Cum să alegeți un grătar electric – ce să căutați atunci când alegeți un grătar

Total
0
Shares

Mâncarea preparată pe un grătar electric este gustoasă, variată și sănătoasă, iar pregătirea ei nu durează mult timp. Pe piață apar din ce în ce mai multe modele diferite, deoarece cererea pentru această categorie este în creștere. Fiecare marcă de electrocasnice se străduiește să ofere modele accesibile și modele premium. Așadar, ce grătar electric să alegeți? Care sunt nuanțele importante și la ce să acordați o atenție deosebită atunci când comparați diferite opțiuni? Cum să alegeți un grătar electric astfel încât să devină un asistent de încredere în bucătărie pe tot parcursul anului? Puteți avea încredere într-o evaluare sau recenzie sau puteți lua ca bază o listă de verificare cu principalele puncte de evaluare și puteți compara independent ofertele de pe piață pentru a face alegerea potrivită.

Tipul de grill electric

Un grill electric de contact este format dintr-un panou cu una sau două fețe cu elementul de încălzire, care este situat direct sub suprafața pe care sunt așezate direct sau încorporate produsele de gătit. Astfel de grătare pot fi deschise pe o singură parte și închise cu un panou de lucru pe una sau două fețe.

Un grătar electric deschis are doar o singură suprafață de lucru încălzită. În același timp, suprafața sa vă permite, de obicei, să gătiți o mulțime de lucruri deodată, dar acest lucru determină și dimensiuni destul de voluminoase. Din perspectiva dimensiunii, acest tip de grătar poate să nu se potrivească în orice interior și spațiu. Dacă bucătăria are un metraj modest, atunci este mai bine să vă gândiți la un model alternativ. În plus, mâncarea se gătește pe un astfel de grătar mai încet, deoarece trebuie întoarsă. Dezavantajul acestui tip de dispozitiv este că, în procesul de gătire a cărnii, peștelui sau legumelor grase, pot apărea stropi pe suprafețele bucătăriei. Acest lucru este ușor de eliminat cu un capac de sticlă: puteți vedea produsele și determina gradul de pregătire a acestora, în timp ce mobilierul și pereții vor fi protejați de stropii de grăsime. Apropo, dacă există un capac, posibilitățile de gătit se extind, de asemenea, pentru că devine posibil nu numai să prăjiți, ci și să fierbeți alimente.

Grătarul închis funcționează ca o presă, ingredientele fiind “prinse” și gătite pe ambele părți, cu prețul de a avea elemente de încălzire deasupra și dedesubt. Acest lucru vă permite să accelerați semnificativ procesul de gătire și să economisiți timp. Grătarul închis pentru friptură este ideal: carnea este sigilată pe ambele părți, păstrând-o suculentă, astfel încât felul de mâncare este gătit mai repede și mai gustos datorită acestei tehnologii. Un grătar modern cu două fețe poate deveni cu ușurință cu o singură față dacă panourile se pot deschide la 180⁰. Modelele AENO, de exemplu, au această opțiune.

În plus, grătarul cu două fețe poate fi folosit ca un cuptor prin fixarea capacului superior la un unghi confortabil de 40⁰. Este atât de convenabil să gătești sandvișuri calde sau pizza. În acest sens, putem spune că grătarul de interior este mai funcțional și mai versatil pentru a găti un număr mai mare de feluri de mâncare diferite.

Putere și temperatură de încălzire

Puterea este o caracteristică importantă de care depinde funcționarea unui grătar electric. Pe piață există atât modele super-economice, dar cu putere redusă, de 700-800 W, cât și de 4400 W. Soluția optimă este un grătar de aproximativ 2000 de wați. Valorile mai mici ale acestui parametru vor afecta deja rata de încălzire și gătitul. Pe modelele cu putere redusă, puteți găti orice legume fără probleme, dar nu sunt suficiente pentru carne. Grătarele mai puternice consumă mai multă energie electrică. Un grătar electric de 2000 W vă va ajuta să gătiți alimentele rapid și fără a consuma curent suplimentar. Modul de temperatură este un factor cheie în gătitul multor feluri de mâncare, așa că nu trebuie să pierdeți un punct atât de important atunci când alegeți un grătar electric. Vă puteți concentra pe intervalul de la minimul de 150-190 °C până la încălzirea maximă de 230-240 °C. Acest nivel este de obicei suficient pentru a pregăti o mare varietate de feluri de mâncare la grătar.

Panoul pentru gătit

Atunci când alegeți un grătar electric de casă, trebuie acordată o atenție deosebită suprafeței de lucru pe care se gătește mâncarea. Există mai multe considerente în acest caz: materialul, forma și funcționalitatea. Este foarte bine dacă panoul de lucru este detașabil – este mult mai ușor să curățați grătarul după ce ați gătit. Apropo, cel mai adesea astfel de plăci pot fi spălate chiar și în mașina de spălat vase. Dacă suprafețele de lucru sunt fixe, atunci este important să se respecte măsurile de siguranță atunci când le curățați, deoarece clătirea lor în apă nu va funcționa. Dar, ceea ce este important, acest lucru nu are impact asupra procesului și calității preparatului, ci doar asupra confortului atunci când se curăță echipamentul.

Orice opțiune pentru suprafața de lucru a grătarului electric va avea un strat antiaderent, astfel încât să puteți găti fără ulei. Panourile mixte sunt realizate din metal: aluminiu sau aliaj.

Unele dintre ele extind posibilitățile: suprafețele de lucru cu două fețe. Acest lucru înseamnă că ambele părți pot fi folosite pentru gătit. Această opțiune se regăsește la produsele AENO, unde panourile detașabile sunt cu două fețe, fiecare parte având o formă diferită. Partea cu nervuri este ideală pentru a găti fripturi, pește, fructe de mare, legume sau sandvișuri. Suprafața posterioară plată vă permite să vă bucurați de un alt tip de mâncare: clătite sau omletă.

Un punct important al panoului pentru gătit este dimensiunea sa. Aceasta are un impact asupra modului în care dispozitivul se potrivește în interior și asupra mobilității. Cu cât panoul este mai greu, cu atât mai bine reține căldura și, în consecință, cu atât mai puțină căldură se pierde. Acest lucru minimizează posibilele instabilități de temperatură și abateri de la modul necesar pentru prepararea unui anumit fel de mâncare.

Set complet și accesorii suplimentare

Kitul standard cu grătarul electric include o tavă de picurare. De obicei, aceasta este o structură detașabilă încorporată. Grăsimea care se formează în timpul gătitului curge în această tavă. Este un accesoriu indispensabil dacă nu doriți să spălați întreaga bucătărie după ce ați gătit cina. Excesul de lichid se scurge în aceeași tavă, astfel încât felul de mâncare să nu stea în lichid ci să se prăjească.

Uneori, împreună cu suprafața principală de lucru, atunci când aceasta este detașabilă, sunt furnizate și elemente suplimentare – de exemplu, o foaie de copt. Înlocuind-o cu un panou obișnuit, obțineți nu doar un grătar, ci un cuptor aproape complet, care extinde și mai mult gama culinară de feluri de mâncare disponibile. Cu un astfel de set complet, devine posibil să gătiți prăjituri cu brânză și chiar produse de patiserie în grătar.

Opțiunea “trei în unu” poate fi salvatoare pentru nou-veniți atunci când sarcina este de a dota bucătăria cât mai mult posibil cu un minim de echipamente. În alte cazuri, este mai bine să vă concentrați pe funcția de grill și prăjire a alimentelor, astfel încât tava de grăsime încorporată va fi suficientă.

