Tehnologia de încălzire cu infraroșu: încălzire naturală cu economie de energie și fără pierderi de căldură

Total
0
Shares

Încălzirea cu infraroșu acționează ca lumina soarelui: încălzește ușor oamenii, podelele și pereții și alte obiecte. Principalele avantaje ale încălzitoarelor cu infraroșu sunt încălzirea rapidă și temperatura confortabilă a încăperii, iar rezultatul – o eficiență energetică mai mare și economisirea de bani, în special în acest an.

Astfel, încălzirea cu infraroșu duce la un confort mai mare și la economii de energie, cu pierderi de căldură limitate. Reducerea pierderilor de căldură poate ajunge la 45-50% atunci când se utilizează încălzitoare cu infraroșu în comparație cu metodele tradiționale de încălzire, cum ar fi aerul condiționat, pompele de apă, încălzirea cu gaz.

Cele mai avansate modele pot avea opțiuni de control de la distanță prin intermediul unei aplicații mobile – de exemplu, încălzitorul inteligent AENO Premium Eco Smart Heater.

Utilizatorul poate seta ore specifice în care dorește să încălzească încăperile în funcție de program, sau când se întoarce acasă, pentru a-l porni prin intermediul aplicației. În plus, pentru a fi mai eficient din punct de vedere energetic și pentru a se simți mai confortabil, utilizatorul poate seta temperatura panoului de încălzire cu infraroșu între 60 și 120 de grade, variind astfel consumul de energie între 160 de wați-oră și 700 de wați-oră. Toată energia se transformă în energie termică, făcând utilizatorul să se simtă încălzit.

În plus, încălzirea cu infraroșu este cea mai ecologică și naturală metodă de încălzire pentru viața de zi cu zi. Ca urmare, aceste obiecte stochează, conduc și retransmit căldura înapoi în spațiu.

Tehnologia de încălzire cu infraroșu permite încălzirea direcționată a obiectelor prin direcționarea razelor infraroșii către locații alese. Radiațiile termice sub formă de unde, precum și radiațiile luminoase, nu sunt absorbite de aer, astfel încât întreaga energie provenită de la dispozitiv ajunge la suprafețele și persoanele vizate. Datorită faptului că un astfel de încălzitor încălzește în primul rând obiectele și suprafețele, o persoană se simte confortabil chiar și la temperaturi mai scăzute ale aerului.

Despre tehnologia de încălzire cu infraroșu. Cum funcționează?

Căldura în infraroșu face parte din spectrul electromagnetic. Lungimea de undă, definită ca radiație infraroșie, reprezintă porțiunea din spectru situată imediat după lumina roșie vizibilă. În cazul încălzirii de tip infraroșu, sunt utilizate toate tipurile de transfer de căldură – radiație, convecție, conductivitate termică și absorbție.

Căldura în infraroșu transferă energia termică sub formă de unde de la suprafața de încălzire a unui dispozitiv la o suprafață mai rece în mod direct, fără a pierde căldură în aer. Acesta este un transfer direct de căldură. Depinde în mare măsură de capacitatea obiectelor de a absorbi căldura și de a o transfera mai departe. Majoritatea materialelor utilizate în interior (beton, metale, apă) au o capacitate ridicată de a absorbi căldura și de a o radia înapoi în încăpere, devenind astfel o sursă de încălzire.

Un încălzitor cu infraroșu distribuie căldura către obiecte, care apoi transferă căldura. Astfel, aerul este încălzit de energia convectivă a acestor obiecte încălzite. Acest lucru permite utilizatorului încălzitorului cu infraroșu să folosească mai puțină energie și să se simtă cald mai repede, în comparație cu alte metode de încălzire, cum ar fi încălzitoarele cu ulei și cele cu convecție.

Încălzitoarele cu infraroșu funcționează în liniște și fără a activa fluxurile de aer cu praf, spre deosebire de încălzitoarele cu ventilator sau de aerul condiționat, ceea ce face ca viața persoanelor cu alergii să fie mai puțin predispusă la boli și iritații. Acestea sunt ușor de instalat, configurat și întreținut.

Tehnologia de încălzire cu infraroșu asigură o eficiență energetică maximă – 100%, fără pierderi de căldură. Atunci când se utilizează încălzitorul Premium Eco Smart Heater AENO, reducerea costurilor are loc datorită tehnologiei de încălzire cu infraroșu, a smartizării și a capacității de a regla programul și temperatura în aplicație prin intermediul unui smartphone, precum și a opțiunii de menținere a temperaturii setate (atunci când Heaterul încălzește încăperea la nivelul dorit și se oprește pentru o perioadă de timp). Astfel, încălzitorul funcționează doar atunci când este cu adevărat necesar.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like