Cât de des ar trebui să vă curățați casa

Total
0
Shares

Curățenia în cameră este o cheie pentru o viață confortabilă și un stil de viață sănătos. Curățenia și ordinea în casă sunt semne importante de ospitalitate. Aceasta înseamnă că sunteți întotdeauna gata să primiți oaspeții. Cât de des ar trebui să vă curățați casa astfel încât să fie mereu curată, dar fără eforturi inutile? Ce frecvență și intensitate a curățeniei este recomandată pentru apartamentele din oraș, apartamentele și casele de la țară? Depinde de destinația camerelor? Cât de des ar trebui să vă curățați casa în profunzime? Ce tipuri de curățenie există și în ce fel diferă acestea?

Răspunsul la această întrebare despre cât de des trebuie să vă curățați casa este de la caz la caz: depinde de tipul și intensitatea murdăriei. Ceva ar trebui efectuat în fiecare zi pentru a menține curățenia, iar pentru alții ar fi suficient o dată pe lună.

Zilnic

O astfel de rutină de uz casnic este efectuată în fiecare zi în viața noastră obișnuită. Curățenia zilnică sub forma unor sarcini mici economisește timp cu curățeniile mai mari. Verificați lista de verificare pentru curățenia zilnică:

1. Bucătărie: spălarea vaselor și curățarea suprafețelor

Vasele trebuie spălate după fiecare masă. Acumularea de vase murdare în bucătărie are ca rezultat direct reproducerea bacteriilor patogene, infecții intestinale și apariția unor mirosuri neplăcute.

De asemenea, este necesar să se curețe suprafețele după ce se gătește. Deoarece chiuveta preia toate resturile de mâncare și vasele murdare, aceasta necesită, de asemenea, atenție în fiecare zi.

2. Baie: igienă personală

Suprafețele din baie își pierd foarte repede atractivitatea din cauza părului sau a produselor cosmetice. Se recomandă să păstrați lucrurile la locul lor și să îndepărtați resturile de produse cosmetice sau păr. Pentru a menține curățenia, va fi suficientă clătirea dușului, a căzii sau a chiuvetei în mod regulat după fiecare utilizare.

3. Dormitorul și garderoba: toate lucrurile la locul lor

Curățați-vă camera în fiecare zi. Rutina zilnică include facerea patului, așezarea lucrurilor la locul lor dulap etc.

Săptămânal

Pentru curățenia săptămânală, este mai bine să programați un moment special și o zi separată. Efectuați-o în mod regulat:

1. Scapă de praf

Este necesar să ștergeți praful de pe toate suprafețele. Este important să nu uităm de mobilier, de aparatele de uz casnic și de oglinzi. Trebuie doar să le ștergeți pentru a fi lipsite de praf și pete.

2. Curățarea podelelor

Se recomandă să efectuați curățenie cel puțin o dată pe săptămână. Poate fi o curățare uscată sau umedă. Dacă praful se acumulează mai repede sau dacă vă place să umblați desculț, atunci puteți aspira de 2-3 ori pe săptămână. Dacă folosiți un aspirator robot, îl puteți porni în fiecare zi pentru curățarea de întreținere. Puteți alege, de exemplu, unul dintre modelele de aspirator robot AENO pentru a programa programul de curățare și a vă bucura de puritate.

3. Dormitor: schimbarea lenjeriei de pat

Chiar dacă lenjeria de pat arată bine, merită să o schimbați o dată pe săptămână pentru a evita bolile de piele.

4. Bucătărie: verificarea produselor

Verificați alimentele din frigider: datele de expirare și starea alimentelor. Dacă a început procesul de descompunere a unui produs stricat, acesta poate provoca mirosuri neplăcute.

5. Baie: de la spălarea hainelor la curățarea suprafețelor

Puteți planifica spălarea săptămânală a rufelor și a hainelor, precum și o curățare și dezinfectare temeinică a tuturor suprafețelor din baie. Din cauza umidității ridicate, există riscul apariției ciupercilor și a mucegaiului, așa că pereții, gresia și alte suprafețe necesită atenție și o curățare temeinică. Curățarea cu aburi poate ajuta la prevenirea mucegaiului, cum ar fi utilizarea unui mop cu aburi marca AENO.

Lunar

Ar trebui să îndeplinim anumite sarcini lunar pentru a menține curățenia. Deci, care sunt aceste treburi casnice?

1. Curățarea perdelelor și jaluzelelor

Perdelele, obloanele și jaluzelele colectează mult praf, care deteriorează aerul și este periculos pentru bunăstarea oamenilor și pentru persoanele care suferă de alergii. Spălarea perdelelor este anevoioasă și consumatoare de timp. Un mop cu abur este cel mai potrivit pentru curățarea perdelelor și jaluzelelor – astfel de modele se află în gama de produse AENO. Dispozitivul este potrivit pentru curățarea perdelelor în poziție verticală, fără a le îndepărta, ceea ce economisește timp și efort. În același timp, aburul va distruge în mod sigur microbii și germenii.

2. Curățarea instalațiilor sanitare

Este necesar să curățați în mod regulat instalațiile sanitare din baie și din bucătărie: robinetele și țevile trebuie să fie în stare corespunzătoare.

3. Curățarea aparatelor de bucătărie: aragazuri, cuptoare, hote

Grăsimea, praful și murdăria sunt colectate în mod activ pe suprafețele din bucătărie, precum și în interiorul aparatelor de bucătărie în timpul gătitului. Cu cât curățați mai regulat, cu atât mai ușor va fi.

Anuală

Aceasta este o curățenie amănunțită a tuturor spațiilor, verificând calitatea și starea tuturor lucrurilor. O astfel de curățenie amănunțită se poate face o dată la șase luni sau la un an. Bineînțeles, fiecare are propria listă de lucruri de făcut pentru curățenia anuală. Lista generală de verificare a lucrărilor obligatorii care se recomandă a fi incluse constă în următoarele:

1. Curățarea canapelelor, fotoliilor, saltelelor, păturilor și pernelor

Acarienii de pat, germenii, praful – acestea trebuie tratate prin aspirare sau prin spălare și uscare. Cel mai potrivit este să folosiți un aspirator fără fir sau un mop cu abur. Modelele portabile pot fi găsite printre dispozitivele AENO. Un aspirator vă va ajuta să vă ocupați de praf, în timp ce un mop cu aburi va asigura dezinfecția cu aburi fără substanțe chimice și va oferi protecție împotriva acarienilor.

2. Curățarea pereților, tavanelor, ferestrelor

Acest lucru este deosebit de important pentru spațiile “murdare” (holuri) și pentru încăperile cu umiditate ridicată – bucătării și băi. Dacă pereții, tavanul sau podeaua sunt acoperite cu gresie, atunci toate îmbinările trebuie curățate și prelucrate temeinic, astfel încât să nu se poată forma mucegai în ele. Acest lucru va fi de ajutor și în cazul aburului la temperaturi ridicate, care poate fi realizat cu un mop cu abur AENO.

3. Curățarea umedă a tuturor suprafețelor

Dacă puteți alege să faceți curățarea uscată sau umedă lunar, atunci este necesară o curățare umedă anuală.

Curățarea după cum este necesar

Tip important de curățare. Minuțiozitatea curățeniei depinde de intensitatea poluării și de sarcina specifică: pregătirea pentru sosirea oaspeților sau curățarea după petrecere. Aceasta poate include atât spălarea vaselor și a prafului, cât și curățarea umedă.

De ce aveți nevoie pentru curățenie?

Aparatele de uz casnic moderne pot facilita foarte mult procesul de curățare. Curățarea este mai eficientă dacă se folosesc metodele potrivite pentru aceasta. Pentru curățenia zilnică și menținerea curățeniei, este potrivit un aspirator robot, pentru una lunară – un aspirator fără fir care poate curăța o varietate de suprafețe, iar pentru curățarea și dezinfectarea anuală a perdelelor, paturilor și a mobilierului tapițat, a hainelor exterioare din dulap, un mop cu abur este perfect.

Linia de produse a dispozitivelor moderne de curățare a locuinței este reprezentată pe scară largă în sortimentul mărcii AENO: https://aeno.com/ro/category/home-and-clothing-care

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like