Cât de des ar trebui să vă spălați covoarele

Total
0
Shares

Un covor murdar strică aspectul unei încăperi și este dăunător pentru sănătate. Medicii – alergologi recomandă curățarea regulată a covoarelor la domiciliu și în birouri. Acarienii de praf și alți alergeni, invizibili pentru oameni, se ascund adesea în interiorul grămezii. Curățați și spălați covoarele în mod regulat și la timp, astfel încât acestea să arate mai bine și să fie mai sigure. Așadar, cât de des ar trebui curățat un covor?

Cum vă decideți între curățarea umedă și cea uscată pentru covorul dumneavoastră? Cât de des ar trebui să vă spălați covorul pentru a-l face să dureze mai mult? De regulă, frecvența de curățare a covoarelor depinde de mai mulți factori.

Locație

Locația este foarte importantă în determinarea ratei și nivelului potențial de murdărire a covorului și, prin urmare, a frecvenței de curățare a acestuia.

  • Covorul din casa sau biroul dumneavoastră?

Un covor într-o casă sau într-un birou are diferite utilizări și trafic pe el. Acest lucru definește în mare măsură frecvența de curățare. De exemplu, un covor de culoare deschisă într-un magazin sau într-un birou, pe care oamenii merg non-stop, lăsând urme de pași și murdărie, trebuie curățat mai des. Covorul dintr-o locuință sau din zonele pe care se calcă rar poate fi curățat mai rar.

Birou
Curățenia perfectă într-un birou creează o impresie pozitivă pentru vizitatori. Pentru a avea grijă de angajații și clienții dumneavoastră este nevoie de condiții de lucru confortabile într-o încăpere elegantă și ordonată. În plus, curățarea regulată a covoarelor prelungește cu siguranță durata de viață a acestora. Cât de des ar trebui să curățați covorul de birou? Frecvența de curățare depinde de mulți factori.

În primul rând, trebuie să analizați utilizarea covorului. Dacă aveți un birou mic, în care majoritatea angajaților merg în pantofi de schimb, iar vizitatorii trec rar, atunci este suficient să aspirați de câteva ori pe săptămână. Dacă aveți un trafic constant în birou, cu mulți vizitatori, contractori, clienți, atunci va fi necesară curățarea în fiecare zi.

În orice caz, încercați să spălați un covor cel puțin o dată la 2-3 luni (în plus față de aspirarea regulată, desigur).

Acasă
Covoarele din casa dumneavoastră trebuie curățate în mod regulat. Acest lucru este clar, dar cât de des ar trebui să vă spălați covoarele acasă? Într-un apartament, de obicei este suficient să faceți acest lucru o dată pe săptămână. Dar dacă aveți copii sau animale de companie, atunci trebuie să o faceți mai des. Copiilor și animalelor de companie le place să se joace pe covoare. Prin urmare, curățarea regulată a covoarelor este o investiție în sănătatea tuturor membrilor familiei.

Caracteristicile covorului

Caracteristicile unui covor influențează gradul de murdărie și necesitatea de a-l spăla. Pentru a determina timpul de curățare, este necesar să se ia în considerare gramada și culoarea covorului.

  • Ce culoare de covor?

Culoarea covorului este cel mai evident indicator pentru a determina necesitatea curățării. Nude este foarte populară în interioare, deoarece această culoare face camera vizual mai ușoară și mai spațioasă. Un covor de culoare deschisă va evidenția imediat cea mai mică pată sau poluare. Veți curăța un covor de culoare deschisă mult mai des. Covoarele de culori închise maschează murdăria dintre fibre. Deci, de ce să curățați covorul dacă nu pare murdar? Aceasta este o iluzie periculoasă. Pila colectează o mulțime de bacterii și microbi, praf și particule de murdărie. Prin urmare, chiar dacă mocheta arată foarte bine, trebuie să o spălați cel puțin o dată la șase luni.

  • Care este gramada de pe covor?

