Umidificator sau purificator de aer: diferența dintre purificatorul de aer și umidificatorul de aer

Total
0
Shares

Aerul pe care îl respirăm este atât de esențial, dar abia dacă îl observăm, prezența noastră fiind răpită de gadgeturile electronice. Ironia sorții este că tocmai acele gadgeturi sunt responsabile pentru calitatea slabă a aerului din interior.

Dar salvarea vine tot de la gadgeturile nostre. Chiar dacă au apărut de ceva timp despre aceste gadgeturi nu știe multă lume că se numesc umidificator și purificator.

Imaginați-vă că în acea dimineață de toamnă, deschideți fereastra, iar fluxul de aer proaspăt se precipită în cameră, simțindu-vă mulțumit de răcoarea plăcută.

Aceste dispozitive se completează pentru că unul îndepărtează particulele nocive, altul ne oferă prețiosa apă, care este esențial pentru viața umană.

Tot ceea ce considerăm tânăr, frumos și sănătos – pielea, fructele, copacii și iarba – arată sănătos datorită purității și apei.

Există ceva liniștitor în munca liniștită a umidificatorului, care produce vapori în aer, care ne amintește de norii de deasupra lacului de munte – atât de fragili, blânzi și frumoși.

Ne simțim recunoscători pentru acest mic dispozitiv răcoros – nu putem merge pe nori, dar, la urma urmei, cel puțin, îi putem respira cu ușurință.

Care este diferența dintre purificatorul de aer și umidificatorul?

Gadgeturile de mai sus îmbunătățesc calitatea aerului, dar în moduri diferite. Primul dispozitiv purifică aerul și îl face mai sănătos de respirat, iar celălalt hidratează atmosfera. Purificatorul elimină microparticulele care poluează aerul. Le captează din atmosferă printr-un sistem de filtrare specializat care include filtre HEPA sau filtre de carbon, iar uneori ambele. Purificatoarele de aer reduc la minimum alergenii din aer, scăzând astfel riscul de boli respiratorii, alergii și astm.

Umidificatoarele intensifică umiditatea până la punctul optim și, astfel, fac ca microclimatul să fie mai sănătos. Umiditatea scăzută și aerul uscat ridicat sunt cauzate de funcționarea multor aparate de birou și de uz casnic, sau iarna, când aerul rece poate face ca oamenii să se simtă inconfortabil prin uscarea pielii, poate fi util să existe astfel de dispozitive în încăpere. Aceste modele pot ajuta în cazul problemelor de respirație, cum ar fi astmul sau problemele de piele uscată.

Așadar, care sunt principiuile de funcționare ale celor 2 aparate? Purificatoarele de aer scot poluanții, iar umidificatoarele îl îmbogățesc cu umiditate. Cu toate acestea, datorită aspectului lor similar și a funcțiilor complementare, aceste aparate pot fi ușor confundate. Dacă obiectivul dvs. este de a optimiza utilizarea acestor modele, este util să recunoașteți diferența dintre purificatorul de aer și umidificatorul de aer și să îl selectați pe cel care se potrivește cel mai bine cerințelor dvs. Sau le puteți utiliza pe ambele.

Ce să alegeți

Necesitățile individuale ale utilizatorului și calitatea aerului din casă determină dacă o persoană are nevoie de un umidificator sau de un purificator de aer. Prin eliminarea poluanților, un purificator de aer optimizează microclimatul casei. Purificatoarele de aer preiau și elimină particulele din aer utilizând sisteme de filtrare avansate, care pot fi deosebit de utile și valoroase pentru persoanele cu afecțiuni de alergii sau probleme respiratorii.

Dacă locuiți într-un climat uscat sau dacă locuința este slab izolată, aplicarea unui umidificator vă poate ajuta să evitați probleme grave de sănătate. Umidificatoarele introduc umezeală în aer, ceea ce poate fi o soluție pentru problemele legate de pielea uscată, mediul prăfuit, indicații respiratorii precum tusea și dificultăți de respirație.

Luați întotdeauna în considerare dimensiunea încăperii atunci când alegeți un dispozitiv. Purificatoarele de aer sunt utilizate de obicei în spații mici, în timp ce umidificatoarele sunt utilizate de obicei la scară mai mare. Unele modele sunt multifuncționale și includ și o opțiune de umidificare, ceea ce le face o alegere perfectă pentru cei care doresc să îmbunătățească atât puritatea aerului, cât și gradul de umiditate.

