Infračervená technologie vytápění: přirozené vytápění s úsporou energie a bez tepelných ztrát

Total
0
Shares

Infračervené vytápění funguje podobně jako sluneční světlo: jemně zahřívá lidi, podlahy a stěny a další předměty. Hlavními výhodami infrazářičů jsou rychlé vytápění a příjemná teplota v místnosti a ve výsledku vyšší energetická účinnost a úspora peněz, zejména v letošním roce.

Infračervené vytápění tak přináší vyšší komfort a úspory energie při omezených tepelných ztrátách. Snížení tepelných ztrát může při použití infrazářičů dosáhnout 45-50 % ve srovnání s tradičními způsoby vytápění, jako je klimatizace či plynové vytápění.

Nejpokročilejší modely mohou mít možnost dálkového ovládání prostřednictvím mobilní aplikace – například AENO Premium Eco Smart Heater.

Uživatel si může nastavit konkrétní časy, kdy chce místnosti vyhřívat podle rozvrhu, nebo je při návratu domů zapnout prostřednictvím aplikace. Navíc, pokud chce být uživatel energeticky úspornější a cítit se pohodlněji, může nastavit teplotu infračerveného topného panelu v rozmezí 60 až 120 stupňů a tím měnit spotřebu energie v rozmezí 160 Watt-hodin až 700 Watt-hodin. Veškerá energie přechází na tepelnou energii, díky níž je uživatel v teple.

Infračervené vytápění je navíc nejšetrnější k životnímu prostředí a nejpřirozenější způsob vytápění pro každodenní život. Díky tomu tyto předměty přijímají, vedou a zpětně předávají teplo do prostoru.

Technologie infračerveného ohřevu umožňuje cílené ohřívání předmětů nasměrováním infračervených paprsků na vybraná místa. Tepelné záření ve formě vln, stejně jako světelné záření, není pohlcováno vzduchem, takže veškerá energie ze zařízení se dostává k cílovým povrchům a osobám. Vzhledem k tomu, že takový ohřívač primárně ohřívá předměty a povrchy, člověk se cítí příjemně i při nižších teplotách vzduchu.

O technologii infračerveného vytápění. Jak funguje?

Infračervené teplo je součástí elektromagnetického spektra. Vlnová délka, definovaná jako infračervené záření, je část spektra těsně za viditelným červeným světlem. Při infračerveném typu ohřevu se uplatňují všechny druhy přenosu tepla – sálání, konvekce, tepelná vodivost a absorpce.

Infračervené teplo přenáší tepelnou energii ve formě vln z topného povrchu zařízení přímo na chladnější povrch, aniž by docházelo ke ztrátám tepla do vzduchu. Jedná se o přímý přenos tepla. Hodně záleží na schopnosti předmětů absorbovat teplo a předávat ho dále. Většina materiálů používaných v interiéru (beton, kovy, voda) má vysokou schopnost absorbovat teplo a vyzařovat ho zpět do místnosti, čímž se stává zdrojem vytápění.

Infrazářič rozvádí teplo na předměty, které pak teplo předávají. Vzduch se tak ohřívá konvekční energií z těchto ohřátých předmětů. Díky tomu uživatel infrazářiče spotřebuje méně energie a rychleji pocítí teplo ve srovnání s jinými způsoby vytápění, jako jsou olejové a konvekční ohřívače.

Infrazářiče pracují tiše a bez aktivního proudění vzduchu, což na rozdíl od ventilátorových ohřívačů nebo klimatizace snižuje náchylnost alergiků k nemocem a podráždění. Snadno se instalují, nastavují a udržují.

Infračervená technologie vytápění zajišťuje maximální energetickou účinnost – 100 %, bez tepelných ztrát. Při používání topení Premium Eco Smart Heater AENO dochází ke snížení nákladů díky technologii infračerveného vytápění, smartizaci a možnosti nastavení časového plánu a teploty v aplikaci prostřednictvím chytrého telefonu, jakož i možnosti udržování nastavené teploty (kdy topení vytopí místnost na požadovanou úroveň a na chvíli se vypne). Ohřívač tak pracuje pouze tehdy, když je to skutečně potřeba.

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like

Zdravotní přínosy infrazářičů

Moderní technologie si uvědomuje výhody infračervených ohřívačů. Kromě toho, že jsou infračervené vlny bezpečné, nacházejí uplatnění v lékařství při terapii a ozdravných procedurách. Teplo se generuje pomocí infračervené technologie, podobně…
View Post

Společnost AENO uvádí na trh nejnovější model, který nově definuje komfort a uživatelsky přívětivý design v oblasti vytápění domácností: AENO Premium Eco Smart LED Heater

Společnost AENO, přední značka v oblasti domácích spotřebičů, rozšířila svou produktovou řadu chytrých topných zařízení oznámením velmi očekávaného uvedení svého nejnovějšího modelu: AENO Premium Eco Smart LED Heater. Tento průkopnický…
View Post