Unde să puneți purificatorul de aer

Total
0
Shares

Unde ar trebui să fie amplasat un purificator de aer

Există numeroase substanțe nocive care pot fi prezente în aerul din casa dumneavoastră. În primul rând sunt particulele PM2,5 și PM10. Cele mai mari (PM10) pătrund cu ușurință în tractul respirator superior. În timp ce cele mai mici sunt și mai periculoase, deoarece pot pătrunde în fluxul sanguin prin alveole și pot provoca leziuni la diverse alte organe. Uneori, ele contribuie la apariția cancerului sau a hipertensiunii arteriale. Bacteriile, virușii și sporii de ciuperci, precum și polenul și praful, se găsesc, de asemenea, adesea în aerul din casă. Acestea provoacă adesea reacții alergice și contribuie, de asemenea, la deteriorarea sănătății dumneavoastră. Din acest motiv, merită să cumpărați un purificator de aer bun.

Unde să plasați un purificator de aer?

Prima regulă pentru o purificare corectă a aerului este ca aerul să ajungă la dispozitiv. Prin urmare, aparatul pe care îl alegeți trebuie să aibă ventilatoare eficiente pentru a asigura o circulație adecvată a aerului în încăpere.

Cu toate acestea, trebuie să fiți atenți nu numai la metrul pătrat, ci și la capacitatea cubică a camerei – de exemplu, camerele din clădirile rezidențiale sunt foarte înalte și conțin mai mult aer care necesită purificare (în ciuda aceluiași metru pătrat ca, de exemplu, o cameră într-un bloc de apartamente).

Dacă doriți să purificați aerul dintr-o cameră sau dintr-un întreg apartament, este important să alegeți purificatorul de aer potrivit, deoarece un dispozitiv cu capactate mică nu va fi capabil să purifice aerul dintr-o cameră de zi spațioasă. Din acest motiv, echipamentul trebuie întotdeauna adaptat la dimensiunile spațiului din care trebuie să elimine poluanții. Producătorii sunt bucuroși să furnizeze astfel de informații în fișele tehnice ale produselor.

Unde să plasezi un purificator de aer în camera ta?

Purificatorul funcționează cel mai eficient în încăperi închise, de exemplu, care nu sunt conectate la un coridor deschis. De asemenea, merită să acordați atenție dacă mobilierul sau alte elemente de dimensiuni mari nu vor restricționa circulația aerului. Aparatul va funcționa cel mai eficient dacă îl amplasați în partea centrală a camerei și la o distanță mică de ferestre, deoarece prin ele pătrunde în principal particulele de praf.

Dacă doriți să utilizați dispozitivul în dormitor, cel mai bine este să plasați purificatorul de aer între fereastră și pat. Cu toate acestea, este indicat să deschideți ușor ușa de la hol, astfel încât concentrația de dioxid de carbon din cameră (în aerul expirat există 4% CO2) să nu fie ridicată.

Dacă locuiți într-un oraș mai mare, sunteți mai expus la substanțele nocive din aer, așa că ar trebui să vă gândiți cu atât mai mult la achiziționarea unui purificator. Este recomandat să îl instalați în camerele în care locuiți în prezent. Din acest motiv, echipamentul poate sta în camera de zi în timpul zilei, iar noaptea în dormitor.

Nu uitați de înălțimea poziției purificatorului. Specialiștii recomandă amplasarea dispozitivului pe podea, deoarece în apropierea solului există o concentrație mai mare de poluanți. Așezarea acestuia pe un raft poate reduce semnificativ eficiența filtrării.

Un aspect important este, de asemenea, unde să nu plasați purificatorul de aer. Experții sunt unanimi în privința faptului că acesta nu trebuie folosit în încăperi cu umiditate ridicată. În primul rând, umiditatea poate contribui la defecțiuni. În al doilea rând, filtrele de carbon din dispozitive pot funcționa mai puțin eficient.

Dacă gătiți mult, este bine de știut că purificarea aerului din casă poate absorbi mirosurile. Într-o astfel de situație, este indicat să plasați aparatul în apropierea bucătăriei. Mirosul de după gătit va fi îndepărtat rapid, iar dumneavoastră vă veți bucura de aer curat în timp ce preparați mâncarea.

Este important să aveți grijă de circulația corectă a aerului, așa că vă reamintim că amplasarea purificatorului depinde și de prezența unor șanțuri sau nișe (dacă încăperea se află în pod), care pot reduce circulația menționată mai sus.

Vă reamintim că purificarea aerului din apartament poate fi ineficientă cu ferestrele deschise, deoarece prin ele poluanții vor intra în casă, iar aerul purificat poate “scăpa” în alte încăperi în care nu ne aflăm în prezent.

Purificarea eficientă a aerului din cameră – cumpărați un dispozitiv bun

Un dispozitiv profesional poate asigura o purificare eficientă a aerului în apartament, chiar și în cel care nu are o amenajare ideală. Pe de altă parte, purificatoarele de calitate îndoielnică nu vor fi eficiente nici măcar în cazul unei poziționări perfecte a apartamentului. În magazinul nostru puteți găsi o varietate de modele, care diferă în ceea ce privește caracteristicile individuale și performanța. Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea dumneavoastră, nu ezitați să contactați specialiștii noștri.

Alegeți modelul dvs. de purificator de aer: https://aeno.com/ro/category/air-treatment

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like