплителят работи само когато е наистина необходим.

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Здраве и топлина без прах с отоплителните уреди AENO

Нека поговорим за истинското предизвикателство при отоплението на дома. Днес това е намирането на баланс между топлината, поддържането на свеж и влажен въздух и грижата за здравето на вашето семейство.…
View Post

Как работят инфрачервените отоплителни панели

Инфрачервените отоплителни уреди се различават от другите видове отоплителни уреди по своите дизайн и икономичност. Обикновено инфрачервеният нагревател представлява свръхтънък отоплителен панел. Той може да бъде инсталиран на пода, стената…
View Post

Наградата “Red Dot Award” за 2023 г. се присъжда на AENO Premium Eco Smart Heater за изключителбия дизайн и иновативност на този интелигентния продукт

AENO Premium Eco Smart Heater бе отличен с престижната награда “Red Dot Award”: Дизайн на продукта в две категории – Отоплителна и Климатична техника, и Интелигентен продукт, за изключителния дизайн,…
View Post

Наръчник за подаръци за Коледа и Нова година: Какво да подарите на родителите си за Коледа

Изберете полезни и интелигентни уреди за дома, за да изразите своите чувства на близките си. Вниманието и грижата са необходими не само по празниците, а всеки ден. Интелигентните уреди ще…
View Post