Jaký akumulátorový vysavač zvolit?

Total
0
Shares

Akumulátorový vysavač je praktický pomocník na úklid. Je kompaktní a přenosný, neomezuje oblast úklidu délkou kabelu a blízkostí elektrické zásuvky v místnosti. Úklid se s ním stává pohodlnějším a celá domácnost bude dokonale čistá. Kompaktní ruční vysavač lze použít k úklidu nábytku nebo těžko přístupných míst, všech typů podlahových krytin, prachu na stropě. Můžete si jej vzít s sebou i do auta a vyčistit interiér.

Zdá se, že se jedná o dokonalý čisticí přístroj. Ihned se však vynoří mnoho otázek. Jak dlouho pracuje bez dobíjení? Je výkon tak kompaktního zařízení dostatečný pro kvalitní čištění? Jaký je nejlepší akumulátorový vysavač?

Na co se zaměřit při výběru bezdrátového vysavače? Důvěřujete recenzím nebo hodnocení zařízení pro aktuální rok? Existuje několik kritérií, která vám pomohou nezávisle pochopit nuance tyčových vysavačů a neudělat chybu při nákupu.

Výdrž baterie bez dobíjení / doba provozu na jedno nabití

Akumulátorové modely mají omezenou provozní dobu, která závisí na kapacitě baterie. Nejčastěji začíná výdrž baterie od 30 minut v normálním režimu. To stačí na úklid průměrného dvoupokojového bytu. Akumulátorové vysavače značky AENO pracují až 45 minut bez dobíjení.

Na trhu najdete i modely, které zvládnou 75 minut samostatného čištění, nebo dokonce disponují náhradní baterií, kterou můžete vyměnit bez přerušení procesu. Ne všichni ale taková zařízení potřebují; je vhodné o nich uvažovat například pro dům s velkou rozlohou. Pro dvou nebo třípokojový byt postačí model, který poskytuje 30-45 minut výdrže baterie.

Plné nabití baterie tyčového vysavače trvá přibližně 3-4 hodiny. Takové modely jsou obvykle uloženy v nabíjecí základně, takže nabíjení probíhá v době, kdy přístroj nepoužíváte – zpravidla nemusíte pro dobíjení dělat nic zvláštního.

Účinnost a výkon čištění

Kvalita čištění závisí na typu povrchové úpravy a sací síle. Akumulátorový vysavač se skvěle hodí k čištění tvrdých podlah, koberců s nízkým vlasem nebo čalounění. Pokud chcete odstranit starý prach a nečistoty z koberce s vysokým vlasem, musíte věnovat pozornost výkonu konkrétního modelu. Mnoho značek často nabízí různé možnosti výbavy.

Například značka AENO nabízí modely se sacím výkonem od 35 W (12 000 Pa) do 110 W (28 000 Pa). Pro nejvýkonnější model by neměl být problém vyčistit koberec jakékoliv tloušťky.

Je důležité rozlišovat mezi dvěma různými parametry výkonu: příkonem a sacím výkonem. Při výběru vysavače pro kvalitní úklid je třeba věnovat pozornost sacímu výkonu.

Rozměry

Hlavní výhodou akumulátorových vysavačů je jejich kompaktnost a mobilita. Konstrukce řeší pohodlí při pohybu přístroje po místnosti. Akumulátorový vysavač se zpravidla snadno ovládá i jednou rukou. Vše ale samozřejmě závisí na hmotnosti tyčového vysavače. Obvykle je to 1,5 – 4,5 kg. Těžší modely se po několika minutách úklidu stávají pro držení zatěžující. Optimální hmotnost akumulátorových vysavačů AENO je 1,4 kg. To výrazně usnadní proces úklidu.

Objem prachové nádrže

Čím kompaktnější je vysavač, tím menší je objem prachové nádoby. Nejčastěji mají vysavače prachovou nádrž o objemu 0,5 litru. Obvykle tento objem bez problémů vystačí na 1-2 úklidy. Jedná se o poměrně standardní parametr a nezáleží tolik na objemu, jako na čištění samotné nádoby. Výrobci doporučují po každém čištění nádobu vyprázdnit od nečistot. Pokud je nádoba na prach navržena pohodlně a uživatel ji může, aniž by se jí dotkl, vyprázdnit přímo do odpadkového koše – bude to další bod ve prospěch nákupu právě takového modelu.

Filtrační systém

Akumulátorové modely obvykle používají předmotorový pěnový, uhlíkový, elektrostatický nebo HEPA filtr.

  • Pěnový filtr před motorem zachycuje velké nečistoty: chlupy domácích zvířat, vlasy.
  • Uhlíkový filtr pomáhá neutralizovat nepříjemné pachy.
  • Elektrostatický se vztahuje k typu jemného čištění. Zachycuje jemný prach, jeho účinnost je 80 až 99 %. Takový filtr však vyžaduje častou výměnu.
  • HEPA filtr zachycuje nejmenší prachové částice, při třídě HEPA 12 a vyšší je zachyceno 99,5 % nejmenších částic. HEPA filtr je poměrně trvanlivý: můžete jej měnit každé 2-3 měsíce nebo každých šest měsíců, pokud je omyvatelný.

Modely akumulátorových vysavačů AENO jsou vybaveny vysoce účinnými modulárními filtry s iontovou výměnou (MIF), které lze čistit samostatně. Stačí filtr opláchnout a nechat uschnout.

Příslušenství

Akumulátorový vysavač je obvykle vybaven několika hubicemi: jejich počet a účel závisí na modelu a značce. K dispozici jsou hubice na koberce, flexibilní štěrbinové hubice pro úzké prostory, turbokartáče a kartáče na čalounění, hubice na drhnutí, rohové hubice a dokonce i osvětlené hubice. Například značka AENO nabízí kulatý kartáč, elektrický turbokartáč a osvětlenou hubici pro co nejefektivnější čištění.

Potřeba konkrétních typů kartáčů a trysek se odvíjí od vašich potřeb a požadavků. Kupující si může vybrat základní model a teprve poté samostatně dokoupit další trysky nebo se ihned zaměřit na nejvyšší konfiguraci.

Vlastnosti modelu

Je užitečné znát vlastnosti modelů. Zařízení může pracovat v různých režimech, má podsvícení nebo vertikální držák, senzory a indikátory úrovně nabití. Některé vlastnosti mohou být důležité právě pro vás.

Například akumulátorové vysavače AENO mají možnost vertikálního “parkování”. Podstavec na stěnu řeší hned dva problémy: šetří místo a usnadňuje automatické nabíjení při skladování. Jeden z modelů AENO je navíc vybaven indikátorem, který zobrazuje úroveň nabití a provozní režim. U různých tyčových vysavačů AENO se liší také počet provozních režimů. Mohou být dva nebo tři.

Příjemnou funkcí může být systém detekce naplnění, kterým je vybaven i jeden z modelů AENO. Ten zjednodušuje péči o samotný přístroj a jeho čištění.

Výběr modelu akumulátorového vysavače závisí na mnoha faktorech: plocha domu, funkce vysavače a cena. Na trhu je možnost zakoupit jak levnou variantu, tak i prémiovější model.

Chcete-li získat informace o bezdrátových vysavačích značky AENO nebo jiných úklidových zařízeních a vybrat si nejvhodnější model, klikněte na odkaz: https://aeno.com/cz/category/home-and-clothing-care

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like