Aspirator robot vs. aspirator obișnuit: robotul aspirator înlocuiește modelul tradițional?

Total
0
Shares

Cât timp suntem pregătiți să alocăm curățeniei? Dacă nu sunteți un fan al curățeniei și preferați să alocați timpul muncii sau familiei, mai degrabă decât aparatelor de uz casnic, atunci un aspirator robot este asistentul ideal pentru casă. Dar poate un aspirator robot să înlocuiască complet un model obișnuit de aspirator? Ce este mai bun în ceea ce privește funcționalitatea și calitatea curățeniei: un aspirator robot sau un aspirator obișnuit?

Ușor de utilizat

Curățarea inteligentă cu un program este caracteristica cheie a unui aspirator robot. Utilizatorii pot seta un program de curățare, iar la ora dorită robotul va începe să curețe praful, părul de animale și firmiturile mici.

Aspiratoarele robot sunt perfecte pentru curățarea locurilor greu accesibile, datorită dimensiunilor compacte și sunt suficient de plate pentru a se potrivi liber și ușor sub o canapea sau un pat…

Aspiratoarele robot sunt dispozitive inteligente, care pot defini un plan de curățare a zonei și care își găsesc singure drumul către baza de încărcare. După reîncărcare, robotul va continua să curețe.

Desigur, este imposibil de garantat că robotul aspirator nu se va pierde niciodată în apartament, dar, în general, producătorii creează dispozitive capabile să se deplaseze în zonele alocate, evitând în același timp obstacolele. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să împrăștiați șosete și jucării peste tot. În timp ce cu un aspirator obișnuit există riscul ca un obiect mic să se strecoare în interior, atunci robotul, după ce a dat peste un astfel de obstacol, se va întoarce în cealaltă direcție sau se va opri. Într-un astfel de caz, totul depinde de acuratețea senzorilor.

De exemplu, AENO utilizează tehnologia de teledetecție “lidar” pentru aspiratoarele sale robot. Cu ajutorul unui cititor laser, acesta colectează date despre podea, care sunt utilizate pentru modele 3D și hărți ale obiectelor pentru curățare. Cartografierea inteligentă captează memoria tuturor obiectelor și face curățarea mai eficientă, ocolind cu succes obstacolele.

Schimbările de nivel ale podelei și pragurile nu ar trebui, de asemenea, să devină un obstacol serios în calea funcționării unui aspirator robot, ar trebui ca utilizatorul, în timp ce alege un model, să acorde atenție înălțimii maxime necesare pentru a fi depășite – producătorii informează, de obicei, despre această specificație.

Configurarea și utilizarea unui aspirator robot este, de asemenea, destul de intuitivă. Fiecare producător oferă o aplicație nativă pentru mobil pentru un control inteligent. Aplicația poate fi utilizată pentru a construi un program de curățenie, pornind procesul în fiecare zi la o anumită oră sau pornind aspiratorul robot de la distanță dacă vă decideți brusc să invitați oaspeți acasă și trebuie să reîmprospătați urgent curățenia.

Operarea unui aspirator robot este mult mai ușoară decât scoaterea unui aspirator obișnuit din dulap, aanjarea cablului, tragerea acestuia prin casă și căutarea unei prize disponibile, deoarece zona de curățare reală este limitată de lungimea cablului…O opțiune mai mobilă este un aspirator fără fir, dar necesită, de asemenea, timp și efort pentru curățarea manuală.

Apropo, aspiratorul robot este, de asemenea, ușor de întreținut. Dispozitivul inteligent detectează, de obicei, când recipientul de praf este plin și vă reamintește să îl înlocuiți. Cu un aspirator obișnuit, o astfel de opțiune nu va funcționa – va trebui să monitorizați starea acestuia.

Calitatea curățeniei

Robotul aspirator ridică în mod eficient resturile uscate, praful și părul de animale de companie de pe podea. Calitatea curățării depinde de suprafața care trebuie curățată. Aspiratorul robot funcționează cel mai bine pe o suprafață plană. De cele mai multe ori, nu va fi dificil să curățați urme de la diferite materiale, chiar și covoare cu un fir scurt. Este mai bine să încredințați această sarcină unui aspirator obișnuit sau unui aspirator fără fir sau chiar să folosiți un mop cu aburi, care poate nu numai să curețe, ci și să dezinfecteze fibrele covoarelor pentru a distruge germenii dăunători.

