Cum să curățați aparatele de curățat haine cu aburi

Total
0
Shares

Aparatul cu aburi facilitează îndepărtarea murdăriei și a mirosurilor neplăcute, conferind prospețime hainelor. Acest dispozitiv ne poate ajuta să ne păstrăm hainele în stare bună și curate, dar cum putem avea grijă de aparatul de abur pentru haine și să-i prelungim durata de viață, deoarece acesta funcționează cu apă și prezintă riscul formării de calcar?

Cum să aveți grijă de aparatul dvs. de abur?

La aparatele de gătit cu aburi, se recomandă să folosiți apă filtrată sau îmbuteliată: acest lucru va prelungi durata de viață a dispozitivului și va evita deteriorarea hainelor. La urma urmei, apa cu un conținut ridicat de fier poate lăsa pete de rugină, iar un nivel crescut de sare și duritate a apei poate dăuna hainelor negre. După fiecare utilizare, se recomandă să goliți rezervorul, să îl ventilați și să îl uscați. În acest caz, calcarul nu va apărea pentru o perioadă lungă de timp.

În ceea ce privește întreținerea, unii producători furnizează aparatele de gătit cu aburi cu casete speciale care colectează calcarul, care poate fi apoi curățat. Pentru a face acest lucru, este necesar, de exemplu, să coborâți o astfel de casetă într-o soluție de agent pe bază de acid citric.

Cum se curăță partea inferioară a unui fier de călcat cu abur? Cel mai simplu mod este să ștergeți cu un amestec de apă cu oțet sau acid citric. De asemenea, puteți curăța un aparat de curățat haine cu abur cu oțet sau acid citric. Pregătiți un amestec: 250 ml de apă vor avea nevoie de 50 ml de oțet sau 1 linguriță de acid citric pentru dizolvare.

Se toarnă acest lichid în rezervor și se pornește aparatul, furnizând abur până când lichidul este complet terminat. Acest tratament se face cel mai bine într-o zonă ventilată. Nu inhalați vaporii de oțet!

Top-5 sfaturi pentru curățarea hainelor cu aburul

Cum să curățați aparatele de curățat haine cu aburi? Utilizatorul ar trebui să țină cont de câteva sfaturi atunci când folosește un aparat cu aburi pentru o curățare mai eficientă și pentru a prelungi durata de viață a dispozitivului.

1. Folosiți doar apă curată pentru a evita petele și dungile pe haine.

2. Mutați capul aparatului de abur aproape paralel cu suprafața care se curăță pentru a preveni deteriorarea țesăturilor.

3. Reglați puterea aburului în funcție de tipul de țesătură.

4. Folosiți un suport special cu umerașe pentru haine pentru o curățare ușoară.

5. După curățare, asigurați ventilația pentru haine.

Pașii cheie pentru curățarea hainelor cu un aparat cu aburi

Pentru a vă curăța eficient articolele preferate din garderobă fără a deteriora accidental țesătura, salvați lista de verificare și urmați doar aceste sfaturi simple, pas cu pas.

Un aparat cu aburi vă permite să îndepliniți trei sarcini în același timp: curățarea, dezinfectarea și călcarea. Astfel, vă puteți aranja rapid hainele folosind un singur dispozitiv. Reîmprospătați aspectul hainelor dvs. preferate în doar câteva minute:

1. Pregătiți hainele pentru curățare. Așezați hainele pe verticală pe umerașe.

2. Adăugați apă curată (de preferință filtrată) în rezervorul dispozitivului.

3. Porniți gadgetul și așteptați câteva momente pentru a se forma aburul.

4. Începeți. Pentru a pune în ordine hainele cât mai repede, trebuie să întinzi ușor țesătura cu mâna, astfel încât suprafața acesteia să fie atât curățată, cât și netezită sub acțiunea aburului.

5. După terminarea lucrului, opriți aparatul de abur și lăsați hainele să stea și să se aerisească pe umeraș încă câteva minute.

Cum funcționează un aparat cu aburi?

În rezervorul cu aburi, apa încălzită până la fierbere iese la suprafață sub presiune mare sub forma unui jet de abur fierbinte. Aparatul cu aburi ajută la eliminarea murdăriei și dezinfectează. Aburul fierbinte ucide bacteriile patogene și alergenii.

În plus, nu necesită utilizarea de substanțe chimice suplimentare, oferind cea mai sigură curățare posibilă a hainelor. Așadar, un aparat de curățare cu aburi este unul dintre cele mai economice și ecologice dispozitive pentru curățarea hainelor și nu numai.

Beneficiile curățării hainelor cu aburi

Tehnica aburului pentru haine are multe avantaje diferite față de alte metode de spălare sau de curățare uscată.

1. Îndepărtarea rapidă a murdăriei

Hainele vor arăta minunat în doar câteva minute. Petele de diferite origini pot fi îndepărtate cu ușurință cu ajutorul tratamentului cu abur.

2. Dezinfecție

Microbii patogeni și virușii care se pot afla pe haine, precum și acarienii mor atunci când sunt tratați cu abur fierbinte.

3. Curățare delicată

Țesătura nu se uzează la fel de repede dacă nu se spală frecvent. Tratarea cu aburi oferă o îngrijire delicată pentru țesăturile delicate.

4. Degresarea și nivelarea suprafeței țesăturii

Aburul fierbinte îndepărtează zonele unsuroase ale țesăturii de pe haine, îndreaptă fibrele și oferă un aspect mai îngrijit.

5. Curățarea hainelor fără substanțe chimice

Acesta este un element important pentru persoanele care suferă de alergii, pentru persoanele cu pielea sensibilă și pentru curățarea hainelor copiilor.

Ce altceva poate fi curățat cu un aparat cu aburi?

Pe lângă haine, aparatul cu aburi poate fi folosit pentru a curăța podelele, pereții, mobila, covoarele, jucăriile copiilor și chiar, deși cu mai multă atenție, pentru a trata plantele.

Cum de a alege un steamer

Există două tipuri de aparate cu aburi: verticale cu suport pentru haine și modele portabile de mână. Cea mai convenabilă și versatilă opțiune sunt aparatele de abur manuale. Modelele moderne de dispozitive pot avea o varietate de funcții. Ce caracteristici sunt cu adevărat importante și ce ar trebui să caut atunci când aleg un aparat de abur? Cum se leagă aceste caracteristici то diferite tipuri de dispozitive?

Operațiuni universale

Posibilitatea aburului nu numai vertical, ci și orizontal este importantă, atunci când trebuie să lucrați nu cu lucruri agățate, ci cu lucruri așezate pe o suprafață orizontală sau să curățați o canapea sau un covor. Cele mai multe aparate cu aburi pot fi folosite pentru aburire orizontală, dar trebuie să verificați acest lucru în momentul achiziționării. Modelele universale ale aparatelor cu aburi marca AENO pot fi folosite atât pe verticală, cât și pe orizontală, în funcție de necesități.

Rezervor de apă și timp de lucru

În general, se consideră important ca rezervorul de apă să fie detașabil. Este pur și simplu mai convenabil și mai ușor de utilizat. Timpul de funcționare este de obicei determinat de epuizarea alimentării cu abur fără completarea apei la viteza minimă. Puteți estima câte articole de îmbrăcăminte puteți procesa în acest timp. Există modele pentru literalmente o singură haină (timp de lucru 10 minute), există modele pentru un întreg dulap.

Rezervorul de apă de 250 ml vă permite să preparați aburi timp de până la 16 minute fără a adăuga apă. De exemplu, unul dintre modelele mărcii AENO are o astfel de capacitate.

Placă pentru capul aparatului de aburi

O duză mai largă a capului aparatului de aburi accelerează procesul, iar o duză îngustă, dimpotrivă, îl încetinește. Așadar, este optim să alegeți modele cu o dimensiune medie. Modelele aparatelor cu aburi marca AENO au o astfel de dimensiune convenabilă a duzei. Dar forma duzei – ovală sau cu un nas ascuțit – nu contează prea mult. În același timp, placa capului aburului este importantă, deoarece versatilitatea dispozitivului și capacitatea acestuia de a înlocui fierul de călcat la domiciliu depind de aceasta.

Moduri și indicatori de abur

Multe aparate au un indicator de abur gata, iar acest lucru este util: nu veți încerca să lucrați atunci când aparatul de gătit cu aburi nu este încă gata – acest lucru vă va ajuta să evitați să turnați apă pe haine și pe mâini. Marca AENO oferă modele de aparate cu abur cu o putere de abur de 35 g/min pentru o aburire rapidă și eficientă. În total, există 3 moduri pentru reglarea furnizării aburului: scăzut, mediu și puternic.

Lucrul cu abur:

Periculos vs. sigur

Aparatul de gătit cu aburi încălzește apa și eliberează aburi, dar este sigur sau există riscul de a vă arde cu apă fierbinte sau cu aburi? De regulă, riscul de a vă arde este minim dacă respectați toate recomandările și utilizați aparatul în scopul pentru care a fost conceput. În plus, mulți producători oferă diferite moduri de utilizare: un sistem “drip-stop” pentru a preveni scurgerea apei, un design funcțional al aparatului de gătit cu aburi, în care capul aparatului este departe de mâner. Toate acestea ar trebui luate în considerare la cumpărare.

Rezumat

Astfel, aparatul de aburi este un asistent universal în îngrijirea hainelor. Îl puteți folosi acasă sau îl puteți lua cu dvs. în călătorii pentru a vă pune rapid în ordine garderoba. Pentru specialiștii din industria modei, aparatul cu aburi este un instrument de lucru indispensabil, deoarece pune rapid în ordine hainele după despachetarea și probarea lor într-un magazin sau înainte de a merge pe podiumul de prezentare. Dacă aveți o atitudine respectuoasă față de starea hainelor și de aspectul dvs. fizic, atunci aparatul de abur pentru haine va deveni cel mai bun asistent al dvs. Un astfel de dispozitiv este ușor de utilizat, deși necesită respectarea instrucțiunilor și a regulilor de siguranță de bază.

Diferite mărci oferă modele de aparate cu aburi cu cea mai largă gamă de opțiuni. Dacă aveți nevoie de cel mai versatil și portabil model de abur, se recomandă să acordați atenție modelelor compacte manuale. Astfel, vă eliberați spațiul din casă și timpul pentru spălarea, călcarea și aducerea hainelor în forma potrivită cu un singur dispozitiv. Marca de electrocasnice AENO oferă mai multe modele de aparate cu aburi pentru a avea grijă de hainele tale. Găsiți specificațiile detaliate ale dispozitivelor la link-ul https://aeno.com/ro/category/home-and-clothing-care#handheld-garment-steamer

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *