Pro și contra grătarelor electrice

Total
0
Shares

Un grătar electric, la fel ca orice alt dispozitiv, are diferite calități, argumente pro și contra. Pentru a lua o decizie de achiziție avizată și a alege cel mai bun model, trebuie să înțelegem atât potențialele avantaje, cât și dezavantajele care pot apărea în timpul utilizării. Așadar, care sunt avantajele și dezavantajele grătarelor electrice?

Avantaje

Avantajele utilizării unui grătar electric constau în compactitatea, siguranța, confortul și capacitatea de a găti rapid, delicios și sănătos. Mâncarea gătită pe un grătar electric se califică cu încredere drept mâncare rapidă și sănătoasă. Ce alte beneficii oferă acest gadget de bucătărie?

Mâncare sănătoasă
Posibilitatea de a găti alimente sănătoase și gustoase pentru o nutriție adecvată fără a adăuga mult ulei sau grăsimi este cu adevărat neprețuită. Alimentația dumneavoastră nu va mai conține colesterol provenit de la alimentele prăjite! Tratamentul termic delicat salvează vitaminele și oligoelementele, păstrând la maximum proprietățile utile ale produselor. Acest lucru face ca mesele dvs. să fie nu numai gustoase, ci și sănătoase.

Cu acest aparat, puteți prepara carne, pește și fructe de mare, precum și legume și chiar clătite și vafe. Găsiți mai multe opțiuni pentru meniul dvs. în articolul “Ce să gătiți pe un grătar electric”.

Gătire rapidă
Gătitul pe un grătar electric durează, de obicei, mult mai puțin timp și necesită o implicare personală minimă. Trebuie doar să așezați ingredientele pe suprafața panoului de încălzire și să setați temperatura și modul dorit.

Multifuncționalitate
Puteți folosi acest dispozitiv pentru a praji, coace și dezgheța sau reîncălzi alimente. Există modele cu funcție de afumare sau compartimente suplimentare pentru a găti mai multe feluri de mâncare în același timp.

Ergonomie
O dimensiune compactă se potrivește chiar și unei bucătării mici. Nivelul scăzut de zgomot nu va deranja pe nimeni în cazul în care aveți chef să gătiți ceva delicios noaptea târziu.

Moduri de control și de funcționare
Comenzi simple pe care chiar și un începător le poate manevra cu ușurință. Mai multe setări ale temperaturii pentru a găti diverse produse. Unele modele pot include, de asemenea, un temporizator și mai multe moduri preprogramate. De exemplu, EG1 AENO Electric Grill are 3 moduri de încălzire.

Preț accesibil
Grill-urile moderne includ atât modele de buget destul de simple, dispozitive multifuncționale din gama de costuri medii, cât și modele mai premium. Toată lumea poate găsi cea mai bună opțiune pentru nevoile și bugetul lor. AENO încurajează consumatorii aleaga cee ce se potriveste pentru fiecare.

Contra

Cu toate beneficiile grătarelor electrice, există unele nuanțe care pot varia în funcție de model și de specificațiile acestuia. Așadar, la ce ar trebui să vă uitați și care sunt dezavantajele acestor aparate de bucătărie?

Consum mare de energie
Depinde de model. Dispozitivele consumă multă energie electrică pentru a încălzi și a menține temperatura dorită, este de obicei costisitor pentru să fie folosite în fiecare zi. Alternativ, există modele cu o putere optimă de 2000W, care sunt perfect potrivite pentru utilizarea zilnică. Brandul AENO are în portofoliu astfel de modele.

Fără fierbere
Acesta este un dezavantaj deoarece acest tip de aparat nu a fost conceput pentru a găti alimente fierte sau la aburi. Alimentele nu pot fi fierte sau gătite la aburi cu acest grill. În același timp, tehnologia grătarului este cea mai sănătoasă și naturală metodă de păstrare a proprietăților nutritive ale alimentelor.

Atenție constantă
Este necesar să сontrolați nivelul de pregătire a perparatelor și să vă asigurați că textura nu se arde excesiv. În funcție de calitatea alimentelor, timpii de gătire pot varia. În acest caz, este preferabil să vă încadrați în acest proces. Ca să fim corecți, acest lucru se aplică doar la modelele tradiționale; dacă aparatul are un cronometru, timpul de gătire poate fi setat automat.

Îngrijire
După fiecare utilizare, dispozitivul trebuie îngrijit și curățat cu grijă. De asemenea, este de preferat să îl folosiți cu hota pornită și grill-ul cu ambele parti pornite. Acesta nu este un factor foarte important, deoarece există întotdeauna miros de mâncare și chiar fum atunci când se gătește pe aragaz.

Concluzie

După cum putem vedea, dezavantajele utilizării acestor dispozitive sunt foarte specifice și este mai corect să le considerăm caracteristici decât dezavantaje. Cu toate nuanțele de utilizare, orice model vă va permite să gătiți cu ușurință și rapid alimente care respectă standardele unei alimentații corecte – delicioase, sănătoase și cu conținut scăzut de grăsimi.

Dimensiunea și puterea grill-ului vă permit să gătiți acasă fără probleme, în timp ce gustul ingredientelor va fi la fel ca cel de la modelul tradițional. Un grătar electric consumă multă energie electrică, dar economisește energia și timpul utilizatorului. Iar acest lucru este mai important, deoarece timpul liber poate fi petrecut pentru alte lucruri necesare: relaxarea cu familia și practicarea de hobby-uri.

Principala cerință pentru un model electric este o sursă de alimentare din apropiere sau o stație electrică de mare capacitate pentru conectare.

Felicitări, acum aveți o idee cuprinzătoare a argumentelor pro și contra grătarului electric! Deci, dacă sunteți convins că grătarul electric va fi cel mai bun asistent pentru prepararea alimentelor delicioase și sănătoase, atunci consultați articolul despre selectarea produsului care este potrivit pentru bucătăria dvs: “Cum să alegi un grătar electric – ce să cauți atunci când alegi un grătar”.

AENO pune la dispoziția clienților o gamă de dispozitive de bucătărie care combină funcționalitatea și calitatea la un preț accesibil. Aflați mai multe despre modelele de grătare electrice AENO.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like