Какво още можете да приготвите в уреда за супа

Total
0
Shares

Съвременните многофункционални кухненски уреди правят готвенето по-лесно, по-бързо и по-забавно. Най-ефикасни са уредите, които правят възможно приготвянето на различни ястия за разнообразно меню всеки ден. Едно от тези многофункционални устройства е уредът за приготвяне на супа.

Машината за супа улеснява много не само приготвянето на супа, но и готвенето като цяло.

Какво можете да правите в уред за супа? Съвременните модели супници са идеални за приготвяне на ястия с различна текстура: каши, зърнени храни, пюрета или кремове. Приготването е изключително лесно – от Вас се изисква единствено да поставите съставките в съда и да зададете режима на работа, след което можете да продължите с деня си, докато храната се приготвя,

Използването на универсалната машина за супа е изключително лесно. Този уред несъмнено ще освободи времето Ви, стига да познавате всички нейни функции, естествено, тази за супа. И така, нека разгледаме какво още можете да приготвите в уреда за супа?

Меню за всеки ден:
от закуска до вечеря

Естествено, основната функция на уреда за супа е да приготвя супа. Много хора използват уред за приготвяне на бебешка или диетична храна – например пюрета. Всъщност възможностите на блендерите и уредите за супа са много по-обширни. Освен супи и пюрета те могат да приготвят и пълноценно ежедневно меню за закуска, обяд и вечеря.

Имайте предвид, че блендерите за супа работят на същия принцип като обикновените блендери. В уреда за супа можете да приготвяте зеленчуци, месо, сосове, зърнени храни, соево и ядково мляко, картофено пюре, горещ шоколад, крем, плодови напитки и компоти, коктейли, тесто за палачинки и дори сладолед.

Ако разполагате със съвременен модел блендер за супа, който е представен в продуктовата линия на AENO, просто трябва да добавите всички съставки в купата и да изберете подходяща автоматична програма.

Закуска
Уредът за супа ще Ви помогне да приготвите голямо разнообразие от ястия за закуска. С това устройство никога няма да Ви се налага да ядете едно и също ястие. То Ви позволява да приготвяте смутита, овесена каша или тесто за палачинки лесно и удобно, без да отнема от времето Ви сутрин.

Тесто за палачинки
Приготвянето на тесто за палачинки в блендер е много удобно, тъй като Ви позволява да използвате по-малко съдове, което от своя странаулеснява миенето им. Можете също така да добавите сместа в тигана директно от каната на устройството, което е изключително практично.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
750 мл мляко1. Добавете водата, млякото, след което и останалите съставки в каната на устройството.
250 мл вода2. Разбъркайте на ниска скорост и оставете за 15 минути.
3 яйца (големи)3. Изпечете палачинките, като изсипете сместа от каната директно в тигана или уреда за палачинки.
5 супени лъжици брашно
2 супени лъжици захар
1 щипка сол
2 супени лъжици масло

Овесена каша
Обикновената овесена каша може да се превърне в необикновено ястие, ако бъде пригитвена с помощта на уред за супа. С такова модерно кухненско приспособление можете да си позволите да експериментурате с разнообразни рецепти. В своята овесена каша можете да добавите любимите си плодове, банан и ядки – според предпочитанията Ви.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
1 чаша oвесени ядки (за 2 порции)1. Добавете съставките в каната на блендера.
1 брой банан2. Изберете режима “Овесена каша” от няколкото предварително зададени програми. Този режим можете да откриете във всеки от блендерите за супа AENO.
1/4 чаша орехи (или друг вид ядки)3. Изчакайте програмата да приключи.
1 чаша вода
2 чаени лъжички мед

Обяд
Сред ястията за обяд, които могат да се приготвят с блендер за супа, можете да избирате от много и различни варианти: крем супа, кайма за котлети, както и различни сосове. Ако Ви вълнува въпросът дали може да се приготвя месо в блендер за супа, то отговорът е да, и то по изключително разнообразни начини.

Месните котлети могат да бъдат изцяло приготвени в блендер за супа по следния начин: първо трябва да нарежете месото и съставките, използвайки режим “Смилане”, след което да оформите котлетите, да ги спуснете в каната на блендера и да ги приготвите в режим “На пара”. Можете да приготвите месото и отделно.

Това важи за почти всички месни продукти, включително пилешкото месо и рибата. Можете ли да приготвите пилешко месо в блендер за супа? Разбира се, подобно на другите съставки, така и тук се изисква месото да бъде нарязано предварително.

