Рецепта за домашна пица във фурната

Total
0
Shares

Представете си опияняващия аромат на домашно приготвена пица, току-що извадена от печката, със златисто, топящо се сирене и смесица от изкусителни топинги. Независимо дали сте домакин на приятелско парти или просто желаете да хапнете нещо утешително, приготвянето на вашата пица е приятно и апетитно начинание. С този пост ще ви запознаем с рецепта за домашна пица, ще предложим вкусни топинги и ще ви дадем ценни указания за постигане на съвършената пица!

Рецепта за домашна пица: основни компоненти

Тестото:

  • 1 чаена лъжичка активна суха мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 3/4 чаша топла вода (около 110 °F или 43 °C)
  • 2 чаши универсално брашно
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 супени лъжици зехтин

Сосът:

  • 1 кутия смачкани домати
  • 1 чаена лъжичка сушен риган
  • 1 чаена лъжичка сушен босилек
  • сол и черен пипер на вкус

Топинги:

  • 1,5 чаша настъргано сирене моцарела
  • Вашият избор на топинги (напр. нарязани домати, маслини, шамфъстък, червен пипер, пеперони, пресен босилек)

Да започнем кулинарното пътешествие

1. В малък съд смесете активната суха мая, захарта и хладката вода. Оставете я за 5 минути, за да се разпени, което е признак за активиране на маята.

В по-голям съд смесете брашното и солта, като направите кладенче в центъра.

Поставете сместа с маята и зехтина в кладенчето. Добавете сухите компоненти в мократа смес, като оформите еднородно тесто.

Омесете тестото за около 5 минути, докато се оформи в мека и еластична форма.

Поставете тестото в поръсена с вода купа, покрийте я с чиста кърпа и я оставете, докато удвои обема си.

2. В тенджера смесете нарязаните домати, ригана и босилека, солта и черния пипер. Оставете соса да къкри на котлона за около 10 минути, като оставите ароматите да се смесят.

3. Загрейте предварително фурната си до температура от 245 °C (475 °F).

4. Докато тестото втасва, внимателно го надупчете, за да изкарате излишния въздух. Върху набрашнена маса разточете тестото в желаната от вас форма за пица. Разгърнете максимално въображението си! Внимателно преместете разточеното тесто върху тавата за пица.

5. Оформете своя кулинарен шедьовър.

Разстелете обилен слой от готовия доматен сос отгоре, като оставите малък ръб от кората.

Наредете равномерно настърганата моцарела върху соса.

Време е за вашето вдъхновение за печене, така че персонализирайте пицата с вашите фантастични топинги, изследвайки вкусовете!

6. Изпичане на вашият шедьовър.

Внимателно плъзнете домашно приготвената си пица във фурната. Печете в продължение на 10-12 минути или докато коричката стане златиста, като сиренето се разтопи.

Момент на кулинарно блаженство

Внимателно извадете класическата си домашна пица от фурната с помощта на шпатула. Оставете я да се охлади за няколко минути, след което я нарежете.

Ако желаете, украсете кулинарното си съвършенство с листа пресен босилек, капка зехтин или поръсете с настърган пармезан.

Готово! Насладете се на домашната си пица, наслаждавайки се на хармоничното съчетание на ароматен сос, лепкава моцарела и любимите ви гарнитури. Независимо дали сте опитен майстор на печенето или любител, тази готова рецепта за пица на фурна гарантира удовлетворение. Така че, композирайте компонентите, разгърнете креативността си и се отдайте на парче домашно изпечен рай!

Е, ако и на вас ви се прииска кулинарното вдъхновение да се издигне над вас, разгледайте нашата първокласна мини фурна AENO, а може и да стартирате своето чудо с моцарела и босилек с някоя от статиите в нашия блог „Ръководство за покупка на фурна: как да изберем добра фурна“.

Искате да закупите този продукт?

Проверете списъка с търговци за Вашата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You May Also Like

Предимства на вакуумната запечатваща машина: вакуумно опаковане на храна у дома

Вакуумното опаковане е начин за съхраняване на храна, при който въздухът се отстранява напълно от пластмасовата торбичка или контейнера, в който е поставена храната Ви. В миналото вакуумното опаковане е…
View Post

Какво е “Су-вид”

Основната тенденция в съвременната кухня е здравословното хранене. Съществуват все повече и повече различни начини за приготвяне на вкусна и здравословна храна. За предпочитане е готвенето без пържене и варене,…
View Post

Как да изберем електрическа скара – какво да търсим при избора на скара

Храната, приготвена на електрическа скара, е вкусна, разнообразна и здравословна, а приготвянето ѝ не отнема много време. На пазара се появяват все повече и повече различни модели, защото търсенето на…
View Post