Covoarele cu pilozitate redusă vor trebui curățate mai des, dar curățarea va fi ușoară. Un aspirator robotizat se poate ocupa de curățarea unui astfel de tip de acoperire. La urma urmei, în interior se înghesuie și se acumulează mai puțină poluare decât în rândul unei mochete foarte dense. Pilele înalte pot părea curate, dar necesită o spălare în profunzime. Astfel de fibre adună mult praf și murdărie în interior.

  • Din ce material este covorul?

Covoarele din viscoză, in sau mătase nu se pot spăla în casă, dar pot fi spălate cu aburi acasă sau spălate profesional.

Condiții de utilizare

Menținerea curățeniei covorului depinde de condițiile de utilizare a acestuia: intensitate, trafic pietonal pe el, copii și animale de companie care se joacă pe el.

  • Cât de des se merge pe covor?

Cu cât mai mult trafic pășește pe covor, cu atât mai murdar devine acesta. În consecință, cu atât mai des trebuie să fie spălat. De exemplu, un covor din dormitorul unui copil trebuie curățat o dată pe săptămână cu un aspirator, o dată pe lună cu un mop cu aburi și spălat în profunzime la fiecare 3-6 luni. Un covor din dormitorul dumneavoastră poate fi curățat cu aspiratorul la fiecare 2-3 săptămâni. De câteva ori pe an folosiți un mop cu aburi pentru o curățare în profunzime. Pentru a menține curățenia zilnică pentru covoarele cu pilozitate redusă, puteți folosi un aspirator robotizat de câteva ori pe săptămână. Covorul din camera de oaspeți, unde nu locuiește nimeni în mod regulat, poate fi curățat o dată la șase luni.

  • Aveți copii și animale de companie?

Într-o casă în care există animale de companie, covoarele trebuie curățate mult mai des. Animalele de companie se schimbă și elimină păr, salivă sau chiar particule de fecale și urină rămase pe blana și pielea lor. Dacă animalul dvs. iese la plimbare, atunci pot exista, de asemenea, urme de labe murdare, murdărie și praf aduse după ce a mers pe covor. Așadar, curățarea covoarelor poate fi necesară cel puțin o dată pe săptămână.

Dacă în casă sunt copii și animale de companie, atunci covoarele au nevoie de o curățare zilnică și săptămânală regulată, precum și de o spălare în profunzime o dată la 2-3 luni. Copiii preferă adesea să se joace pe podea. În același timp, covoarele au capacitatea de a acumula bacterii și substanțe nocive între piloți. Curățarea regulată este o condiție prealabilă pentru a avea grijă de sănătatea copiilor.

  • Există un membru al familiei cu alergii în casă?

Dacă în casă locuiește o persoană predispusă la reacții alergice, atunci curățarea covoarelor ar trebui să fie regulată, aproximativ o dată pe lună. La urma urmei, fibrele și gramada covorului colectează praf și alergeni, care pot agrava starea persoanelor alergice.

  • A avut cineva un virus sau o infecție recent?

Se recomandă spălarea în profunzime a covoarelor după ce cineva din familie a fost bolnav de o infecție respiratorie virală. Acest lucru este important pentru a scăpa de viruși și bacterii, de alergeni care s-au acumulat între grămezile covorului. Un mop cu aburi funcționează foarte bine pentru acest lucru. Dispozitivul tratează suprafețele cu abur fierbinte pentru a elimina bacteriile dăunătoare, acarienii și alergenii. Un astfel de model este prezent, de exemplu, în portofoliul de produse al mărcii AENO.

  • Aveți fumători în casă?

Dacă cineva fumează în mod regulat într-o cameră cu mochetă, atunci este necesar să se efectueze o curățare în profunzime a covorului la fiecare 3-6 luni. Particulele nocive ale fumului de tutun rămân în interiorul fibrelor covorului și pot fi reemise în aerul din încăpere prin presiunea exercitată asupra grămezii covorului de către mersul pe jos. Acest lucru poluează aerul și este dăunător pentru sănătate dacă un astfel de aer este inhalat frecvent. Spălarea în profunzime planificată a covoarelor elimină aceste substanțe și mirosuri toxice.

