Здравни ползи от инфрачервените нагреватели

Total
0
Shares

Съвременната технология се интересува и използва предимствата на инфрачервените нагреватели. Освен че са безопасни, инфрачервените вълни намират приложение в медицината при различни видове терапии и възстановителни процедури.

Топлината се генерира чрез инфрачервена технология, подобна на слънчевата светлина. По този начин тя става най-естественият и екологичен начин за отопление.

Инфрачервените нагреватели не изпускат въздух, не изгарят кислород и са изключително безшумни – и така, AENO Premium Eco Smart Heater!

Топлинните вълни (инфрачервеното излъчване) нагряват предметите в помещението, а не въздуха. След това тази топлина се предава в пространството поради топлопроводимостта на обектите. Между другото, човешкото тяло също естествено генерира топлина и абсорбира инфрачервени топлинни вълни.

Много от практиките за възстановяване включват действието на инфрачервени вълни. Има случаи на използване от физиотерапевти за облекчаване на болката след травми. Инфрачервената топлина се използва в много спа центрове и фитнес зали.

В тази статия са разгледани основните здравни ползи от инфрачервените нагреватели.

1. Силен имунитет

Този тип нагреватели излъчват топлинни вълни, които се абсорбират от човешкото тяло. Тази топлина подпомага естественото разширяване на капилярите, което позволява на организма ни да увеличи насищането на кисловрод в кръвта и осигурява регенерацията на червената кръв, което е много ефективно за детоксикацията на жизненоважните органи. Нарастващият брой левкоцити влияе върху укрепването на човешката имунна система.

Съществува мнение, че инфрачервеното лъчение може да бъде полезно за пациенти с рак. Понастоящем такъв концентриран вид нагряване се използва за лечение на някои видове рак в европейските страни. Раковите клетки не обичат топлината, така че при това лечение засегнатите клетки или умират, или се разграждат. Това ги прави по-възприемчиви към конвенционалното облъчване и химиотерапия.

Общият топлинен ефект върху човешкото тяло е полезен при терапия на депресивни състояния и лаймска болест.

*Лечението с топлина трябва да се наблюдава от медицински персонал и често включва инфрачервена сауна или костюм.

2. Здраве на сърдечно-съдовата система

Според изследвания на НАСА излагането на сърдечно-съдовата система на инфрачервена топлина има положителен ефект върху здравето на сърцето на астронавтите по време на космически обиколки. Така че, ако това работи добре за астронавтите с техните допълнителни физически натоварвания върху организма, то е полезно и за обикновения човек, включително и за Вас.

Учените и лекарите смятат, че ефектът от използването на такава инфрачервена топлина може да повлияе положително и да подобри функционалността на кръвоносната система при пациенти с диабет, висок холестерол и пушачи.

3. Подобрява на кръвообращението

Излагането на инфрачервена топлина стимулира разширяването на капилярите. Това естествено подобрява кръвообращението. В същото време под въздействието на инфрачервената топлина върху тялото се подобрява и кръвоснабдяването на мускулите. Това осигурява по-бързо заздравяване на рани и облекчаване на мускулните болки.

4. Облекчаване на болката

Според клинични проучвания лечението с инфрачервени лъчи намалява болката и сковаността в ставите. Това може да се използва във физиотерапията за улесняване на движението на възрастните хора и за рехабилитация на спортисти и пациенти с травми.

5. Без алергии

Традиционните отоплителни устройства нагряват въздуха. В резултат на това горещият въздух се издига нагоре в помещението заедно със съдържащите се в него прах и алергени.

Инфрачервените нагреватели не вдигат прах, не изгарят кислород и не изсушават въздуха, като поддържат естественото ниво на влажност (30-50% RH).

Това е особено полезно за хора с проблеми с дишането, за които горещият и сух въздух създава дискомфорт, тъй като дразни дихателните пътища.

Заключиние

Ползи за здравето vs. безопасност

Оказва се, че излагането на инфрачервени вълни е полезно за човека. Но безопасни ли са инфрачервените нагреватели за постоянна употреба в жилищните помещения?

Методът на инфрачервено нагряване, използван в съвременните отоплителни уреди, е 100% безопасен. Това е потвърдено от многобройни изследователи и специлаисти и броя на продажбите на такива модели по целия свят.

Инфрачервените нагреватели генерират топлина по начин, подобен на слънчевата топлина. В същото време инфрачервените нагревателни панели, изработени от естествени материали, не излъчват вредни вещества и ултравиолетови лъчи.

Инфрачервените нагреватели имат много ползи за здравето, които традиционното централно отопление или други видове устройства не могат да осигурят. Така че закупуването на инфрачервен отоплител за дома или работното място не само спестява енергия и пари, но и създава и поддържа по-здравословен микроклимат. Този тип отоплители са подходящи за къщи, апартаменти, отделни помещения и офиси.

Такива високотехнологични модели като Premium Eco Smart Heater AENO могат допълнително да предоставят много полезни функции, за да направят живота по-удобен:

  • Ултратънък, двустранен инфрачервен отоплителен панел (11 мм), изработен от стъкло, с минималистичен дизайн, който се вписва във всеки интериор;
  • Технологията за инфрачервено отопление осигурява естествено и здравословно отопление без шум;
  • Интелигентното управление позволява на клиентите да управляват отоплителното устройство, където и да се намират;
  • Настройване на температурата на инфрачервения панел от 60 до 120 градуса по Целзий за по-сигурно и комфортно отопление (например отопление на краката – запазете краката си топли тази зима);
  • Постигане на ниска консумация на енергия от 160Wh с по-ниска температура на отоплителния панел (при 60 градуса по Целзий);
  • Пестене на енергия за намаляване на разходите с до 50%;
  • Лесно сглобяване и монтаж на всички елементи.

За да прочетете повече за характеристиките и възможностите на Premium Eco Smart Heater AENO, моля, посетете: https://seasonal.aeno.com/bg/heater

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Как работят инфрачервените отоплителни панели

Инфрачервените отоплителни уреди се различават от другите видове отоплителни уреди по своите дизайн и икономичност. Обикновено инфрачервеният нагревател представлява свръхтънък отоплителен панел. Той може да бъде инсталиран на пода, стената…
View Post

Наградата “Red Dot Award” за 2023 г. се присъжда на AENO Premium Eco Smart Heater за изключителбия дизайн и иновативност на този интелигентния продукт

AENO Premium Eco Smart Heater бе отличен с престижната награда “Red Dot Award”: Дизайн на продукта в две категории – Отоплителна и Климатична техника, и Интелигентен продукт, за изключителния дизайн,…
View Post

Нагреватели AENO: Уютен комфорт за нашите космати приятели

Зимните вечери са идеални за срещи със семейството, което несъмнено включва не само роднините ни, но и скъпите ни домашни любимци. Това е моментът, в който да им отделим допълнително…
View Post

Топли мебели, а не въздух: Отоплителните уреди AENO революционизират домашния комфорт

Когато мислим за отопление на жилищното пространство, традиционният подход включва повишаване на температурата на околната среда в цялото помещение. Представяме си уютен дом, в който топлият въздух ни обгръща, създавайки…
View Post