Výhody a nevýhody elektrických grilů

Total
0
Shares

Elektrický gril má stejně jako každé jiné zařízení různé vlastnosti, výhody a nevýhody. Abychom se mohli kvalifikovaně rozhodnout pro koupi a vybrat ten nejlepší model, musíme pochopit jak potenciální výhody, tak nevýhody, které se mohou během používání objevit. Jaké jsou tedy výhody a nevýhody elektrických grilů?

Výhody

Výhodou elektrického grilu je jeho kompaktnost, bezpečnost, pohodlí a možnost rychlého, chutného a zdravého vaření. Jídlo připravené na elektrickém grilu lze bez obav označit za zdravé rychlé občerstvení. Jaké další výhody tento kuchyňský přístroj poskytuje?

Zdravá strava
Možnost vařit zdravá a chutná jídla pro správnou výživu bez přidání velkého množství oleje nebo tuku je opravdu k nezaplacení. Vaše strava už nebude obsahovat cholesterol ze smažených jídel! Jemná tepelná úprava šetří vitamíny a stopové prvky tím, že zachovává maximum užitečných vlastností produktů. Díky tomu budou vaše pokrmy nejen chutné, ale také zdravé.

S tímto přístrojem můžete připravovat maso, ryby a mořské plody, ale i zeleninu a dokonce i palačinky a vafle. Více možností pro svůj jídelníček najdete v článku “Co připravovat na elektrickém grilu”.

Rychlé vaření
Příprava pokrmů na elektrickém grilu trvá obvykle mnohem kratší dobu a vyžaduje minimální osobní účast. Stačí umístit ingredience na povrch topného panelu a nastavit požadovanou teplotu a režim.

Multifunkčnost
Tento přístroj můžete použít k dušení, pečení, smažení a rozmrazování nebo ohřívání potravin. Existují modely s funkcí uzení nebo s dalšími přihrádkami pro přípravu více pokrmů najednou.

Ergonomie
Kompaktní velikost se hodí i do malé kuchyně. Nízká hladina hluku nebude nikoho rušit, pokud budete mít chuť uvařit něco dobrého pozdě v noci.

Ovládání a režimy provozu
Jednoduché ovládání, které zvládne i začátečník. Několik nastavení teploty pro přípravu různých produktů. Některé modely mohou obsahovat také časovač a několik předprogramovaných režimů. Například elektrický gril EG1 AENO má 3 režimy ohřevu.

Dostupná cena
Moderní modely zahrnují jak poměrně jednoduché levné modely, tak multifunkční zařízení ve střední cenové kategorii a prémiovější modely. Každý si tak může najít tu nejlepší variantu pro své potřeby a rozpočet. Značka AENO nabádá spotřebitele, aby za multifunkční modely nepřepláceli.

Nevýhody

Všechny výhody elektrických grilů mají některé nuance, které se mohou lišit v závislosti na modelu a jeho specifikacích. Na co byste se tedy měli zaměřit a jaké jsou nevýhody těchto kuchyňských přístrojů?

Vysoká spotřeba energie
Záleží na konkrétním modelu. Protože však přístroj spotřebuje na ohřev a udržení požadované teploty velké množství elektrické energie, je pro majitele výkonných přístrojů jejich každodenní používání obvykle velmi nákladné. Alternativou jsou modely s optimálním výkonem 2000 W, které jsou pro každodenní použití naprosto vhodné. Značka AENO takové modely skutečně nabízí.

Bez varu
To je sporná nevýhoda, protože tento typ zařízení nebyl navržen k vaření vařených nebo dušených potravin. S tímto přístrojem nelze vařit ani vařit v páře. Zároveň je technologie grilování nejzdravější a nejpřirozenější metodou uchování nutričních vlastností potravin.

Neustálá pozornost
Je nutné zkontrolovat úroveň připravenosti a zajistit, aby se struktura výrobku nadměrně nepřipalovala. Doba vaření se může lišit v závislosti na kvalitě potravin. V takovém případě je vhodnější držet se postupu. Abychom byli spravedliví, toto platí pouze pro tradiční modely; pokud je přístroj vybaven časovačem, lze dobu vaření nastavit automaticky.

Údržba
Po každém použití je třeba přístroj šetrně ošetřit a vyčistit. Je také vhodnější používat jej při zapnutém odsavači par i grilu. To není rozhodující faktor, protože při vaření na sporáku je vždy cítit jídlo a dokonce i kouř.

Shrnutí

Jak vidíme, nevýhody používání těchto zařízení jsou velmi specifické a je správnější je považovat za vlastnosti než za nevýhody. Se všemi nuancemi používání vám jakýkoli model umožní snadno a rychle uvařit jídlo, které splňuje normy správné výživy – chutné, zdravé a s nízkým obsahem tuku.

Kompaktnost a napájení ze sítě vám umožní bezproblémové vaření doma, zatímco chuť ingrediencí bude stejná jako u tradičního modelu. Elektrický gril sice spotřebuje hodně elektřiny, ale šetří energii a čas uživatele. A to je důležitější, protože volný čas lze věnovat jiným potřebným věcem: pohodě s rodinou a oddávání se koníčkům.

Hlavním požadavkem na elektrický model je blízký zdroj napájení nebo výkonná elektrocentrála pro připojení, a protože je přenosný, můžete si ho vzít na chalupu nebo na piknik.

Gratulujeme, nyní máte ucelené informace o výhodách a nevýhodách elektrických grilů! Pokud jste tedy přesvědčeni, že elektrický gril bude tím nejlepším pomocníkem pro přípravu chutných a zdravých pokrmů, pak si přečtěte článek o výběru přístroje, který je vhodný pro vaši kuchyni: “Jak vybrat elektrický gril – na co se zaměřit při výběru grilu”.

Společnost AENO nabízí zákazníkům řadu kuchyňských spotřebičů, které kombinují funkčnost a kvalitu za přijatelnou cenu. Přečtěte si více o modelech elektrických grilů AENO.

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You May Also Like