Merită să cumperi un aspirator robot – avantajele și dezavantajele aspiratoarelor robot pentru apartament

Total
0
Shares

Merită să cumperi un aspirator robot?

Merită să cumperi un aspirator robot? Avantajele și dezavantajele aspiratoarelor robot. Am decis să studiem această întrebare pe baza propriei noastre experiențe, iar mai jos puteți citi rezultatele analizei. Aceasta te va ajuta să iei o decizie inteligentă! Și mai întâi, să expunem avantajele și dezavantajele, precum și de ce ai nevoie de un aspirator robot.

Avantajele unui aspirator robot

Cele mai importante plusuri:
Nu obosești, nu-ți pierzi timpul prețios și în plus faci alte lucruri. În timp ce aspiratorul robot lucrează adunând praful, gunoiul și alte mizerii, poți să scoți câinele la plimbare, să te uiți la emisiunea TV preferată, să stai la calculator, să bei o bere cu prietenii sau să faci orice altceva îți place.

Curățenia va dispărea de pe lista de treburi casnice. Frumos, nu-i așa? Mai ales dacă totul este susținut de o aplicație mobilă bună. Aceasta îți permite să stabilești un program de curățenie sau să o controlezi de la distanță. Nu trebuie să fii acasă pentru a porni aspiratorul robot. Testul AENO RC2 mi-a permis să experimentez una dintre cele mai bune și mai ușor de utilizat aplicații pentru aspiratoare robot.

Suficient de mulți oameni sunt sceptici în legătură cu acest tip de echipament, spunând că acuratețea curățeniei nu este comparabilă cu cea a aspiratoarelor clasice puternice. Din anumite puncte de vedere acest lucru este adevărat, dar nu inainte să vezi acest detaliu.

De obicei, curățarea unui aspirator robot durează mai mult decât cea a unui aspirator manual cu sac tradițional. Chiar dacă puterea de aspirare este mai slabă, aceasta compensează timpul mai lung de curățare. În schimb, clasamentele aspiratoarelor robot includ dispozitive care adună eficient praful de pe podea chiar și fără o deplasare lungă.

Aspiratoarele robot nu zgârie podelele. Acestea sunt proiectate în așa fel încât să nu deterioreze în niciun fel podeaua. În acest sens, sunt superioare modelelor tradiționale.
Dacă vă îngrijorează necesitatea unui control complicat al unui astfel de aspirator modern, nu trebuie să îți faci griji. De obicei, aspiratoarele robot sunt controlate de la distanță – prin intermediul unei aplicații speciale. O altă soluție – o mică telecomandă sau butoane de pe robot. Multe depind de funcționalitatea modelului specific, dar producătorii se străduiesc să facă aceste dispozitive cât mai ușor de utilizat.

Aspiratoarele robot funcționează, de obicei, în liniște. Comparând un astfel de dispozitiv cu un model tradițional este clar o diferență foarte mare. Cred că toată lumea aude uneori vecinii când dau cu aspiratorul. Zgomotul care apare în timpul funcționării este o problemă a modelelor clasice, dar în cazul aspiratoarelor robot nu există o astfel de problemă: sunt silențioase.

Un model high-end ar trebui să fie capabil să aspire eficient toate tipurile de suprafețe, în special pardoselile dure (parchet, laminat, gresie, faianță) și să aibă modul de curățarea umedă. Dacă achiziționezi un aspirator de calitate inferioară, este posibil ca acesta să nu fie capabil să se ocupe de suprafețele moi, în principal de covoare și mochete. Aceasta este o caracteristică care poate fi atât un avantaj, cât și un dezavantaj, în funcție de clasa aspiratorului. Testul cu AENO RC1 mi-a arătat că un covor foarte murdar, cu mult păr și chiar monede așezate pe el, nu este întotdeauna un obstacol.

Acest aspirator robot este relativ mic și ușor. Nu există probleme cu amplasarea sau depozitarea aspiratorului. Aspiratorul meu cu sac încă stă în colțul uneia dintre camere, deoarece nu am unde să-l depozitez. Chiar și stațiile de încărcare pentru aspiratorul robot devin din ce în ce mai mici și nu întâmpină dificultăți în urcarea pe rampa unei astfel de baze.

De asemenea, vei găsi în magazine aspriatoare robot pentru sarcini speciale. Există accesorii special concepute pentru proprietarii de animale de companie sau pentru persoanele cu alergii. Chiar mai comune sunt mopurile robotizate sau dispozitivele hibride 2 în 1 care combină mai multe utilizări. Curățarea podelelor nu funcționează întotdeauna perfect, deși producătorii vin cu combinații.

După cum poți vedea, există destul de multe avantaje, iar multe dintre ele sunt caracteristici unice ale aspiratoarelor robot. Acest lucru vine în favoarea deciziei de a cumpăra un aspirator robot.

Care sunt avantajele unui aspirator robot?

După cum am spus, multe depind de modelul specific. Unii roboți, în special cei ieftini, nu sunt foarte minuțioși, pierzându-se adesea în cameră, evitând anumite zone, blocându-se de mici obstacole, lovindu-se de mobilă sau neintrând pe covor. Iar atunci când ajung pe anumite suprafețe, nu reușesc să aspire eficient.

Un alt dezavantaj este prețul. Cele mai simple aspiratoare robot costă între 400 și 600 lei, dar rareori pot înlocui în mare măsură un aspirator tradițional (chiar și pe o suprafață mică). Ele sunt mai degrabă niște gadgeturi decât aspiratoare în adevăratul sens al cuvântului. Din păcate, achiziționarea unui model cu mai mult potențial necesită de obicei o investiție mai mare, uneori depășind 1800 lei.

Bineînțeles, aspiratoarele sunt fără fir. Iar acest lucru duce, de asemenea, la anumite probleme. Nu este vorba doar de durata limitată de funcționare, ci mai ales de durata de viață a bateriei. Chiar și în cazul echipamentelor de la brandurile cunoscute, aceasta poate deveni din ce în ce mai slabe în timp, până când, în cele din urmă, necesită înlocuire. Cunosc cazuri de înlocuire gratuită a bateriei (după 2 ani), dar acest lucru este încă rar.

Mulți oameni presupun în mod eronat că un astfel de aspirator va face totul de unul singur. Adevarat! Odată ce aspiratorul începe să aspire, de multe ori nu are nevoie de niciun ajutor din partea utilizatorului. Dar înainte de a aspira, merită să-i ușurăm munca, cum ar fi să punem firele în ordine. Acest lucru necesită timp și efort.

Tipuri de aspiratoare robot

Există doar trei tipuri de bază de aspiratoare robot. La exterior sunt asemănătoare, dar din punct de vedere al funcționalității sunt ușor diferite.
Tipuri de aspiratoare robot:
1) Roboți aspirator uscat.
2) Roboți aspirator cu mop.
3) Roboți aspiratori roboți pentru curățenie mixtă.

Merită să cumperi un aspirator robot – verdictul final

Răspunzând la întrebarea: dacă este necesar un aspirator robot (într-o casă sau un apartament mic), răspundem astfel: fără echivoc! Se curăță singur, economisind timp și efort. Funcționează silențios, are de obicei o aplicație ușor de utilizat și vă poate oferi funcții suplimentare. În plus, ocupă foarte puțin spațiu.

Cu toate acestea, răspunsul fără echivoc la întrebarea dacă să cumpărați un aspirator robot depinde în principal de: suprafața camerei, aspectul camerei, ceea ce se află pe podea, precum și de cerințele dvs. Cu cât zona este mai dens mobilată, cu atât mai greu va trebui să lucreze robotul.

În plus, atunci când alegeți – clasa de echipamente contează. Un aspirator poate fi nepotrivit, în timp ce altul se va dovedi a fi cea mai bună investiție pe care ați făcut-o în ultimii ani.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like