Ce să gătești pe un grătar electric

Total
0
Shares

Cum să gătești pentru tine și familia ta cu mult gust și varietate, respectând ideea unei diete sănătoase, dar fără să petreci toată ziua lângă aragaz? Aparatele de uz casnic moderne pentru bucătărie fac procesul cât mai ușor și mai rapid posibil. Un grătar electric este un aparat electrocasnic la modă în bucătăriile noastre. Acest dispozitiv la îndemână, destul de compact și ușor de utilizat, economisește timp la gătit, obținând în același timp rezultate excelente. Produsele gătite pe un grătar electric își păstrează proprietățile și vitaminele esențiale și rămân suculente. Acestea sunt excelente pentru alimentele dietetice. Astfel de feluri de mâncare sunt mai ușoare, deoarece nu este necesar uleiul de prăjit sau este folosit în cantități minime.

Panourile acoperite cu un strat neaderent vor împiedica arderea sau lipirea alimentelor, iar o tavă de colectare a grăsimilor va face procesul mai confortabil și va asigura curățenia în bucătărie. Căldura este furnizată direct pe suprafața ondulată de lucru a grătarului electric, unde trebuie așezate ingredientele. Cel mai adesea, pentru bază se utilizează oțel inoxidabil și ceramică. Suprafața de lucru poate atinge 270°C – 400°C. Încălzirea la temperatura dorită pentru gătit este rapidă, durează între 2 și 5 minute.

Cele mai bune sunt modelele cu încălzirepe ambele plăci, în care produsele sunt fixate și gătite din două părți în același timp – de exemplu, cele produse de AENO. Dispozitivele se deschid complet până la 180⁰, ceea ce vă permite să gătiți fie de două ori mai multă mâncare în același timp pe două suprafețe de lucru, fie de două ori mai repede, prăjind mâncarea pe ambele părți în același timp. Izolația termică a carcasei va împiedica arderea atunci când lucrați la niveluri maxime de încălzire. De asemenea, grătarele electrice AENO au o funcție de oprire automată în caz de supraîncălzire.

O varietate de feluri de mâncare care pot fi pregătite rapid pe un grătar electric economisesc timp, dar în același timp vă permit să mâncați în fiecare zi alimente sănătoase și delicioase. Timpul mediu de “gătit” cu un astfel de echipament în bucătărie va fi de 15-20 de minute.

Deci, ce puteți găti pe un grătar electric?

Carne și friptură

Primul lucru care ne vine în minte când vine vorba de grătar este carnea. Indiferent ce preferați: vită, porc, miel, pui sau curcan – totul va fi suculent și aromat. Carnea va avea o crustă aurie, în timp ce în interior va rămâne complet gătită și fără colesterol.

Friptură delicioasă, ca la restaurant, acasă, în bucătărie, în doar 10 minute? Cu un grătar electric, un astfel de fel de mâncare este o realitate. Bineînțeles, dacă se dorește, carnea poate fi premarinată folosind condimente. Dar vă puteți bucura și de gustul natural prin simpla așezarea a cărnii pe suprafața de lucru încălzită a grătarului electric. Trebuie doar să setați temperatura și temporizatorul la nivelul dorit. După prăjire, puteți lăsa carnea în folie de aluminiu timp de câteva minute.

Apropo, dacă aveți un grătar electric “inteligent”, atunci totul este chiar mai simplu: dispozitivul vă va spune în mod independent regimul de temperatură necesar și timpul de gătit, determinând grosimea și numărul de bucăți.

Pe lângă fripturi și fileuri pe un grătar electric, puteți face și aripioare, pulpe și organe de pui și, bineînțeles, chiftele de hamburger. Rețeta depinde de tine!

Pește și fructe de mare

Peștele se gătește pe un grătar electric chiar mai ușor și mai rapid decât carnea. Există o mică nuanță – este mai bine să alegeți pește gras cu fibre de carne destul de dense, de exemplu, friptură de somon. Acest lucru va asigura suculența mâncării. Dacă intenționați să prăjiți o varietate mai puțin grasă – ton, sau chiar mai mult – plătică, merluciu, biban sau știucă, atunci este mai bine să folosiți o marinată sau un ulei suplimentar.

Pregătirea peștelui pentru grătar nu este diferită de cea obișnuită: trebuie să curățați peștele de interior și de solzi, să clătiți cu apă și să frecați cu sare și mirodenii după cum doriți. Dacă nu este vorba de o friptură sau de un file, ci de un pește întreg, cum ar fi un dorado sau un biban de mare, atunci puteți face tăieturi pe fiecare parte pentru o prăjire uniformă. Va dura între 7 și 20 de minute pentru a găti peștele pe grătar.

De asemenea, puteți prăji fructe de mare: creveți, calamari, sepie, midii, caracatițe, scoici. Dacă scoicile sunt congelate, atunci acestea trebuie mai întâi decongelate. Timpul de gătire a fructelor de mare pe un grătar electric este de 5 minute.

Legume, ciuperci și fructe

Legumele pot fi pregătite ca fel principal de mâncare ușoară vegetariană sau ca garnitură. Deosebit de gustoase sunt dovleceii, vinetele, ardeii, roșiile, porumbul, sparanghelul, broccoli sau cartoful dulce. Este mai bine să alegeți legume solide, care nu conțin prea multă apă și care sunt cărnoase și proaspete. Acestea trebuie tăiate în bucăți nu foarte groase, cu sare și piper după gust. Sunt potrivite atât ciupercile champignon, cât și ciupercile de pădure. După ce se frige corect la grătar, orice legumă va rămâne suculentă și crocantă în interior, ceea ce se numește “al dente”, și va păstra, de asemenea, un maxim de micronutrienți și vitamine.

Utilizatorul unui grătar electric poate lua în considerare pregătirea unor deserturi interesante din fructe: de exemplu, coaceți mere, pere sau ananas.

Astfel de feluri de mâncare se prepară în aproximativ 5-7 minute.

Burgeri și sandvișuri

Grătarele electrice pot fi folosite și pentru sandvișuri calde, dar și sandvișuri ca gustare. Luați doar câteva felii de pâine sau pâine prăjită, pita sau chifle pentru hamburger și puneți-le pe grătar. Baza va căpăta o crustă aurie, cu o amprentă caracteristică a grătarului, așa cum suntem obișnuiți în restaurante.

Ca umplutură, puteți folosi orice produs pe gustul dumneavoastră: brânză, legume, cârnați, șuncă. Timpul de gătire va fi minim – un minut pe suprafața fierbinte a grătarului electric și un sandviș cald va fi gata.

Cunoscătorii bucătăriei franceze pot găti Camembert și îl pot servi cu crutoane la grătar. Este suficient să ungeți brânza și bagheta feliată cu puțin ulei, să le așezați pe suprafața grătarului și să închideți capacul. Voila! Așteptați câteva minute și serviți aperitivul pe masă cu sosul preferat.

Acesta este departe de a fi un meniu cuprinzător a ceea ce se poate face la un grătar electric, dar poate că sunt cele mai comune și populare opțiuni. Cu toate acestea, un astfel de echipament în bucătărie oferă oportunități ample pentru experimente culinare. De exemplu, pe un grătar electric, puteți coace pizza și diverse prăjituri plate, precum și să faceți clătite, prăjituri cu brânză și vafe.

Grătarul electric de casă va deveni un asistent de încredere în bucătărie, oferind mese variate, gustoase și sănătoase în fiecare zi. Pentru a afla mai multe despre capabilitățile grătarelor electrice AENO și pentru a alege cel mai potrivit model, vă rugăm să urmați acest link.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like