  • Intrați încălțat în casă?

Dacă veniți de afară și nu vă schimbați pantofii pe care îi purtați acasă, atunci covorul trebuie curățat frecvent. Pe pantofii de afară puteți aduce murdărie, praf și alergeni.

Curățare umedă vs curățare uscată

Covoarele mici sunt, de obicei, destinate unei băi: acestea pot fi spălate fără prea multă grijă pentru aspectul lor. Se recomandă să faceți acest lucru o dată pe săptămână.

Curățarea uscată este cel mai sigur tip de îngrijire a covoarelor pentru fibrele acestora, protejând durata de viață. Cu toate acestea, curățarea în profunzime ar trebui să fie utilizată și pentru a dezinfecta învelișul.

Este important de reținut că, cu cât este mai mare gramada și densitatea, cu atât mai multă apă este reținută în fibrele covorului. Acest lucru este periculos din cauza mucegaiului și a mucegaiului. Prin urmare, curățarea umedă nu este cea mai bună idee pentru casă. Dar dacă intenționați să efectuați o curățare în profunzime și să spălați covorul, atunci trebuie să vă asigurați că acesta este bine uscat după curățare.

Cât de des ar trebui să-mi spăl covorul? La domiciliu, se recomandă să aspirați temeinic și să spălați cu aburi covoarele mari. Alegeți o spălare doar pentru covoarele mici din fața intrării sau din baie sau pentru covoarele din țesături care nu lasă scame, o dată pe săptămână. Covoarele dintr-o cameră de zi pot fi curățate cu apă o dată la 6-12 luni.

La domiciliu, curățarea în profunzime a fibrelor covoarelor și dezinfectarea de bacterii și acarieni este mai convenabilă cu un mop cu abur. Suprafața și gramada sunt dezinfectate cu abur la temperaturi ridicate. În plus, acesta este un tip de curățare mai delicat decât periajul cu substanțe chimice de uz casnic.

Economisiți timp și energie
prin utilizarea gadgeturilor de curățare

Curățarea covoarelor va fi mult mai rapidă, mai ușoară și mai eficientă dacă folosiți gadgeturi moderne de curățare de înaltă tehnologie: aspiratoare robot, aspiratoare fără fir și mopuri cu abur. Acest lucru vă va permite să evitați un proces care necesită mult timp, economisind mult timp și nervi. În plus, puteți fi siguri de un rezultat pozitiv.

Pentru a menține un covor curat, puteți folosi un aspirator robotizat zilnic sau de 2-3 ori pe săptămână. Nu uitați că această metodă va fi eficientă pentru covoarele cu pilozitate redusă. Veți prelungi semnificativ timpul până la spălarea în profunzime a covorului.

Dacă nu folosiți un aspirator robot, ar trebui să aspirați cel puțin o dată pe săptămână. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un aspirator fără fir sau un aspirator obișnuit.

Dar cât de des ar trebui să-mi curăț covorul în profunzime? O dată pe lună (dacă aveți copii și animale de companie) sau o dată la câteva luni în alte cazuri, se recomandă curățarea în profunzime a covorului. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un mop cu abur, de exemplu marca AENO, sau puteți încredința acest lucru unui serviciu de curățenie profesionist. Acest lucru este necesar pentru a menține un microclimat sănătos, pentru a elimina bacteriile dăunătoare, alergenii și acarienii de praf din grămadă. Se recomandă ca această curățare să se facă cel puțin o dată la 6 luni.

Alegerea gadgeturilor de curățare de înaltă tehnologie este o soluție economică și eficientă pentru a menține covoarele curate în casă sau la birou. Aflați mai multe despre dispozitivele AENO în secțiunea “Gadgeturi de curățare”.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like