Beneficiileaparatului de vidat: ambalarea în vid a alimentelor la domiciliu

Total
0
Shares

Ambalarea în vid este o modalitate de depozitare a alimentelor prin eliminarea completă a aerului din punga de plastic sau din recipientul alimentar. În trecut, ambalarea în vid a fost populară pentru depozitarea și transportul alimentelor de către supermarketuri și producătorii de alimente pentru a păstra mai bine calitatea. Tendința ultimilor ani este ambalarea în vid a alimentelor la domiciliu. Dispozitivele speciale numite aparate de sigilat în vid ajută la acest proces. Ce este ambalarea în vid? De ce să folosiți un aparat de sigilare în vid? Care sunt avantajele aparatelor de sigilat în vid? Consultați cele 7 motive pentru a vă ambala alimentele în vid acasă.

1. Păstrarea calității alimentelor pentru o perioadă lungă de timp

În vid nu există oxigen, ceea ce înseamnă că nu există oxidare. Termenul de valabilitate a cărnii refrigerate, a peștelui, legumelor, fructelor, brânzeturilor, precum și a ierburilor, ciupercilor, boabelor de cafea în ambalaj în vid poate fi mărit de 3-4 ori în comparație cu alte metode de depozitare a alimentelor.

Totul depinde de tipul de alimente. De exemplu, carnea sau peștele refrigerat ambalat în vid va fi păstrat timp de 4-5 zile, și nu o zi ca de obicei fără un astfel de ambalaj, iar boabele de cafea – luni de zile. Pentru depozitarea pe termen lung, se recomandă să se pună în vid alimente proaspete.

Bacteriile nu se pot dezvolta în absența oxigenului. Îndepărtarea aerului din ambalaj “blochează literalmente oxigenul” pentru bacterii. Astfel, ingredientele din vid își păstrează calitățile utile pentru o perioadă lungă de timp.

Ca întotdeauna, trebuie respectat regimul de temperatură pentru depozitarea alimentelor. Deși eliminarea aerului în timpul vidării prelungește durata de depozitare, regulile de depozitare trebuie totuși respectate.

2. Gătitul sous vide

Un aparat de sigilare în vid este indispensabil pentru clienții care preferă tehnicile de gătit sous vide în procesul de gătire pe termen lung a produselor vidate la temperaturi scăzute.

Această tehnică a ajuns în bucătăriile casnice de la restaurante și, odată cu apariția pe piață a unor dispozitive speciale, devine din ce în ce mai populară. Mâncărurile preparate cu ajutorul acestei tehnologii se disting prin gustul lor rafinat și prin tandrețea lor. Important este faptul că pot fi complet nesărate, chiar și carnea, dar mâncarea gata preparată va fi în continuare delicioasă.

Pentru a găti sous vide, trebuie să împachetați ingredientele într-o pungă de plastic și să eliminați aerul cu un aparat de sigilat în vid. În etapa următoare, ingredientele sunt gătite în apă la temperaturi cuprinse între 20 și 95 °C.

3. Congelare corectă

Ambalați în vid nu numai ceea ce este depozitat în frigider, ci și ceea ce este destinat congelării. Ambalarea în vid ajută la prevenirea “arsurilor” suprafețelor produselor (fripturi de carne sau de pește, de exemplu) în timpul congelării repetate. De asemenea, le permite utilizatorilor să treacă corect prin etapa de cristalizare, fără pierderea sucurilor, atunci când cristalele de gheață formate în produse la o temperatură de -2-4 °C rup structura. Alimentele sigilate, depozitate în ambalaje sub vid în congelator, își păstrează structura și culoarea atunci când sunt decongelate.

4. Gust și aromă

Ambalajul în vid protejează de mirosuri, apă. Alimentele vidate nu își vor pierde textura atunci când sunt depozitate la temperaturi scăzute. Aroma este motivul pentru care mulți oameni sigilează în vid cafeaua, ceaiul și condimentele. Acest lucru este convenabil dacă cumpărați cafea sau ceai în pachete mari economice: nu veți putea depozita un kilogram de ceai într-o pungă mare care se deschide și se închide în mod constant, este mai convenabil să o aranjați în pungi de 100 de grame.

De asemenea, datorită păstrării gusturilor și mirosurilor, astfel de dispozitive marinează rapid carnea. Trebuie doar să puneți carnea, condimentele și marinada într-o pungă de vid, să pompați aerul și să o sigilați – carnea va fi marinată în câteva minute.

5. Servirea porțiilor

Aspirarea este o modalitate excelentă nu numai de a depozita, ci și de a servi alimente în porții și seturi pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare. De exemplu, după ce ați făcut cumpărăturile, puteți petrece ceva timp tăind legume pentru supă, tocană de legume, salată, umplutură sau garnituri, pregătind fripturi pentru coacere, aranjând totul în pungi vidate și nu pierdeți timp cu pregătirea alimentelor înainte de a le găti.

Atunci când trebuie să gătiți ceva, puteți pur și simplu să deschideți ambalajul vidat, să adăugați ingredientele în tigaie, în mașina de gătit cu foc lent sau pe grătar, să porniți și, după un timp, veți obține un fel de mâncare gata. În acest fel, utilizatorii își pot planifica meniul pentru săptămâna respectivă, ceea ce este foarte comod și recomandat celor care doresc să țină o dietă sănătoasă în mod regulat.

6. Optimizarea spațiului de stocare

Datorită eliminării aerului, ambalajul cu produsul ocupă mai puțin spațiu. Ambalajele și containerele ocupă complet tot spațiul care le este alocat. Porțiile exacte pregătite în avans optimizează spațiul din frigiderul dumneavoastră. Ordinea și curățenia sunt un beneficiu suplimentar al utilizării unui aparat de sigilat în vid.

7. Preparate de casă la pachet

Procesele bacteriene din produse apar foarte repede dacă suprafața este în contact cu oxigenul sau dacă se află într-o pungă cu umiditate ridicată în interior. Lipsa aerului previne acest lucru, astfel încât puteți lua cu dumneavoastră în siguranță o gustare cu ambalajul în vid. Ambalarea alimentelor într-un recipient cu eliminare a oxigenului este utilă atunci când luați mâncare cu dvs. la un picnic sau pentru a lua o gustare la serviciu.

Cum de a alege cel mai bun aparat de vidat?

Toate mașinile de sigilat în vid au o construcție comună. Acesta este un dispozitiv compact echipat cu o pompă de aer și un element de încălzire pentru sigilarea pungii.

În timpul funcționării, pompa de vid elimină aerul din cutia în care este plasată marginea pungii, după care elementul de încălzire pornește timp de câteva secunde, formând o cusătură pe pungă și sigilând-o.

Diferența dintre modele constă în prezența unor programe speciale care vă permit să lucrați mai precis cu diferite tipuri de produse, precum și în caracteristicile de design ale dispozitivului.

Oricum, chiar și cel mai simplu aparat de sigilat în vid are două butoane – pentru evacuarea aerului și pentru sigilarea pungii. Modelele mai avansate au moduri speciale pentru diferite tipuri de produse. Ce mai poate face un aparat de sigilat în vid?

De exemplu, unele aparate de sigilat în vid au funcționalități suplimentare care vă permit să lucrați cu recipiente speciale de vid, capace de sticle în vid, precum și pungi reutilizabile echipate cu o supapă specială.

AENO oferă mai multe modele de aparate de sigilat în vid: unul mai simplu și un aparat cu programe automate. Dispozitivele produc ambalarea în vid în câteva momente, până la 10 secunde. Apropo, pe lângă eliminarea aerului din recipiente cu unul dintre modelele AENO, puteți păstra gustul vinului într-o sticlă deschisă. Sigilarea sticlelor este asigurată de furtunul adaptor inclus, cu ajutorul căruia puteți păstra restul vinului sau al altor băuturi proaspete în sticlă.

Pentru clienții moderni, nu numai funcționalitatea este importantă, ci și designul elegant. În această privință, puteți fi siguri și de marca AENO. Designul aparatelor de sigilat în vid AENO le va face să fie un accesoriu elegant în orice bucătărie.

Alegerea unui aparat de sigilare în vid astăzi nu este deosebit de dificilă. Există multe modele pe piață care vă permit să alegeți cu ușurință cel mai potrivit aparat din punct de vedere al prețului și al calității. Principiul de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un aparat de sigilat în vid este destul de simplu: cu cât intenționați să utilizați mai des dispozitivul, cu atât mai mult ar trebui să luați în considerare modelele multifuncționale. Prelungiți conservarea gustului și aromei alimentelor și a vinului din casa dvs. cu un aparat de sigilat în vid! Puteți obține mai multe informații despre aparatele de vidat AENO pe site-ul oficial pe link-ul: https://aeno.com/ro/category/kitchen#vacuum-sealer

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like