Ce aspirator fără fir pentru a alege?

Total
0
Shares

Aspiratorul fără fir este o piesă la îndemână a echipamentului de curățare. Este compact și portabil, nu limitează zona de curățare prin lungimea cablului și prin nevoia unei prize de curent în încăpere. Curățenia devine mai confortabilă, iar întreaga casă va fi impecabil de curată, datorită portabilității sale. Aspiratorul portabil compact poate fi folosit pentru a curăța mobila sau locurile greu accesibile și toate tipurile covoare de podea. Îl puteți lua cu dvs. chiar și în mașină pentru a curăța interiorul.

Aparent acesta este produsul perfect. Dar imediat apar multe întrebări. Cât timp funcționează fără reîncărcare? Este puterea unui dispozitiv atât de compact suficientă pentru o curățare de înaltă calitate? Care este cel mai bun aspirator fără fir?

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un aspirator fără fir? Aveți încredere în recenzii sau evaluări ale echipamentelor pentru anul în curs? Există mai multe criterii care vă vor ajuta să înțelegeți în mod independent nuanțele aspiratoarelor verticale și să nu faceți o greșeală cu achiziția.

Durata de viață a bateriei fără reîncărcare / Timp de funcționare cu o singură încărcare

Modelele fără fir au o durată de funcționare limitată, care depinde de capacitatea bateriei. Cel mai adesea, durata de viață a bateriei începe de la 30 de minute în modul normal. Acest lucru este suficient pentru a curăța un apartament mediu cu două camere. Aspiratoarele fără fir AENO funcționează până la 45 de minute fără reîncărcare.

De asemenea, puteți găsi pe piață modele care pot suporta 75 de minute de curățare autonomă sau chiar au o baterie de rezervă pentru a o înlocui fără a opri procesul. Nu toată lumea are nevoie de astfel de dispozitive; este recomandabil să le luați în considerare, de exemplu, pentru o casă cu o suprafață mare. Pentru un apartament cu două sau trei camere, este suficient un model care asigură 30-45 de minute de autonomie a bateriei.

Este nevoie de aproximativ 3-4 ore pentru a încărca complet bateria unui aspirator cu vertical. Astfel de modele sunt de obicei depozitate la baza de încărcare, astfel încât încărcarea are loc în timp ce nu utilizați dispozitivul – de regulă, nu trebuie să faceți nimic special pentru a reîncărca.

Eficiență și putere de curățare

Calitatea curățării depinde de tipul de acoperire a suprafeței și de puterea de aspirare. Aspiratorul fără fir este excelent pentru curățarea pardoselilor plate, a covoarelor cu puf mic sau a tapițeriei. Dacă doriți să îndepărtați praful și murdăria de pe un covor cu pilozitate mare, atunci trebuie să acordați atenție puterii unui anumit model. Adesea, multe branduri oferă diferite opțiuni pentru echipamente.

De exemplu, AENO oferă modele cu putere de aspirare de la 35 W (12.000 Pa) la 110 W (28.000 Pa). Pentru cel mai puternic model, curățarea unui covor de orice grosime nu ar fi o problemă.

Este important să se facă distincția între doi parametri de putere diferiți: consumul de energie și puterea de aspirație. Atunci când alegeți un aspirator pentru o curățare de înaltă calitate, trebuie să acordați atenție puterii de aspirare.

Dimensiuni

Principalul avantaj al aspiratoarelor fără fir este dimensiunea și mobilitatea. Designul se adresează confortului de a muta dispozitivul în jurul camerei. De regulă, este ușor de utilizat aspiratorul fără fir chiar și cu o singură mână. Dar, bineînțeles, totul depinde de greutatea aspiratorului vertical. De obicei, aceasta este de 1,5 – 4,5 kg. Modelele mai mari devin greoaie de ținut în mână după câteva minute de curățare. Aspiratoarele fără fir AENO au o greutate optimă de 1,4 kg. Acest lucru va facilita foarte mult procesul de restabilire a curățeniei în casă.