Aspiratoarele robot nu se limitează la curățarea uscată, ci pot face și curățare umedă. Pentru a face acest lucru, este necesar să umpleți rezervorul cu apă și să îl instalați în dispozitiv. Dacă intenționați să creați un program pentru o astfel de curățenie, atunci rezervorul va trebui umplut în avans, astfel încât aspiratorul robot să pornească la timp. De asemenea, după ce procesul este finalizat, va trebui să spălați sau să schimbați cârpa din microfibră care a șters podeaua. Principala concluzie este că robotul aspirator va face curățenie umedă și nu va fi confundat cu spălarea podelelor. Dispozitivele moderne oferă mai multe moduri de alimentare cu apă, care pot fi selectate în funcție de strat și de nivelul de murdărire a suprafeței. Acest lucru vă permite să vă concentrați în primul rând pe nevoile dvs. și să faceți curățenia mai eficientă. Un astfel de control electronic al alimentării cu apă, cu posibilitatea de a alege între trei moduri (scăzut, mediu, ridicat), care asigură selectarea scenariului optim de curățare în funcție de tipul de pardoseală și de nivelul de poluare, este disponibil, de exemplu, la modelele AENO.

Singurul lucru la care, probabil, un aspirator robot nu vă va ajuta este curățarea mobilei. Atunci când curățați canapele, covoare și perdele, veți avea nevoie de un aspirator convențional sau vertical fără fir și, eventual, de un mop cu abur.

Calitatea curățării depinde de nivelul actual de murdărie. Dacă este necesară o curățare generală, atunci va fi utilă o spălare sau un aspirator vertical fără fir, ca opțiune – un mop cu abur. O astfel de curățare pe scară largă se face de obicei rar, literalmente de câteva ori pe an. Dacă curățenia constantă este importantă, atunci un aspirator robot este o soluție excelentă pentru fiecare zi. Odată cu introducerea sa, casa va deveni cu siguranță mai curată.

Nivelul de zgomot

Această opțiune poate fi deosebit de importantă pentru părinții cu copii. Aspiratorul robot își face treaba, dacă nu în liniște absolută, atunci fără zgomot inutil, chiar dacă modelul are un nivel de putere ridicat. De exemplu, nivelul mediu de zgomot al unui aspirator obișnuit este de 80 dB, ceea ce este comparabil cu sunetul unui motor de motocicletă care funcționează cu o tobă de eșapament. În același timp, chiar și pentru cei mai puternici roboți, această cifră nu depășește de obicei 55-65 dB, adică nu este mai tare decât o conversație la o distanță de aproximativ un metru.

Depozitare

Problema comună a aspiratoarelor obișnuite este dimensiunea lor mare, este necesar să se găsească un spațiu de depozitare dedicat pentru ele. . Dacă amenajarea apartamentului dvs. prevede o cămară, atunci aceasta nu este o problemă. Dar într-o garsonieră, de exemplu, va fi mult mai dificil să plasați un astfel de aparat de uz casnic. În acest sens, un aspirator robot compact este mult mai convenabil, deoarece nu necesită mult spațiu.

Ce să alegi: aspirator obișnuit sau aspirator robot

Aspiratorul robot este un asistent excelent pentru curățenie: economisește timp și energie, menține casa mereu curată și reduce semnificativ frecvența curățeniei generale.

Opțiunea de control de la distanță, funcționarea la un un program convenabil și planificat în prealabil fără participarea dvs. – acestea sunt principalele avantaje ale aparatelor de uz casnic robotizate. Dispozitivele inteligente sunt ușor de întreținut și configurat fără a vă pierde timpul și efortul.

Un aspirator robot poate fi singurul asistent pentru curățarea unei case sau poate coexista cu alte echipamente. Totul depinde de nevoile și solicitările individuale. Dacă curățenia casei în fiecare zi este importantă pentru dumneavoastră, atunci achiziționarea unui aspirator robot va fi o decizie logică.

Un aspirator obișnuit cu un mod de curățare manuală sau un model mai mobil de aspirator fără fir este cel mai bun pentru o curățenie generală intensă, în timp ce un aspirator robot este optim pentru o curățenie zilnică ușoară, fără efort suplimentar.

În gama brandului de tehnologie inteligentă AENO, veți găsi modele de aspiratoare verticale fără fir și mopuri cu aburi pentru curățenie generală, precum și aspiratoare robot inteligente pentru întreținerea regulată a curățeniei în casă. Puteți afla mai multe despre aparatul de curățenie și puteți face cunoștință cu caracteristicile detaliate pe link-ul: https://aeno.com/ro/category/home-and-clothing-care

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like