Jak opékat chléb v elektrické troubě

Total
0
Shares

Chtěli jste si pořídit troubu? Prozradíme vám, že není určena jen na pečení a zapékání. Zde je několik fantastických způsobů, jak naplno využít potenciál trouby, počínaje kouzelným uměním opékání chleba. Ale to je jen začátek!

Jak opékat chleba pod grilem

Je toho víc! Pokud se cítíte fajnšmekři, můžete si chléb opéct pod grilem. Zde je návod:

  • Nastavení zahřívání grilu: Tentokrát však nastavíme funkci opékání. 2. Stejný postup – předehřejeme troubu, ale tentokrát ji zapneme na funkci opékání.
  • Umístění chleba: Plátky chleba položíme přímo na rošt trouby nebo na plech. Pokud chcete, můžete je potřít olivovým olejem nebo máslem.
  • Pečte opatrně: Dávejte na chléb dobrý pozor – trouba pracuje rychle! Chléb by měl mít dokonalý zlatavý nádech na každé straně, takže je podle potřeby obracejte.

Jak opékat chléb v elektrické troubě

Dobrá, pojďme se ponořit do podrobností jak opéct chleba v elektrické troubě:

  • Předehřejte troubu: Zapněte troubu a nastavte ji na přibližně 180-190 °C. Než začneme s opékáním, musí být pořádně předehřátá.
  • Čas na krájení chleba: Vezměte svůj oblíbený chléb – může to být kváskový, celozrnný nebo klasický bílý bochník. Nakrájejte ho na tloušťku, kterou preferujete.
  • Plech na pečení: Ujistěte se, že jsou plátky v jedné vrstvě. A tady je profesionální tip – pokud chcete zvýšit chuť, lehce chléb potřete olivovým olejem nebo rozpuštěným máslem.
  • Opékejte: Vložte plech na horní rošt roštu. Dávejte na něj však pozor. Nechcete, aby se z dokonale zlatavé barvy v mžiku změnil ve spálenou. Obvykle to trvá asi 1-3 minuty z každé strany. Když už víte, jak opékat chléb v elektrické troubě, pojďme dál.

Jak opékat chléb na sporáku

V případě, že spěcháte, žádný problém! Opékání chleba na varné desce je vaším rychlým řešením. Zde je stručný návod:

  • Rozpalte náčiní: Vezměte si pánev a umístěte ji na plotnu. Střední teplota je nejvhodnější.
  • Chléb vložte rovnou dovnitř: Vložte plátky chleba přímo na pánev – není potřeba olej ani máslo. Chléb bude tak lahodně křupat.
  • Obraťte a opečte: Chléb se opéká na pánvi: Mějte oči na stopkách a obraťte ho, jakmile jedna strana dosáhne dokonalé barvy. Rychlé, jednoduché a chutné!

Opékání chleba ve vzdušné fritéze

Máte doma fritézu? A víte, že umí opékat také chleba? Tady je návod, jak na to:

  • Příprava ve fritéze: Předehřejte fritézu na teplotu 180 °C. Nechte ji předehřát, dokud nebude připravena k opékání.
  • Umístění chleba: Plátky chleba položte do koše fritézy úhledně v jedné vrstvě tak, aby se nepřekrývaly.
  • Smažte na vzduchu: Plátky smažte 2-4 minuty, ale přibližně v půlce je nezapomeňte obrátit. Chcete, aby byly křupavé po celé ploše!

Přísady na topinky do trouby a kombinace chutí

Dobrá, máte dokonale opečený chléb. Chléb můžete opékat v topinkovači i v troubě. Použijte tedy topinkovač na chleba a překvapte své hosty nevšedně chutným receptem! Nyní se pojďme vyřádit s ingrediencemi a chuťovými kombinacemi, které roztančí vaše chuťové pohárky:

1. Vaječné sendviče
Jste připraveni udělat dojem? Vytvořte mistrovské snídaňové dílo tak, že na sebe navršíte míchaná nebo smažená vejce, sýr a libovolnou ingredienci – slaninu, avokádo nebo třeba špenát. Je to vydatný a sytý způsob, jak nastartovat den.

2. Česnekové máslo
Jste trochu gurmán? Smíchejte mletý česnek se změklým máslem a namažte na toast. Je ideální k těstovinám nebo jako příloha k polévkám.

3. Máslo a džem
Nyní ke klasickému rychlému jídlu. Pomažte si toasty máslem a navrch přidejte oblíbený ovocný džem nebo zavařeninu. Kombinace másla a sladkého džemu je absolutní vítěz.

Různé druhy chleba

Ale počkejte, nejde jen o bílý chléb! Věnujme chvíli ocenění rozmanitosti chleba:

  • Kváskový chléb: Kváskový chléb je známý svou pikantní chutí a křupavou kůrkou a je univerzálním základem pro sladké i slané ingredience.
  • Celozrnný: Celozrnný chléb se díky své vydatné struktuře a oříškové chuti dobře hodí k různým přílohám, od avokáda po uzeného lososa.
  • Bageta: Čerstvá bageta je na povrchu křupavá a uvnitř měkká a skvěle se hodí na bruschetty nebo crostini.
  • Žitný: Žitný chléb přináší zemitou, robustní chuť, která se hodí k různým lahůdkám a slaným pomazánkám jako žádná jiná.

Tipy pro nejlepší toasty

Než se vrhnete po hlavě do opékání toastů, mějte na paměti tyto zasvěcené tipy:

  • Starší chléb: Věřte tomu nebo ne, ale mírně odleželý chléb se opéká lépe než čerstvý. Udržuje si svůj tvar a strukturu, takže je dokonale křupavý.
  • Krájejte rovnoměrně: Důslednost je klíčová! Krájejte chléb rovnoměrně, abyste zajistili rovnoměrné opečení.
  • Dbejte na teplotu: Pečlivě hlídejte troubu, gril, topinkovač nebo fritézu. Snadno se může stát, že se během okamžiku změní ze zlatavého na spálený.
  • Buďte kreativní: Nebojte se kombinovat! Vyzkoušejte různé druhy chleba, ingredience a způsoby pečení a vytvořte své vlastní toasty.

Až budete přemýšlet o nové troubě, nezapomeňte, že není určena jen k pečení sušenek a zapékání, ale je to všestranný kuchyňský kamarád, který vám pomůže opékat chleba a objevovat svět chutných možností. Dobrou chuť!

Než se ponoříme do podrobností o cenách, věnujte čas obohacení svých zkušeností s vařením s výjimečnými kuchyňskými spotřebiči AENO a hoďte mrkněte na tipy k troubám na blogu AENO, například v článku “Recept na domácí pizzu v troubě”.

Chcete si KOUPlT tento produkt?

Podívejte se na seznam prodejců ve vaší zemi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *