Principalele tipuri de mixere

Total
0
Shares

Blenderul este un must-have pentru o mare varietate de feluri de mâncare în orice anotimp: de la smoothie-uri vara la supe iarna. Dispozitivul vă permite să preparați cu ușurință aluat de patiserie, carne tocată, piure de cartofi și smoothie-uri. Acesta poate înlocui complet un robot de bucătărie în toată regula, datorită numărului mare de lame diferite și a accesoriilor suplimentare. Pe de o parte, nu veți surprinde pe nimeni cu un blender în bucătărie. Dar, cu toată simplitatea aparentă a operațiunilor, de multe ori nu este clar la ce să fiți atenți atunci când cumpărați un blender.

Mărcile oferă o varietate de mixere, cu tot felul de mecanisme, funcționalități și design. Așadar, ce tipuri de blendere există? Care sunt avantajele diferitelor modele? Care blender este cel mai bun pentru funcțiile dorite sau pentru lucrul cu anumite produse?

Mixerele cu imersie și cele cu bol au modele diferite. Ambele au avantajele lor estetice și de funcționalitate. Un alt mod de clasificare este de a distinge între blenderele personale și modelele combinate.

Mixere cu imersie

Mixerul de imersie este cel mai compact model. Aparatul se mai numește а blender de mână sau mixer. Aparatul este format dintr-un braț lung cu motor în interior și butoane pentru control în exterior.

Acest tip de dispozitiv poate fi vândut cu sau fără bol. Setul standard include: blender, un mixer pentru mestecat, un cârlig în formă de S.

Carcasa blenderului poate fi realizată din plastic sau din oțel. Lamele sunt de obicei din oțel inoxidabil, dar există și capace din plastic cu lame metalice. Bolul pentru imersie este din plastic sau sticlă.

Acest tip de blender este bun pentru a face piureuri și smoothie-uri, pentru a frământa aluaturi și poate fi folosit și pentru a face milkshake-uri. Acesta este cel mai portabil model, deoarece puteți găti cu el în aproape orice recipient. Atenție, stropii pot zbura prin toată bucătăria dacă gătești fără capac.

Rețineți că acest dispozitiv trebuie ținut în permanență în mână în timpul utilizării. Dar, în cazul în care dispozitivul funcționează mult timp fără oprire, utilizatorul nu trebuie să se îngrijoreze – producătorii au prevăzut protecții împotriva supraîncălzirii, astfel încât dispozitivul trebuie să reziste la toate vitezele declarate.

Apropo, numărul de viteze la care poate funcționa un blender este o caracteristică importantă a dispozitivului. Acestea pot fi de la 2 la 20. Regula de bază aici este: cu cât mai multe, cu atât mai bine. Alegerea între diferite intervale de viteză oferă mai multe opțiuni atunci când se prepară diferite feluri de mâncare cu texturi diferite, deoarece pentru frământarea aluatului, pentru a bate crema pe meringue sau pentru a face cremă, este mai bine să folosiți o intensitate diferită.

De asemenea, unele modele acceptă modul Turbo pentru a crește viteza la cerere. Acest mod este important pentru a obține o consistență cât mai uniformă.

Blendere cu bol

Blenderul cu bol, cunoscut și sub numele de blender de stand sau blender de blat. Acest tip de aparat este potrivit pentru prepararea de smoothie-uri, shake-uri, aluat pentru clătite, mâncare pentru copii și supe cremă sau piure. Cu o putere suficientă, poate, de asemenea, să zdrobească gheața.

Recipientul acestui blender are întotdeauna un capac, iar acest lucru rezolvă problemele stropirii accidentale.

Un dispozitiv de acest tip este instalat pe o suprafață orizontală a unei mese de bucătărie. Utilizatorul nu trebuie să țină nimic în mâini și să îl controleze în mod constant. Este suficient să încărcați produsele în bol, să închideți capacul și să apăsați butonul “Start” de pe dispozitiv. Vă puteți relaxa în timp ce blenderul funcționează și puteți face altceva.

Unele modele moderne au setări preprogramate cu timp și viteză fixe, în funcție de produsele de gătit: piure, smoothie sau aluat. De exemplu, AENO oferă modele cu un număr diferit de moduri de programare automată pentru fiecare tip de produs și textură a ingredientelor: lapte, supă, smoothie, legume etc. În plus, mixerele AENO vă permit nu numai să măcinați, ci și să gătiți diverse feluri de mâncare, ca într-o cratiță obișnuită – în modul de gătit. Trebuie doar să încărcați produsele în vas, să selectați programul, să apăsați butonul “Start” și să așteptați până când totul este gata. Panoul de control este plasat pe ecranul tactil, care este intuitiv, cu afișaj digital care arată toate informațiile necesare: temperatura, timpul de gătire și modul selectat. O altă opțiune convenabilă pe care AENO o oferă este temporizatorul de pornire întârziată: pentru a-l utiliza, umpleți vasul, alegeți programul și setați timpul pentru care doriți să întârziați începerea lucrului.

Puterea minimă pentru funcționarea normală a unui blender cxu bol este de la 600 W, dar, de exemplu, numai modelele mai puternice se pot mândri cu capacitatea de a sparge gheața – de la 750 W. În acest caz, este necesară o indicație a acestei opțiuni din partea producatorului. Caracteristicile suplimentare de proiectare ale dispozitivelor pot fi furnizate în astfel de scopuri. Deci, mixerele AENO cu o putere de 800 W au, de asemenea, dinți speciali care servesc la zdrobirea gheții. Acest lucru vă permite să încărcați fructe de pădure congelate în bol, de exemplu, ceea ce economisește semnificativ timp la gătit.

Dacă un blender cu bol are suficientă putere, cuțite de înaltă calitate și o viteză mare de rotație, atunci acest dispozitiv va face față și sarcinii de a tăia carnea. Modelele din gama AENO cu 8 cuțite din oțel inoxidabil și o viteză de rotație de până la 28.000 rpm sunt cu siguranță potrivite.

O caracteristică importantă, deși nu cea mai evidentă, a mixerelor cu stand este siguranța. Acest lucru poate fi important dacă aveți copii. Cuțitele blenderului se află în interior, chiar în partea de jos a vasului, și este extrem de dificil să ajungeți accidental la ele în timpul funcționării.

În caz de supraîncălzire a motorului, producătorii au prevăzut o opțiune de protecție pentru a opri automat dispozitivul. În plus, blenderul AENO se va opri și el singur dacă este îndepărtat de la bază când capacul este deschis.

Materialul din care este bolul contează și el – poate fi din plastic sau din sticlă. Desigur, bolurile din sticlă sunt mai ecologice, mai durabile și mai sigure decât cele din plastic. Sticla rezistentă la căldură nu emite substanțe nocive în timpul gătitului.

Forma borcanului sub formă de bol facilitează turnatul amestecurilor gata preparate din blender în vase pentru servire. O subtilitate mai puțin cunoscută este faptul că un criteriu cheie de selecție pentru un blender este exact volumul bolului, care poate fi diferit de la un model la altul. Cu cât este mai mare, cu atât vă puteți simți mai confortabil. În medie, acesta este de 1,2 – 1,4 litri. La modelele AENO, volumul vasului de sticlă este de 1,75 litri, ceea ce vă permite să gătiți imediat chiar și pentru o familie numeroasă.

În plus, o serie de producători oferă un mod separat de autocurățare la modelele lor. După utilizarea blenderului, trebuie să turnați apă în bol, să adăugați o soluție de curățare, să selectați modul de autocurățare și să îl porniți. Blenderele AENO au, de asemenea, această funcție integrată.

Modele mixte

Modelele mixte au toate șansele să înlocuiască un robot de bucătărie puternic din punct de vedere al funcționalităților. O caracteristică cheie a acestor dispozitive este combinarea funcțiilor unui blender cu imersie și a unui blender cu bol. Setul include un blender cu un set de cuțite și lame, încă un recipient, precum și accesorii suplimentare. De asemenea, pachetul poate include și “shaker” ca și accesoriu suplimentar.

Există, de asemenea, tipuri specifice de mixere: mixere pentru sucuri sau mixere pentru supe. Aceste dispozitive diferă prin faptul că, pe lângă măcinare, sunt capabile să pregătească imediat mese specifice.

Blender personal

Blenderul personal este unul compact. Acesta poate fi un blender cu o cupă, ceva asemănător unui shaker sau un mini blender cu stativ. Acest dispozitiv prepară 1-2 porții deodată. Cupa are, de obicei, un capac care este ușor de transportat. Este potrivit pentru nutriția sportivă și pentru călătoriile de afaceri.

Ce tip de blender să alegeți

Deci, cum puteți face o alegere bună între o varietate de mixere de pe piață? Este important să acordați atenție nevoilor și solicitărilor dumneavoastră: ce intenționați să gătiți? Aveți nevoie de caracteristici suplimentare și de moduri automate? Tipul de blender ar trebui să fie selectat pe baza funcționalităților dispozitivului.

Dacă dispozitivul este selectat doar ca un înlocuitor mai avansat pentru mixer, atunci un blender va fi suficient. Este o cu totul altă poveste dacă intenționați să preparați adesea carne tocată – aveți nevoie de un blender cu un bol separat și posibilitatea de a alege diferite cuțite pentru a le instala în interior, care să facă treaba bine. În același timp, asigurați-vă că luați în considerare costul dispozitivului care depinde de puterea acestuia și de numărul de lame din pachet. Așa cum am menționat mai sus, o putere mai mare este utilă pentru prelucrarea cărnii sau a legumelor tari sau a nucilor. Identificați tipurile de cuțite de care aveți nevoie în funcție de felurile de mâncare.

Cea mai bună opțiune pentru prepararea smoothie-urilor și iaurturilor, a cerealelor și a supelor este un blender cubol. Dacă luăm în considerare modelele puternice, cu o viteză mare de rotație a cuțitelor, atunci acestea vor face față și la tocarea cărnii. Dacă încercați să duceți un stil de viață sănătos și să mențineți o nutriție adecvată, iar activitatea înseamnă mult pentru dumneavoastră, cea mai bună opțiune este un blender cu bol cu opțiuni suplimentare. Acest lucru vă permite să pregătiți rapid terci sau supă: un singur dispozitiv va măcina ingredientele și le va găti. Pur și simplu încărcați produsul, selectați modul și continuați să vă continuați activitatea fără a fi distras de rutină pentru o perioadă lungă de timp. Este cea mai bună opțiune pentru prepararea smoothie-urilor, iaurturilor, cerealelor și supelor. Și dacă un ciclu complet este important pentru dvs., atunci este mai bine să acordați atenție modelelor cu opțiuni de mod de gătit, cum ar fi cele AENO. Puteți afla mai multe despre capacitățile mixerelor marca AENO pe link-ul următor: https://aeno.com/ro/category/kitchen#Blenders

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like