Până la urmă, selecția modelelor este stabilită de cerințele fiecăruia. precum și de calitatea aerului din locuință. Ce este mai bine să cumpărați – un umidificator sau un purificator de aer? Haideți să găsim răspunsul pentru această întrebare! Luați în considerare caracteristicile fiecărui gadget, preferințele dvs. personale și bugetul atunci când faceți alegerea.

Cea mai bună soluție

Având în vedere diferitele sarcini ale celor două aparate, utilizarea lor simultană este cea mai bună abordare. Combinația a 2 gadgeturi de acest gen are potențialul de a îmbunătăți puritatea aerului și gradul de umiditate din apartamentul dumneavoastră. Această abordare are un efect bun asupra sănătății și a bunăstării generale, creând un microclimat confortabil și sănătos acasă. Această combinație are mari avantaje:

  • Aerul mai respirabil
    Umidificatoarele asigură hidratarea aerului, făcându-l mai confortabil de respirat, la fel cum purificatoarele de aer elimină diverse particule în suspensie. Atunci când sunt utilizate împreună, aceste gadgeturi pot contribui la generarea unui microclimat confortabil și sănătos în casă, reducând alergiile și alte afecțiuni medicale legate de calitatea slabă a aerului.
  • Confort
    Poate ajuta la tratarea pielii uscate, a congestiei nazale și a stării generale de bine. Prin aplicarea unui umidificator pentru a menține punctul de umiditate recomandat, puteți rafina starea pielii și a părului, stimula activitatea și bunăstarea. Utilizarea celor 2 aparate ridica la un nivel superior confortul și plăcerea.
  • Respirație fără alergeni
    Utilizarea unui purificator de aer în tandem cu un umidificator ajută la tratarea alergiilor prin scăderea numărului de alergeni din aer și suplimentarea umidității pentru a minimiza uscarea aerului.
  • Odihnă de noapte liniștită
    Aerul poluat vă poate afecta capacitatea de a vă relaxa și cu atât mai mult atunci când încercați să dormiți noaptea. Umidificatoarele pot asigura niveluri de umiditate, permițând utilizatorilor să se relaxeze și să petreacă noaptea mai confortabil. Atunci când este utilizat împreună cu un purificator de aer, acesta oferă o zonă de locuit mai confortabilă, mai proaspătă și mai sănătoasă și la un somn mult mai calitativ.

Cum se utilizează dispozitivele împreună

Ca urmare, utilizarea acestor aparate aduc bunăstarea, confortul și microclimatul din locuință. Pentru a asigura cele mai bune performanțe, selectați modelele potrivite pentru nevoile dvs., utilizați-le corect și întrețineți-le în mod regulat. Găsiți mai jos câteva sfaturi utile:

  • Alegeți o locație adecvată
    Pentru început, porniți un purificator de aer pentru a elimina substanțele nocive, părul și părul de animale de companie, praful domestic și alți poluanți. Lăsați-l să funcționeze timp de câteva ore înainte de a porni un alt gadget pentru a adăuga umezeală la aerul deja curățat.
  • Primul pas este curățarea aerului
    În primul rând, porniți purificatorul de aer pentru a elimina substanțele toxice, părul și părul de animale de companie precum și unii alți poluanți. Lăsați-l câteva ore să funcționeze, așa cum se specifică în manualul de utilizare.
  • Al doilea pas este umidificarea
    Începeți să puneți în funcțiune umidificatorul după ce ați adăugat lichid în rezervor. Setați gradul de umiditate în funcție de preferințele personale. Este demn de remarcat faptul că anumite dispozitive includ purificatoare de aer încorporate, evitând astfel deranjul de a utiliza 2 device-uri separate.
  • Service și întreținere
    Toate aceste aparate trebuie verificate periodic și curățate în mod corespunzător pentru a funcționa corect. Curățați filtrele, rezervorul de apă și alte piese, așa cum este indicat în instrucțiuni, pentru a bloca expansiunea bacteriilor și a mucegaiului.

Concluzie

Problema alegerii este întotdeauna dificilă și complicată. Uneori este preferabil să folosiți 2 dispozitive decât unul singur. Același lucru este valabil și pentru cele 2 tipuri de dispozitive. Prin combinarea acestor gadgeturi, utilizatorii pot genera un microclimat confortabil și sănătos. Cele mai eficiente rezultate sunt obținute prin selectarea instrumentelor potrivite, utilizarea lor corectă și efectuarea unei întrețineri de rutină.

Doriți să cumpărați acest produs?

Consultați lista comercianților din țara dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like