Zdravotní přínosy infrazářičů

Total
0
Shares

Moderní technologie si uvědomuje výhody infračervených ohřívačů. Kromě toho, že jsou infračervené vlny bezpečné, nacházejí uplatnění v lékařství při terapii a ozdravných procedurách.

Teplo se generuje pomocí infračervené technologie, podobně jako sluneční světlo. Infračervená technologie je tak nejpřirozenějším a nejekologičtějším způsobem vytápění.

Infrazářiče nefoukají vzduch, nespalují kyslík, jsou tiché pro uši – a tak AENO Premium Eco Smart Heater!

Tepelné vlny (infračervené záření) ohřívají předměty v místnosti, nikoliv vzduch. Toto teplo se pak díky tepelné vodivosti předmětů přenáší do prostoru. Mimochodem, lidské tělo také přirozeně vytváří teplo a absorbuje infračervené tepelné vlny.

Mnoho regeneračních postupů zahrnuje působení infračervených vln. Fyzioterapeuti je používají k úlevě od bolesti. Infračervené teplo se používá v mnoha lázních a posilovnách.

V tomto článku jsou popsány hlavní přínosy infrazářičů pro zdraví.

1. Silná imunita

Tento typ ohřívače vyzařuje tepelné vlny, které lidské tělo absorbuje. Toto teplo umožňuje přirozené rozšíření našich kapilár, což umožňuje našemu organismu zvýšit nasycení krve kyslíkem a zajišťuje regeneraci červené krve, která je velmi účinná pro detoxikaci životně důležitých orgánů. Rostoucí počet leukocytů má vliv na posílení imunitního systému člověka.

Existuje názor, že infračervené záření může být pro pacienty s rakovinou prospěšné. Takovýto koncentrovaný typ ohřevu se v současné době používá k léčbě některých typů rakoviny v evropských zemích. Rakovinné buňky nemají rády teplo, takže při této léčbě nemocné elementy buď odumírají, nebo se uvolňují. Tím se stávají vnímavějšími vůči běžnému ozařování a chemoterapii.

Celkový tepelný účinek na lidský organismus je užitečný při terapii depresivních stavů a boreliózy.

*Léčba teplem musí probíhat pod dohledem zdravotnického personálu a často zahrnuje infračervenou saunu nebo tělový oblek.

2. Kardiovaskulární zdraví

Podle výzkumu NASA má působení infračerveného tepla na kardiovaskulární systém pozitivní vliv na zdraví srdce astronautů během výprav do vesmíru. Pokud to tedy dobře funguje u astronautů při jejich mimořádné fyzické námaze na organismech, pak to dobře funguje i u zákazníků s běžným životem a infračervené teplo je dobré i pro vás.

Vědci a lékaři se domnívají, že koncentrovaný účinek používání tohoto infračerveného tepla může pozitivně ovlivnit a zlepšit fungování oběhového systému u pacientů s cukrovkou, vysokou hladinou cholesterolu a kuřáků.

3. Zlepšení krevního oběhu

Vystavení infračervenému teplu podporuje rozšíření kapilár. To přirozeně zlepšuje krevní oběh. Zároveň se vlivem infračerveného tepla na tělo zlepšuje i prokrvení svalů. Tím je zajištěno rychlejší hojení ran a snížení bolesti svalů.

4. Úleva od bolesti

Podle klinických studií infračervená léčba snižuje bolest a ztuhlost kloubů. Toho lze využít ve fyzioterapii k usnadnění pohybu starších osob a při rehabilitaci sportovců a dříve zraněných pacientů.

5. Bez alergií

Tradiční topná zařízení ohřívají vzduch. Výsledkem je, že horký vzduch stoupá vzhůru místností spolu s prachem a alergeny, které jsou v něm obsaženy.

Infrazářiče nezvyšují prašnost, nespalují kyslík a nevysušují vzduch, udržují přirozenou úroveň relativní vlhkosti (30-50 % RH).

To je užitečné zejména pro osoby s dýchacími problémy, kterým horký a suchý vzduch způsobuje nepříjemné pocity, protože dráždí dýchací cesty.

Souhrn

Zdravotní výhody vs. bezpečnost

Ukázalo se, že působení infračervených vln je pro člověka prospěšné. Jsou však infrazářiče bezpečné pro trvalé používání v obytných místnostech?

Metoda infračerveného ohřevu používaná v moderních topných zařízeních je 100% bezpečná. To potvrdila řada výzkumníků a prodej těchto modelů po celém světě.

Infračervené ohřívače vytvářejí teplo podobným způsobem jako solární teplo. Infračervené topné panely vyrobené z přírodních materiálů zároveň nevyzařují škodlivé látky a ultrafialové záření.

Infrazářiče mají mnoho zdravotních výhod, které běžné ústřední vytápění nebo jiné typy zařízení nemohou poskytnout. Pořízení infrazářiče pro domácnost nebo pracovní prostor tedy nejen šetří energii a peníze, ale také vytváří zdravější mikroklima. Tento typ ohřívačů je vhodný pro chaty, byty, samostatné místnosti a kanceláře.

Takové hi-tech modely, jako je Premium Eco Smart Heater AENO, mohou navíc poskytnout mnoho užitečných funkcí, které vám zpříjemní život:

  • Ultratenký oboustranný infračervený topný panel (11 mm) z tvrzeného skla v minimalistickém designu se hodí do každého interiéru;
  • Technologie infračerveného vytápění zajišťuje přirozené a zdravé vytápění bez hluku a foukání vzduchu;
  • Chytré ovládání umožňuje zákazníkům ovládat topné zařízení, ať jsou kdekoli;
  • Nastavení teploty infračerveného panelu od 60 do 120 stupňů Celsia pro větší bezpečnost a komfortní vytápění (například vyhřívání nohou – udržujte si tuto zimu nohy v teple);
  • Dosažení až 160Wh spotřeby energie s nižší teplotou topného panelu při 60 stupních Celsia.
  • Úspora energie pro snížení nákladů až o 50 %;
  • Jednoduchá montáž všech prvků a snadná instalace.

Další informace o funkcích a možnostech ohřívače Premium Eco Smart Heater AENO naleznete na adrese: https://seasonal.aeno.com/cs/heater

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like