Ce altceva puteți face cu un blender?

Total
0
Shares

Dispozitivele moderne multifuncționale de bucătărie fac gătitul mai ușor, mai rapid și mai distractiv. Cea mai bună opțiune este atunci când un singur gadget poate ajuta la prepararea diferitelor feluri de mâncare pentru un meniu diversificat în fiecare zi. Unul dintre aceste dispozitive versatile este un aparat pentru supă.

Un aparat de facut supă ușurează mult gătitul în general, nu vorbim doar de gătitul supei.

Ce puteți face într-un aparat de făcut supă? Modelele moderne de mixere sunt perfecte pentru a găti mâncăruri cu texturi diferite: terci, cereale, piureuri sau creme. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați ingredientele în aparatul de supă, să setați modul de gătit și să vă continuați ziua în timp ce mâncarea este pregătită.

Utilizarea blenderului pentru supă este simplă. Acest gadget vă va elibera timpul dacă îi cunoașteți toate funcțiile în afara de a găti doar supă. Așadar, ce altceva puteți face într-un aparat de supă?

Meniu pentru fiecare zi:
de la micul dejun la masa de seară

Bineînțeles, principala sarcină a preparatorului de supă este pregătirea supei. Mulți oameni folosesc astfel de dispozitive și pentru a pregăti alimente pentru copii sau dietetice: piureuri și piureuri lichide. De fapt, capacitățile mixerelor și ale aparatelor de făcut supe sunt mult mai largi. În plus față de piureurile de supe, acestea pot pregăti un meniu complet de zi cu zi pentru micul dejun, prânz și cină.

Rețineți că mixerele de supă gătesc totul în același mod ca și modelele obișnuite de mixere. În aparatul de supă, puteți găti legume, carne, pește sau fileuri de pui la aburi, sosuri, cereale, lapte de soia și de nucă, piure de cartofi sau orice alte legume, ciocolată caldă, cremă, băuturi și compoturi de fructe, cocktailuri, aluat pentru clătite și chiar înghețată.

Dacă aveți un model modern de blender pentru supă, care sunt prezentate în linia de produse AENO, atunci trebuie doar să adăugați toate ingredientele în castron și să selectați un program automat adecvat.

Mic dejun
Aparatul de făcut supă vă va ajuta să pregătiți o mare varietate de feluri de mâncare pentru micul dejun. Nu va trebui niciodată să mâncați același fel de mâncare cu acest dispozitiv. Pregătiți smoothie-uri, terci sau aluat pentru clătite în aparatul de supă.

Aluat pentru clătite
Gătitul aluatului de clătite într-un blender este foarte convenabil, deoarece vă permite să folosiți mai puține feluri de mâncare și să petreceți mai puțin timp spălându-le. De asemenea, puteți adăuga aluatul în tigaie direct din ulcior. Este foarte practic.

IngredienteGătitul pas cu pas
Lapte 750 ml1. Adăugați în apa în recipient, laptele și apoi restul ingredientelor.
Apă 250 ml2. Amestecați la viteză mică. Și apoi lăsați-l timp de 15 minute.
Ouă 3 (mari)3. Coaceți clătitele turnând aluatul din recipient direct în tigaie sau în mașina de clătite.
Făină 5 linguri
Zahăr 2 linguri
Sare 1 vârf de cuțit
Ulei 2 linguri

Porridge
Un simplu terci poate deveni un fel de mâncare special atunci când este gătit într-un aparat de supă. Cu un gadget de bucătărie atât de avansat precum un blender pentru prepararea supei, puteți experimenta oricând rețete. În fulgii de ovăz obișnuiți, puteți adăuga fructele de pădure preferate, banane și nuci după gust.

IngredienteGătitul pas cu pas
Fulgi de ovăz (pentru 2 porții) 1 cană1. Adăugați ingredientele în recipient.
Banană 1 bucată2. Selectați modul “Porridge” dorit din mai multe programe presetate. Această oportunitate este disponibilă pentru utilizatorii de mixere de supă AENO.
Nuci (sau altele) 1/4 cană3. Așteptați finalizarea programului.
Apă 1 pahar
Miere (după gust) 2 lingurițe

Prânz
Printre felurile de mâncare pentru prânz care pot fi pregătite cu un blender pentru supă, puteți alege din mai multe opțiuni: piure de supă, carne tocată pentru cotlete și diverse sosuri. Dacă sunteți preocupat de întrebarea: сe puteți găti carne într-un aparat de supă? Răspunsul: da, mai mult ca sigur. Și, în același timp, o puteți face într-un mod foarte divers.

Cotletele de carne pot fi, de asemenea, gătite complet într-un blender și un aparat de supă. Mai întâi trebuie să tocați carnea și ingredientele în modul “Grind”, apoi formați cotletele și coborâți-le într-o carafă și gătiți-le în modul “Steam”. Carnea poate fi, de asemenea, gătită la aburi separat.

Acest lucru este valabil pentru aproape toate produsele, inclusiv pentru pui și pește. Pot pune pui în mașina de făcut supă? Bineînțeles, ca și alte ingrediente cu bucăți pretăiate.

Piure de supă de ciuperci
Dacă gătiți supă de piure într-un multi-blender și un aparat de supă, atunci nu va fi nici o problemă cu un munte de vase murdare. Pentru gătit, aveți nevoie doar de un blender de supă.

IngredienteGătitul pas cu pas
Champignons 10 bucăți1. Tăiați ingredientele și încărcați-le într-un ulcior. Se adaugă smântâna, condimentele și apa.
Cartofi 4 bucăți2. Închideți vasul cu un capac, porniți blenderul și setați modul “Soup Puree” sau “Thick Soup”.
Bulb 1 bucată3. Așteptați ca supa să se termine de gătit.
Cremă 200 ml
Condimente

Cina
Pentru cină, ca o masă de seară, puteți face ceva ușor. De exemplu, pateuri, humus cu gustări, legume la aburi sau pește. Toate acestea sunt, de asemenea, rapid și ușor de gătit într-un aparat de supă.

Hummus
Hummusul este un piure de năut asezonat cu ulei de măsline sau de susan, la care se adaugă diverse condimente. Hummusul se prepară din năut mare și galben. Năutul este foarte tare, așa că se recomandă să îl înmuiați în prealabil timp de câteva ore.

IngredienteGătitul pas cu pas
Tahini (tahina)1. Adăugați năutul și apa într-o cană, tocați-l și puneți-l la fiert într-o oală de supă.
Susan 200 g2. Adăugați condimentele, usturoiul, sucul de lămâie și uleiul în ulcior.
Ulei de măsline sau ulei de susan 4-5 linguri3. Amestecați în dispozitiv până obțineți o pastă.
Năut 400 g
Pastă de susan (tahina) 4-5 linguri
Usturoi 1-2 căței
Suc de lămâie
Condimente (paprika, chimen, coriandru, piper negru măcinat, sare, puțin șofran)
Ulei de măsline 7 linguri

Legume la aburi
Puteți găti o varietate de legume aburite cu păstrarea elementelor utile și a vitaminelor cu o mașină de supă. Cum se face? Сa poți pune legume crude într-o mașină de supă? Este simplu, prindeți rețeta universală și schimbați-o pentru a se potrivi cu ingredientele dvs. Legumele crude ar trebui să le tăiați și să le puneți într-un ulcior, apoi selectați programul corespunzător.

IngredienteGătitul pas cu pas
Legume1. Se spală legumele și se taie bucățile în bucăți de mărime medie.
Apă2. Adăugați legumele în ulcior și turnați apă.
3. Porniți modul “Abur”.

De asemenea, puteți găti pește, pui și carne în modul “Abur”. Toate aceste feluri de mâncare vor fi cele mai dietetice. Mâncarea se va dovedi moale și fragedă, iar dvs. nu veți petrece prea mult timp pregătind un meniu alimentar sănătos.

Desert
Este general acceptat faptul că doar felul principal poate fi gătit într-un blender. Aceasta este o opinie limitativă. Dispozitivele moderne vor ajuta, de asemenea, la prepararea gemului, a cremelor pentru prăjituri și produse de patiserie, a piureurilor de fructe dulci și chiar a înghețatei.

Lemon curd
Lemon curd este un produs de desert versatil. Poate fi folosit în prăjituri și produse de patiserie. Poate fi consumat ca o dulceață dulce cu pâine prăjită.

IngredienteGătitul pas cu pas
Lămâi 4 buc.1. Se spală lămâile, se taie în 4 părți și se macină în bolul aparatului.
Ouă 4 buc.2. Se adaugă ouăle, se bat. 3. Se adaugă zahărul, se bate.
Zahăr 250 g3. Adăugați untul. Se bate totul și se încălzește într-un castron.
Unt 50 g

Piure de fructe
Piureul de fructe într-o oală de supă se gătește rapid și se dovedește a fi mai natural, pentru că alegi singur toate ingredientele. Prindeți rețeta de piure de mere, dar merele pot fi înlocuite cu un alt fruct la alegere.

IngredienteGătitul pas cu pas
Mere decojite 500 g1. Se decojesc și se taie merele, se pun într-o carafă.
Apă 200 g2. Se adaugă apă. Se macină la 1-2 viteze. 3. Se fierbe la 100 °C timp de aproximativ 5-7 minute.
Cremă 33% 100 g3. Adăugați zahăr dacă este necesar. Adăugați smântână. Amestecați din nou până la omogenizare.
Zahăr după gust (opțional)

Înghețată
Ce să faci dacă nu ai un dispozitiv special pentru a face înghețată, dar vrei cu adevărat să gătești acest desert acasă? Poți face înghețată într-un blender? Bineînțeles că da! Verifică și salvează o rețetă simplă de înghețată naturală. Puteți înlocui fructele de pădure cu o banană sau cu un alt fruct la alegere.

IngredienteGătitul pas cu pas
Iaurt 300 ml1. Adăugați ingredientele în blender.
Fructe de pădure 1 cană2. Se macină și se amestecă într-un bol până la omogenizare.
3. Puneți într-o formă și puneți-o în congelator.
*pentru 4 porții

Lapte de soia
O caracteristică importantă pentru persoanele alergice care suferă de intoleranță la lactoză este posibilitatea de a prepara acasă lapte de soia. Acest proces este mai laborios și necesită mai mult timp, dar acest lucru se datorează necesității de a înmuia în prealabil boabele de soia în apă timp de câteva ore.