Tipul de control: manual vs electronic

Controlul electromecanic este reprezentat, de obicei, de butoane rotative – controlere de temperatură și timp: trebuie să setați singur nivelul de încălzire necesar pentru prăjire și temporizare, pe baza rețetei vasului și pe baza propriei experiențe culinare. Acesta este un tip clasic de control manual, destul de intuitiv, dar care devine rapid învechit odată cu dezvoltarea tehnologiei. Modul manual necesită o oarecare obișnuință. Uneori trebuie să treceți prin încercări și erori și mâncare nepreparată pentru a găsi cea mai bună combinație de încălzire și timp de gătire pentru fiecare fel de mâncare.

Controlul electronic simplifică foarte mult procesul. De obicei, în astfel de modele există un afișaj pe care sunt indicate toate setările. Acest lucru vă permite să setați temperatura de încălzire cu cea mai mare precizie, iar pentru unele modele cu două fețe, puteți seta indicatori diferiți pentru panourile de sus și de jos separat. Afișajul poate fi sau nu bazat pe senzori. Dacă nu este prevăzută funcția de ecran tactil, atunci pe panoul de control de lângă ecran există un bloc de butoane pentru setări.

Adesea, grătarele controlate electronic au un set de moduri automate pentru a găti cu ușurință diferite tipuri de mâncăruri: pui, sandvișuri, burgeri, cârnați, pește și, bineînțeles, fripturi. Unele modele moderne pot chiar găti singure friptura dorită. Astfel de dispozitive inteligente au un senzor care determină grosimea cărnii, precum și un senzor de timp. Astfel, dispozitivul însuși determină când friptura este gata – veți vedea starea procesului pe panoul electronic. Acest lucru se aplică nu numai la prăjirea cărnii, ci și la alte produse pentru care sunt prevăzute moduri automate separate.

Mulți producători oferă mai multe opțiuni pentru grătare cu diferite tipuri de control într-o categorie de produse, astfel încât cumpărătorul să poată alege un model care să se potrivească gustului și bugetului său.

Multifuncționalitatea este principala cerință pe care cumpărătorul o face unui grătar modern atunci când îl alege pentru casă. Este important ca gătitul să fie plăcut și să nu necesite mult timp, posibilitățile pentru o varietate de feluri de mâncare să fie largi, iar întreținerea și îngrijirea dispozitivului în sine să fie simple. Cel mai bine este să vă concentrați asupra propriilor preferințe și asupra alimentelor pe care le gătiți cel mai des și cât de mult: carne, legume sau toate împreună.

Intenționați să utilizați dispozitivul ca o alternativă la un cuptor pentru a găti mâncăruri care nu sunt destul de tradiționale pentru grătar – de exemplu, coacerea? În acest caz, trebuie să acordați atenție pachetului și accesoriilor suplimentare care fie sunt deja incluse în kit, fie pot fi achiziționate suplimentar.

Dacă sunteți o persoană ocupată și căutați opțiuni pentru a mânca rapid și corespunzător în fiecare zi pentru dvs. și familia dvs. cu un set maxim de opțiuni, atunci este mai bine să alegeți un grătar electric de tip închis cu funcții smart. Atunci nu trebuie să vă deranjați cu rețeta și setările – dispozitivul va determina singur timpul și va urmări starea de pregătire în funcție de tipul de fel de mâncare și de produs. Această funcție vă permite să vă detașați de rutina zilnică din bucătărie și permitându-vă să faceți altceva cu timpul rămas.

Este dificil să alegeți un grătar electric potrivit pentru casa dvs. în special cân gama de produse este largă, motiv pentru care este important să luați în considerare lista propusă cu caracteristicile la care trebuie să acordați atenție pentru a decide ce grătar electric este cel mai bun pentru dvs. Printre grătarele electrice AENO, de exemplu, există atât o variantă de grătar electromecanic cu control manual, cât și un model cu un panou de control tactil modern, indicație luminoasă și mai multe moduri automate. Puteți obține mai multe informații despre modelele mărcii AENO și îl puteți alege pe cel mai potrivit aici.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like