Крем супа от гъби
При използването на блендер за супа за приготвянето на крем супа си спестявате миенето на чинии многократно, както и нуждата от множество уреди за готвене.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
10 броя гъби шампиньони1. Нарежете съставките и ги прехвърлете в каната на блендера. Добавете сметаната, подправките и водата.
4 броя картофи2. Затворете съда с капак, включете блендера и задайте режим “Крем супа” или “Гъста супа”.
1 брой лук3. Изчакайте края на програмата.
200 мл сметана
Подправки

Вечеря
За вечеря, като вечерно ястие, можете да приготвите нещо леко. Например пастети, хумус, задушени зеленчуци или риба. Всичко това може да бъде приготвено бързо и лесно с помощта на уреда за супа.

Хумус
Хумусът представлява пюре от нахут, подправено със зехтин или сусамово масло и различни подправки. Хумусът се приготвя от едър жълт нахут. Нахутът е много твърд, затова се препоръчва да се накисне предварително за няколко часа.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
Тахини (тахина)1. Добавете нахута и водата в каната на блендера, нарежете го и го сварете.
200 г сусам2. Добавете подправките, чесъна, лимоновия сок и зехтина в каната.
4-5 супени лъжици зехтин или сусамово масло3. Смесете с помощта на уреда до получаване на паста.
400 г нахут
4-5 супени лъжици сусамова паста (тахина)
1-2 скилидки чесън
Лимонов сок
Подправки (червен пипер, кимион, кориандър, смлян черен пипер, сол, малко шафран)
7 супени лъжици зехтин

Задушени зеленчуци
С машината за супа можете да приготвите различни зеленчуци на пара, като запазите полезните елементи и витамини. Как да го направим? Можете ли да сложите сурови зеленчуци в машината за супа? Всъщност е изключително просто, хванете универсалната и добре позната Ви рецепта и я променете, за да съответства на Вашите вкус и съставки. Суровите зеленчуци трябва да нарежете и да поставите в каната, след което да изберете съответната програма.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
Зеленчуци1. Измийте зеленчуците и ги нарежете на средно големи парчета.
Вода2. Добавете зеленчуците в каната на блендера и налейте вода.
3. Включете режима “На пара”.

Можете също така да готвите риба и месо в режим “На пара”. Всички ястия, които приготвите с помощта на този режим, ще бъдат изключително диетични. Той прави храната крехка и Ви спестява време при приготвянето на ежедневно здравословно меню.

Десерт
Общоприето е, че в подобен уред може да се приготвят само основноти ястия, но това определено не е вярно. Съвременните уреди за приготвяне на супа Ви позволяват да приготвяте и конфитюр, кремове за торти и сладкиши, сладки плодови пюрета и дори сладолед.

Лимонова извара
Лимоновата извара е изключително универсален десерт, тъй като може да се използва в различни видове торти и сладкиши, а може да се консумира и с обикновена филия хляб.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
4 бр. лимони1. Измийте лимоните, нарежете ги на 4 части и ги смелете в каната на уреда.
4 бр. яйца2. Добавете яйцата и разбийте. Добавете захарта и отново разбийте.
250 г захар3. Добавете масло и разбийте всичко и го загрейте в каната на уреда.
50 г масло

Плодово пюре
Приготвяне на плодово пюре в блендера за приготвяне на супа е иклзючително полезно и ефективно, тъй като Вие сами избирате всички съставки. Следната рецепта за ябълково пюре е лесна и вкусна, като можете да замените ябълките с какъвто плод желаете.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
500 г обелени ябълки1. Обелете и нарежете ябълките и ги сложете каната на уреда.
200 г вода2. Добавете вода и пасирайте, след което варете при 100 °C за около 5-7 минути.
100 г сметана 33%3. Добавете захар, ако е необходимо. Добавете сметана. Пасирайте отново до получаване на хомогенна смес.
Захар на вкус (по желание)

Сладолед
Какво да правите, ако нямате уред за приготвяне на този десерт, а искате да го направите у дома. Уреда за приготвяне на супа ще ви бъде напълно достатъчен и в това начинание. Можете да използвате следната рецепта за приготвянето на вкусен домашен сладолоет, като можете да замените плодовете с банан или друг плод по Ваш избор.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
300 мл кисело мляко1. Добавете съставките в блендера.
1 чаша горски плодове2. Смелете и разбъркайте в купа до получаване на хомогенна смес.
3. Сложете във форма и поставете във фризера.
*този храмаж важи за 4 порции

Соево мляко
Важна характеристика за страдащите от алергии и непоносимост към лактоза е възможността за приготвяне на соево мляко в домашни условия. Този процес е по-трудоемък и отнема повече време, но това се дължи на необходимостта от предварително накисване на соевите зърна във вода за няколко часа.

СъставкиРецепта стъпка по стъпка
150 г соеви зърна1. Изплакнете соевите зърна и ги накиснете предварително във вода за около 6 часа.
1100 мл вода2. Отцедете водата, извадете соевите зърна и ги прехвърлете в каната на блендера. Добавете вода.
3. Натиснете бутона за стартиране изберете режима “Соево мляко”.
4. След като програмата приключи, изсипете сместа от блендера и внимателно прецедете през филтър или фино сито. В резултат на прецеждането ще получите соево мляко.

В режим “Соево мляко” можете да приготвяте и бадемово мляко. Добавете обикновеното мляко и бадемите в каната и изберете програмата “Соево мляко”.

Тук можете да намерите електронна книга с рецепти за разнообразни ястия, които могат да се приготвят с блендер за супа. Това определено ще Ви помогне да разнообразите менюто у дома.

Начин на използване

Съвременните модели блендери и уреди за супа имат разнообразни функции и съчетават уменията на две устройства в едно. Устройствата са в състояние да загряват съдържанието на каната до 100 градуса и да поддържат температурата, нужна за приготвянето на храната.

Тези уреди разполагат с няколко автоматични програми за готвене: такава за нарязване, за приготвяне на обикновена супа, за овесена каша, за ядково мляко и за крем супа. В много случаи, в зависимост от ястието, блендерът на уреда се включва периодично по време на процеса на готвене: нарязвнето и смесването се случва паралелно с процеса на топлинна обработка.

Устройството се състои от няколко функционални елемента:
– кана за добавяне на съставки с капак отгоре;
– ножове за смилане на съставките;
– основа с дисплей, бутони за управление, нагревателен елемент и захранващ кабел.

Начините за използване на блендера са изключително лесни и интуитивни.

Ако трябва само да смелите продукта, устройството се използва като обикновен блендер, за какво е и предназначен:
– Нарежете съставките на средно големи парчета;
– Добавете всички съставки в каната на уред;
– Натиснете бутона за включване и смелете до желаната консистенция.

Ако е необходимо, устройството може да се използва и за готвене на пара. То може да работи по няколко предварително зададени програми в температурния диапазон от 40 до 100 градуса. Обикновено каната е оборудвана и с допълнителен отвор, през който могат да се поставят допълнителни съставки по време на готвенето.

Общото време за готвене е средно до 100 минути, т.е. малко повече от 1,5 часа. Това е напълно достатъчно времетраене за приготвянето на почти всяка супа, включително и такава с месо. Обикновено устройството се използва като блендер за приготвяне на крем супа – компонентите могат да се пасират в началото, по време или в края на готвенето.

За варене или готвене на пара трябва да следвате следните стъпки:
– Изберете рецепта и пригответе необходимите съставки;
– Нарежете съставките, добавете ги в каната на уреда и налейте вода;
– Изберете и включете желания режим. Изчакайте края на програмата и ястието Ви ще бъде готово.

Можете да прочетете повече за начина на работа на уреда за супа в статията “Как работи блендерът за приготвяне на супа”.

Грижа за устройството

Уредът за супа се почиства изключително лесно. Той сам ще извърши основната част от процеса, като единствено трябва да налеете малко вода и препарат и да го включите на средна скорост, след което да изплакнете каната. А някои модели, като например моделите AENO, дори имат отделна програма за самопочистване.

Защо ви е необходим

Съвременните блендери и уреди за супа ще станат най-добрият приятел за Вашата кухня и здравословния Ви и активен начин на живот. Просто добавете съставките в блендера, напълнете каната с вода и изберете програмата, нужна за приготвянето им! Не е необходимо да разбърквате нищо, нито да се притеснявате, че храната ще загори – устройство ще направи всичко това вместо Вас!

Такова устройство спестява време и енергия както за готвенето, така и за почистването след това, тъй като се използват по-малко съдове! За да смелите съставките и да сготвите ястието, се нуждаете само от едно устройство – блендер за приготвяне на супа.

Повече информация за блендерите за приготвяне на супа с марка AENO и техните възможности можете да намерите на следния линк: https://aeno.com/bg/category/kitchen/blenders

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Как работи блендерът за приготвяне на супа

Вкусната и сгряваща супа е най-доброто ястие за обяд през студените зимни дни. Можете да използвате съставките, които вече имате в хладилника си. В многообразието от рецепти можете да изберете…
View Post

Основни видове блендери

Блендерът е задължителен уред за приготвянето на голямо разнообразие от ястия през всеки сезон: от смутита през лятото до супа през зимата. Устройството ви позволява лесно да приготвяте тесто за…
View Post