IngredienteGătitul pas cu pas
Boabe de soia 150 g1. Clătiți boabele de soia și înmuiați-le în prealabil în apă timp de 6 ore.
Apă 1100 ml2. Scurgeți apa, scoateți boabele de soia și transferați-le într-un vas de blender. Se adaugă apă.
3. Apăsați butonul de pornire, selectați modul “Lapte de soia” și faceți clic pe el.
4. După gătire, turnați amestecul din blender și strecurați cu grijă printr-un filtru sau o sită fină. Ca urmare a strecurării, veți obține lapte de soia.

În modul “Lapte de soia”, puteți găti lapte de migdale. Adăugați lapte obișnuit și migdale în ulcior și selectați programul “Lapte de soia”.

Puteți găsi un e-book de rețete cu o varietate de feluri de mâncare care pot fi preparate într-un blender pentru supă aici. Acest lucru vă va ajuta cu siguranță să diversificați meniul de acasă.

Cum se utilizează

Modelele moderne de mixere și aparate de făcut supă au caracteristici versatile și combină abilitățile a două dispozitive într-unul singur. Dispozitivele sunt capabile să încălzească conținutul bolului până la 100 de grade și să mențină temperatura la care sunt gătite alimentele.

Aceste aparate au mai multe programe automate de gătit: tocare, preparare de supă obișnuită cu bucăți, terci, lapte de nucă sau supă de piure. În multe cazuri, în funcție de felurile de mâncare, blenderul este pornit periodic în timpul procesului de gătit: tratamentul termic și măcinarea sau amestecarea merg în paralel.

Dispozitivul este format din mai multe elemente funcționale:

  • un ulcior pentru adăugarea ingredientelor, cu un capac deasupra;
  • cuțite pentru măcinarea ingredientelor;
  • o bază cu afișaj, butoane de control, element de încălzire și cablu de alimentare.

Regulile de bază de funcționare a blenderului și a aparatului de gătit cu aburi sunt simple și intuitive.

Dacă aveți nevoie doar să măcinați produsul, dispozitivul este folosit ca un blender obișnuit, pentru ce este:

  • Tăiați ingredientele în bucăți de dimensiuni medii;
  • Adăugați toate ingredientele în ulcior;
  • Apăsați butonul de pornire și măcinați până la consistența dorită.

Dacă este necesar, se folosește un dispozitiv pentru gătit și gătit la aburi. Acesta poate funcționa în conformitate cu mai multe programe prestabilite în intervalul de temperatură de la 40 la 100 de grade (punctul de fierbere). De obicei, ulciorul este echipat cu o deschidere suplimentară prin care pot fi încărcate componente suplimentare direct în timpul gătitului.

Timpul total de gătire este în medie de până la 100 de minute, adică puțin mai mult de 1,5 ore. Acest lucru este destul de suficient pentru aproape orice supă, inclusiv pentru carne. Practic, dispozitivul este folosit ca un blender care gătește supă piure. Componentele pot fi zdrobite imediat, în timpul sau la sfârșitul gătitului.

Așadar, pentru fierbere sau gătire la aburi, trebuie să acționați astfel:

  • Alegeți o rețetă și pregătiți ingredientele necesare;
  • Tăiați ingredientele, adăugați-le în ulcior și turnați apă;
  • Selectați și porniți modul dorit. Așteptați ca felul de mâncare să fie servit!

Puteți citi despre cum funcționează aparatul de făcut supă într-un alt articol Cum funcționează un aparat de făcut supă.

Îngrijirea dispozitivului

Oala de supă este foarte ușor de curățat. Aceasta va face singură cea mai mare parte a procesului, trebuie doar să turnați puțină apă cu detergent și să porniți aparatul la viteză medie. Apoi este suficient să clătiți paharul și gata. Iar unele modele, cum ar fi modelele AENO, au chiar și un program separat de autocurățare.

De ce aveți nevoie de ea

Mixerele moderne și preparatoarele de supă sunt cele mai bune prietene pentru bucătăria dvs. și pentru un stil de viață sănătos și activ. Nu trebuie decât să adăugați ingredientele în blender, să le umpleți cu apă și să alegeți programul pentru prepararea lor! Nu este nevoie să amestecați nimic, nu trebuie să vă asigurați că mâncarea nu se arde, nu trebuie să controlați gradul de pregătire al vasului – un dispozitiv inteligent va face toate acestea pentru dvs.

Un astfel de dispozitiv economisește timp și energie atât pentru gătit, cât și pentru curățarea după gătit, deoarece folosiți mai puține oale și tigăi! Iar pentru a măcina ingredientele și pentru a le găti, aveți nevoie doar de un singur dispozitiv – un blender și un aparat de făcut supă.

Mai multe informații despre mixerele și blendere marca AENO și capacitățile acestora pot fi găsite la link-ul: https://aeno.com/ro/category/kitchen#Blenders

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like