Как работи блендерът за приготвяне на супа

Total
0
Shares

Вкусната и сгряваща супа е най-доброто ястие за обяд през студените зимни дни. Можете да използвате съставките, които вече имате в хладилника си. В многообразието от рецепти можете да изберете супа по Ваш вкус и според набора Ви от продукти.

Имате динамичен начин на живот и не разполагате с достатъчно време за готвене? За щастие, в този случай съвременните високотехнологични кухненски устройства ще Ви помогнат!

Блендерът за супа е универсално кухненско устройство (всичко в едно), което съчетава различни функции за приготвяне на супи с различна консистенция за всеки вкус. Как изглежда и как работи блендерът? Конструкцията обикновено включва нагревателен елемент, купа и може да бъде снабден със специални остриета за нарязване на съставките и приготвяне на порция супа за времетраене от около 15 до 30 минути. С този кухненски помощник приготвянето на всякаква супа точно както Ви харесва става лесно!

Лесен и вкусен обяд

Съвременните технологии в тези блендери позволяват бърз и лесен процес на готвене. Просто следвайте следния контролен списък:

– Пригответе необходимите съставки за рецептата.

– Добавете съставките в купата.

– Добавете вода в съда.

– Ако е необходимо, регулирайте времето и температурата.

– Изберете предварително зададена програма.

– Натиснете Start.

Сега можете да правите каквото искате, докато устройството върши цялата работа по приготвянето на вечерята вместо вас. След като програмата на устройството приключи, просто изсипете супата в купички и сервирайте. Насладете се!

Повече от супа

Съществуват различни видове супници – най-често това са супници, комбинирани с блендер, с различни опции и автоматични предварително инсталирани програми. Най-модерните модели имат много по-широк спектър от възможности, отколкото просто да приготвят супа.

Например, марката AENO има линия блендери и супници, представена от няколко модела с различен брой програми. Налични са максимум 8 предварително зададени програми за готвене, сред които биват такива за соево мляко, оризова паста, поридж, гъста супа, плодове/зеленчуци, смути, смилане и за ястия на пара. Това означава, че потребителят може да приготвя с такова многофункционално устройство не само супа, но и пълноценно меню за целия ден и за цялото семейство.

Ползи на блендерите за супа

Ако все още се съмнявате дали имате нужда от блендер за супа, тук можете да откриете основните предимства на този универсален помощник в кухнята.

1. Многофункционалност

Обикновено такива устройства са полезни и за приготвяне на коктейли, сосове и кремове. Това означава, че не е необходимо да инвестирате в други уреди, за да приготвяте тези ястия, така че ще имате повече място на плота.

2. Бързо готвене

С блендера за приготвяне на супа спестявате време. Бързото хранене може да бъде здравословно, ако е приготвено в подобен уред. Вкусната и здравословна храна ще бъде готова бързо и лесно. Можете да правите каквото си поискате, докато вашият високотехнологичен готвач готви. Освен това, готвенето отнема само около 15 до 30 минути.

3. Лесно използване

Колкото по-модерно е устройството, толкова по-лесно и удобно става готвенето. Блендерът за супа ще смели съставките и ще ги сготви до желаната гъстота при избраната температура или с помощта на предварително зададена програма.

4. Здравословно хранене

В динамичния си начин на живот не е лесно да намерите време да се храните правилно. Уредът ви позволява бързо и лесно да приготвяте здравословни ястия – от смути до пюре.

5. Спестяване на пари

Универсалния уред за супи замества няколко уреда едновременно по отношение на функционалността, което означава, че спестява пари при закупуването на кухненски уреди.

Как да изберем

Има няколко характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате блендер за супа.

1. Възможности за готвене

Това зависи от целите ви: дали възнамерявате да готвите само супи, или избирате по-универсален кухненски уред? Ако се предполага, че ще готвите само супи, и то рядко, тогава най-простият модел е достатъчен. Ако искате да можете да приготвяте разнообразни ястия, по-добре е да разгледате по-усъвършенствани модели.

2. Капацитет

Това зависи от това дали готвите за един човек или за няколко. Обикновено се препоръчва да избирате блендери за супа с вместимост поне 1,5 литра. Например марката AENO предлага блендери и супници с вместимост 1,7-1,75 литра. Този обем е достатъчен, за да се приготвят няколко порции за цялото семейство.

3. Материали

Устройството трябва да бъде изработено от висококачествени и естествени материали, тъй като ще влиза в близък контакт с Вашата храна. Най-често това са кани, изработени от стъкло, както при моделите на AENO, но могат да се намерят и такива с пластмасови или метални корпуси. Обикновено стъклото се счита за най-безопасния материал по отношение на устройствата за приготвяне на храна.

4. Безопасност

Блендерът за супа рабори с гореща храна и затова е важно да се помисли за безопасността. Моделите на AENO имат функция за автоматично изключване на захранването. Устройството се изключва автоматично след приключване на програмата, при отваряне на горния капак, изваждане на устройството от основата или прегряване на двигателя.

5. Контрол

Моделите се предлагат с бутони, електронно и интелигентно дистанционно управление чрез приложение за смартфон. Устройствата с електронно и интелигентно управление обикновено имат повече функции. В зависимост от модела уредът може да разполага с дисплей, показващ основна информация.

Например при модела на марката AENO светодиодният дисплей с подсветка показва работното състояние на уреда. Удобното сензорно управление само с няколко натискания ще стартира избрания от Вас режим. Той също така поддържа дистанционно управление чрез приложение за смартфон.

Перфектно решение за бърза и здравословни ястия

Какво представлява супникът в една модерна технологично оборудвана кухня? Такива устройства с опции за блендер и супник позволяват на потребителите лесно да приготвят отлични ястия, като изразходват минимално време. Устройството е много лесно за използване, а вградените функции са полезни за ежедневно хранене. Този уред е подходящ за хора, които се хранят здравословно. Ако се нуждаете от универсален помощник в готвенето, обърнете внимание на блендерите и супниците на марката AENO. За да научите повече за продуктовата линия от устройства за кухнята, можете да последвате връзката: https://aeno.com/bg/category/kitchen

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Какво е “Су-вид”

Основната тенденция в съвременната кухня е здравословното хранене. Съществуват все повече и повече различни начини за приготвяне на вкусна и здравословна храна. За предпочитане е готвенето без пържене и варене,…
View Post

Ръководство за покупка на фурна: как да изберете добра фурна

В съвременната кухня фурната е необходим готварски уред. Голямата фурна позволява невероятен набор от ястия. Можете да готвите домашна пица, пуйка или пиле, пай или бисквитки във фурната. На рафтовете…
View Post