Volumul rezervorului de praf

Cu cât aspiratorul este mai compact, cu atât volumul rezervorului de praf este mai mic. Cel mai adesea, modelele cu baterie au un rezervor de colectare a prafului cu o capacitate de 0,5 litri. De obicei, acest volum este cu ușurință suficient pentru 1-2 curățări. Acesta este un parametru standard și nu contează capacitatea, ci ușurința de curățare a recipientului în sine. Producătorii recomandă golirea recipientului de resturi după fiecare curățare. Dacă rezervorul de praf este proiectat sa fie compact și utilizatorul poate, fără să-l atingă, să-l golească direct în coșul de gunoi – acesta va fi un punct suplimentar în favoarea achiziționării unui astfel de model.

Sistem de filtrare

Modelele cu baterii folosesc de obicei un filtru pre-motor cu spumă, carbon, electrostatic sau HEPA.

  • Filtrul din spumă pre-motor reține resturile mari: păr de animale.
  • Filtrul cu carbon ajută la neutralizarea mirosurilor neplăcute.
  • Electrostatic se referă la tipul de curățare fină. Acesta captează praful fin, eficiența sa este de la 80% la 99%. Dar un astfel de filtru necesită o înlocuire frecventă.
  • Filtrul HEPA captează cele mai mici particule de praf, cu o clasă HEPA de 12 și mai mare, 99,5% din cele mai mici particule sunt reținute. Filtrul HEPA este durabil: îl puteți schimba la fiecare 2-3 luni sau la fiecare șase luni, dacă se poate spăla.

Modelele de aspiratoare fără fir AENO sunt echipate cu filtre modulare de schimb de ioni (MIF) de înaltă performanță, care pot fi curățate independent. Trebuie doar să clătiți filtrul și să îl lăsați să se usuce.

Accesorii

Un aspirator fără fir vine de obicei cu mai multe accesorii: numărul și scopul lor depind de model și de marcă. Există accesorii pentru covoare, capete flexibile pentru spații înguste, perii turbo și de tapițerie, capete de frecare, accesorii de colț și chiar perii cu iluminare. De exemplu, AENO oferă o perie rotundă, o perie turbo electrică și o perie luminată pentru o curățare cât mai eficientă.

Necesitatea unor tipuri specifice de perii și duze este determinată în mod specific de nevoile și solicitările dumneavoastră. Cumpărătorul poate alege modelul de bază și abia apoi să achiziționeze perii și accesorii suplimentare pe cont propriu sau să se concentreze din prima pe configurația de top.

Caracteristicile modelului

Este util să cunoaștem caracteristicile modelelor. Dispozitivul poate funcționa în moduri diferite, are o lumină de fundal sau un suport de stocare vertical, senzori și indicatori de nivel de încărcare. Unele caracteristici pot fi importante doar pentru dvs.

De exemplu, aspiratoarele fără fir AENO au capacitatea de “parcare” verticală. Baza de perete rezolvă două probleme în același timp: economisește spațiu și facilitează încărcarea automată în timpul depozitării. În plus, unul dintre modelele AENO este echipat cu un indicator acustic care afișează nivelul de încărcare și modul de funcționare. La diferitele aspiratoare verticale AENO, numărul modurilor de funcționare diferă și el. Pot fi două sau trei.

O caracteristică neobișnuită ar putea fi sistemul de detectare antiînfășurare, pe care îl prezintă și unul dintre modelele AENO. Acest lucru evidențiază în mod semnificativ îngrijirea și curățarea dispozitivului în sine după curățare.

Alegerea unui model de aspirator fără fir depinde de mai mulți factori: dimensiunea casei, funcțiile suplimentare necesare și prețul. Pe piață, există posibilitatea de a achiziționa atât o opțiune ieftină, cât și un model mai premium.

Pentru a obține informații despre aspiratoarele fără fir marca AENO sau alte echipamente de curățenie, vă rugăm să urmați link-ul: https://aeno.com/ro/category/home-and-clothing-care

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like